Tiistai 21.5.2019

Juha Sipilä Oulussa: ”Käytännössä se ei ole ihan näin yksinkertaista”

Luotu: 
12.1.2019 19:42
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    "Lähtökohta on se, että tällaiset rikokset eivät kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan", pääministeri Juha Sipilä sanoi lauantaina Oulussa. Arkistokuva.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa, että kaikki törkeisiin rikoksiin Suomessa syyllistyneet ulkomaalaiset pyritään aina palauttamaan kotimaihinsa. Käytännössä prosessi ei pääministerin mukaan ole kuitenkaan näin yksinkertainen.

”Lähtökohtana on tietenkin, että palautetaan, mutta jos heitä ei oteta vastaan, he palautuvat takaisin. Olemme EU-tasolla tehneet palautussopimuksia ja Suomi yrittää tehdä lisää palautussopimuksia. Kaikkia näitä toimia jatketaan, mutta se ei aina toimi käytännössä. Meidän kaikkien oikeustaju sanoo, että teemme kaikkemme, ettei rikollisia tule Suomeen. Joka Suomeen tulee, lähtökohtana on, että täällä noudatetaan Suomen lakeja ja toimitaan Suomen arvojen mukaisesti tai täältä poistetaan. Käytännössä se ei ole ihan näin yksinkertaista, meitä sitoo kansainväliset sopimukset ja oma perustuslaki”, hän sanoi Oulussa tavattuaan kaupunginjohtoa yhdessä sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan (sin) kanssa.

Sekä Sipilä että Mykkänen korostivat, että vuodenvaihteessa voimaan tulleen lainmuutoksen jälkeen törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden karkottaminen on helpompaa. Perustuslain mukaan ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä tämän vuoksi uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu.

Mykkäsen mukaan myös lisätoimia tarvitaan.

”On syytä kääntää uusia kiviä sen varmistamiseksi, mitä voidaan tehdä ettei tällainen vähemmistö uhkaa turvallisuuttamme eikä käännä meitä toisiamme vastaan. ”

Sekä Sipilän että Mykkäsen mukaan Oulun tapauksessa puhutaan ”poikkeuksellisen törkeästä vyyhdistä”.

”Nyt on tärkeää se, että maltti kaikilla säilyy. Lähtökohta on se, että tällaiset rikokset eivät kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan. On äärimmäisen tärkeää, että tästä keskustellaan kunnolla. Jos näitä tapauksia tulee lisää, ne pitää tuoda julki”, pääministeri kommentoi.

Oulun poliisi kertoi perjantaina aloittaneensa esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Rikoksiin epäiltyjen on kerrottu olevan ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Oulun poliisilla on tutkittavana myös joulukuussa paljastunut tapaus, jossa epäillyt teot ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaaseen tyttöön kuluvan vuoden aikana. Tästä rikoksesta epäiltyinä on kahdeksan henkilöä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kuvaili tilannetta aikaisemmin lauantaina kestämättömäksi.

Lue myös:

Sauli Niinistö: ”Ongelmiin on tartuttava ja ne on ratkaistava”

”Hallituksen on herättävä tähän hälyttävään tilanteeseen”

Kai Mykkänen Ylelle: Oulun epäillyt ”tyypillisistä turvapaikanhakumaista” – ”Yhdistävä seikka, jota ei pidä lakaista maton alle”

Hallitusta vaaditaan ylimääräiseen istuntoon Oulun tapausten vuoksi – ”Suomessa ei saa tapahtua tällaista!”

Pääministeri Juha Sipilä: ”Ymmärrän täysin kansalaisten huolen ja järkytyksen”

Poliisi: Oulussa 4 uutta seksuaalirikosepäilyä – kaikki uhrit alle 15v.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Iiro Koppinen

Järjestelmän laaja väärinkäyttö ili selvää silmiimpistävän suuren yksittäisten afgaani- ja irakilaismiesten osuuden takia, joten oli luonnollista, että laillinen palauttamisprosessi oli polkaistava käyntiin. Eräät piirit ryhtyivät naiiviudessaan haittaamaan kaikin keinoin (jopa laittomin). Eli meillä on ihan kotoisat syylliset tähän katasrofiin, joka koskettaa paitsi "suomalaisia" niin erityisesti maahanmuuttajia. Mitä nämä piirit tekevät; jatkavat hurskasteluaan.

Markus Vuorivirta

Mutta suuri kysymys onkin, kuka täällä mitään voisi tehdä, puhumattakaan, että tekee asioille? Koko Suomi nykyisin pähkinänkuoressa on pelkkää (tyhjää) puhetta. Kun jotain kriittistä tapahtuu, oli se kuinka hirveää tahansa, jostain nousee televisioon ja lehtiin iso kasa PUHUJIA. Ihmiset on kyllästynyt aina valehteleviin läpinäkyviin tyhjänpuhujiin. Me tarvitaan TEKOJA. Mitä me tehdään ministereillä, jotka paapattaa kuin papukaijat kuorossa ”pitäisi”, ”pitäisi” ja vielä kerran ”pitäisi”? Me tarvitaan ministereitä, jotka sanoo, että nyt ”TEHDÄÄN” näin ja sitten niin kanssa tehdään ja heti eikä kymmenen vuoden päästä. Missä tämän maan JOHTO on? Nykyisin tuntuu, ettei tätä maata enää johdeta ollenkaan. Ollaan tuuliajolla. Ensimmäinen konkreettinen asia mitä voitaisiin tehdä, olisi tehdä suljetut vastaanottokeskukset, missä koko prosessi hoidetaan alusta loppuun. Nehän on jopa EU:n suositus. Suomen valtio ei vain niitä viitsinyt tehdä kun ne maksaa rahaa. Mielummin valtio uhraa vaikka suomalaiset lapset kuin ikiaikaisen kallisarvoiset rahansa. Päättäjinä muuten nämä aivan samat puhuvat päät, ketkä juuri nyt mediassa pauhaa mitä osittain heidän itsensä aiheuttamalle ongelmalle PITÄISI tehdä. Nämäkin paapattaa paniikissa todennäköisemmin enemmän lähestyvien vaalien ja oman romuttuneen vaalimenestyksensä vuoksi kuin julmien rikosten uhrien vuoksi.

Seppo Simonen

Kuuntelin juuri kympin uutisista pääministeri Juha Sipilän sanomisen
jossa todetaan jotka ei sopeudu suomen lakeja ja arvoja poistetaan suomesta.
Kuitenkin US-n toimittaja Katja Incoronato sanoo että pyritään poistamaa onko tämä taasen sitä taattua toimittajan soveltamis tulkintaa.
Siis miksei voi tehdä fakta uutista vaan luodaan muu mielikuva uutisesta . Uutisen pitää olla faktaa ja lukija tulkitsee ei toimittaja.
Onko nyt tulkittava näin että toimittajat luo Perussuomalaista illuusiota meille lukijoille oikein urakalla.

Juha-pekka Naukkarinen

Eikö pääministerillä ole suuri vastuu siitä,että näitä pakolaisia on maahan tuotu,vaikka kansanmielipide oli päinvastainen,itse olin sitä mieltä,jos joku haluaa islamin uskoisia Suomeen,niin he maksavat lystin ja vastaavat taloudellisesti kaikesta minkä nämä aiheuttavat,itse minäkin joudun maksamaan ostamani hankinnat!

Hannu Rautomäki

Nämä alaikäisiä tyttöjä seksuaalisesti hyväksikäyttävät arabinuorukaiset eivät ole pakolaisia ollenkaan, vaan Sipilän kansainvälisessä mediassa talomainoksellaan houkuttelemia onnenonkijoita.
Nuorukaisien pitäisi olla jälleenrakentamassa kotimaataan, mutta he ovat täällä yhteiskunnan elättäminä alaikäisien tyttöjen saalistajina, ja vieläpä pääministerin houkuttelemina.

Juha-pekka Naukkarinen

Täytyy noudattaa Suomen lakeja?? Eihän nämä muslimit tiedä muusta,kuin sharia laista,kuinka he pystyvät noudattamaan jotain sellaista mistä heillä ei ole tietoa,tämä päättäjien täytyy tietää siinä vaiheessa,kun tehdään päätöksiä pakolaisten muutosta,lait ja säännökset kuuluvat kulttuuriin,jotka opetellaan vauvasta vaariin,ei niitä opita täysin vieraasta kulttuurista ja uskonnosta jollain tulkinvältyksellä käytävällä keskustelulla,islam uskoiset käyttäytyvät sen mukaan minkä he ovat omassa maassaan oppineet ja kaikkihan tietävät,että naisen asema niissä maissa on erittäin alistettu!

Timo Hietanen

Nyt on vain kyseessä Suuri Näytelmä, jonka Päätähdet ja esittäjät jo vuodesta
2015 Tornien avoimien ovien päivien ovat hiukkasen harmissaan, kun lemmikit
minareettien varjoista ( yllätys yllätys ) pyyhkivät euroopplaisilla arvoilla
karvaista ahteriaan. Muutaman vuoden täyshoito tarjolla, ei mitään muuta.
Ruotsin mallia pukkaa ja uusia suomalaisia "Rotherhameja" ootellessa.

Pasi Karlsson

Ehkä sinisten Timo Soini pyörii enemmän naisten oikeuksia polkevissa mielenosoituksissa ja rukosaamiaisilla, eikä hoida suomalaisten turvallisuutta lisääviä palautus sopimuksia kuntoon?

Meneekö Soini aina sieltä, missä rima on matalin?

Matti Kurki

Onneksi Sipilän porukalla ei ole vaaraa tulla raiskatuksi. Siihen sakkiin ei kukaan koskisi pitkällä kepilläkään. Muuten olen sitä mieltä, että keväällä on tunkkeja ilmassa, mutta lievittääkö se tuskaa, jos teenkeittäjä Orpo astuu kärkeen. Sama paska meno jatkuu.

Kuisma Jussi

Pitäis Sipilän muistaa kun hänen kotipaikkakunnalla tapahtuin alaikäisen hyväksikäyttö niin hyvä kun tankkeja ei viety ja oli niin törkeätä ,oli muuten antamassa asuntoansa maantulioiden käytöön taisi tulla itse oikein paikkakunnalle.Nyt pitää asiaa tavanomaisena eikä taida muistaa että on vaalivuosi eli miksi nyt hyväksikäytetyt ovat ei arvosia kuin silloin kun teko tapahtu omissa nurkissa