Maanantai 17.6.2019

Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia

Luotu: 
14.1.2019 17:44
Päivitetty: 
14.1.2019 18:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Poliisin viime vuoden tilastojen ennakkotietojen mukaan poliisille ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on kasvanut eniten Helsingissä.

Uusi Suomi sai ennakkotilastot Poliisihallitukselta.

Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen kommentoi Uudelle Suomelle, että kun väestö pakkautuu Helsinkiin, myös epäkohdat pakkautuvat sinne.

”Helsingissä tapahtumia on huomattavasti enemmän ylipäätään”, Heikkinen sanoo.

Tilastojen mukaan poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna Helsingissä 205. Kasvua edellisvuoteen verrattuna on lähes 70 prosenttia eli 84 tapausta. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä oli viime vuonna noin 32 prosenttia Helsingissä.

Ilmoitusluvut sisältävät myös lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yritykset sekä törkeät lapsen seksuaaliset hyväksikäytöt.

Koko maassa poliisille ilmoitettuja lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä oli viime vuonna 1400, kun luku edellisvuonna oli 1188. Koko maassa ulkomaalaisten epäiltyjen osuus näissä oli 19,2 prosenttia.

LUE MYÖS: Siniset vaatii: Eduskunnan toimittava nyt – paikka poistaa kansalaisuus törkeisiin seksuaalirikoksiin syyllistyneiltä

Poliisille ilmoitettujen raiskausten lukumäärä oli Helsingissä viime vuonna 254. Edellisvuonna tapauksia oli ollut 60 vähemmän. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus Helsingin tapauksista oli lähes 54 prosenttia.

Luvussa ovat mukana epäillyt raiskaukset, törkeät raiskaukset sekä raiskauksen yritykset.

Koko maassa raiskausilmoituksia oli viime vuonna 1348, kun edellisvuonna luku oli ollut 1262. Ulkomaalaisten epäiltyjen osuus oli koko maassa 34 prosenttia.

Kaikista tietoon tulleista seksuaalirikoksista ulkomaalaisten osuus oli viime vuonna noin 25 prosenttia.

Oulun ja Helsingin poliisien tutkinnassa olevien lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikostapausten kohdalla on alettu puhua grooming-ilmiöstä. Väestöliitosta kerrotaan Iltalehdelle, että ilmiö on ollut Suomessa jo vuodesta 2006, mutta se on jatkuvasti yleistynyt digikanavien myötä.

LUE MYÖS: 

Hallitus ja eduskuntaryhmät koolle tiistaina - Juha Sipilä: ”Murheellisia uutisia Helsingistä”

Lisätietoa Helsingin seksuaalirikosepäilystä – kaksi miestä vapautettu, ei syytä epäillä

Heikkinen sanoo, että osaltaan lisääntyneitä ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen.

”Istanbulin sopimuksen ja EU-direktiivin myötä poliisille ja monille muille viranomaisille on tullut velvollisuus tehdä enemmän töitä uhrien ohjaamiseksi palveluihin. Se on osaltaan aktivoinut erilaisia järjestöjä ja rikosuhripäivystystä. Kun nämä asiat ovat olleet esillä, tietoisuus näistä on lisääntynyt”, Heikkinen sanoo.

Hän toteaa, että seksuaalirikoksiin liittyy usein piilorikollisuutta sekä häpeää. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla.

Viime vuoden tilastotiedoista kertoi ensimmäisenä Yle Uutiset. Heikkinen totesi Ylelle, että seksuaalirikoksista epäiltyjen listalla ulkomaalaistaustaiset henkilöt ovat tilastoissa yliedustettuina ja tiettyjen maiden edustajat ovat määrällisesti eniten esillä. Heikkisen mukaan Irak, Afganistan ja Viro erottuvat kansalaisuuksien joukossa. LUE MYÖS: Näkökulma: Sietokyky ylittyy kaikilla – mutta poliitikkojen on yhä vaikea puhua seksuaalirikollisuuden ja turvapaikanhaun kytköksestä

Heikkinen kertoo, että vuonna 2017 tehtiin 900 karkotusta koskevaa päätöstä, joista 99 eli 11 prosenttia tehtiin rikosperusteisesti.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden ulkomaalaisten kohdalla karkotus ei välttämättä aina onnistu, jos tuomittu on kuolemanvaarassa lähtömaassaan, Heikkinen toteaa.

LUE MYÖS: Kiistelty Katie Hopkins tapaa Laura Huhtasaaren Suomessa – ”Avustan suomalaisia puhumaan groomausjengeistä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Hämäläinen

Ehei, Tapani, turha luulo.

Eivät valheelliset poliitikot tai epärehelliset toimittajat myönnä valheitaan tai ota vastuuta teoistaan.

Eivät kommunistitkaan kuplan puhjetessa 1956 Unkarissa tai 1968 Tsekkoslovakiassa „siivoilleet pöytälaatikoita“.

Nämä isänmaansa pettäneet valehtelijat soittivat kiltisti Moskovaan ja kysyivät neuvoa miten toimitaan. Ja jatkoivat mielivaltaansa siten vielä vuosikymmeniä. Entistä kovemmin keinoin ja ihmisuhreja välttämättä.

Jukka Mattsson

"Otamme jatkossakin vastuun julkaisemistamme uutisista ja niiden oikeellisuudesta, ja vastaamme myös toimitustemme tekemistä virheistä ja niiden korjaamisesta. Aiomme vastaisuudessakin olla demokratian ja sananvapauden tukipilareita, osa toimivaa suomalaista yhteiskuntaa. Eettisesti kestäviin periaatteisiin sitoutuneen ammattimedian tehtävä on vaikeinakin aikoina kirkas."

No niin... nyt voisi kyseisiltä henkilöiltä kysyä missä viipyy se aikoja sitten lupaamanne vastuunkanto? Tätä kai voisi nimittää maksettujen toimittajien hillotolppalaisten jäsenlistaksi? STT oli viimeiseksi se uskottavin, niin pitkään kun YLE osti siihenkin politrukkiohjauksen.

Taisi mennä tällä porukalla tänään selkäranka löysänä vessareissun aikana pöntöstä alas.

Arno Ahosniemi, Kauppalehti ja Päätoimittajien yhdistys
Mika Pettersson, STT
Merja Ylä-Anttila, MTV
Kaius Niemi, Helsingin Sanomat
Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat
Atte Jääskeläinen, Yle
Jouko Jokinen, Aamulehti
Kari Kivelä, Iltalehti
Antti Kokkonen, Lapin Kansa
Tomi Lähdeniemi, Satakunnan Kansa
Reijo Ruokanen, Talouselämä
Pekka Mervola, Keskisuomalainen
Seppo Rönkkö, Savon Sanomat
Kari Vainio, Turun Sanomat
Kyösti Karvonen, Kaleva
Satu Takala, Ilkka
Toni Viljanmaa, Pohjalainen
Jouni Kemppainen, Maaseudun Tulevaisuus
Markus Pirttijoki, Kainuun Sanomat
Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet
Niklas Nyberg, Vasabladet
Marit af Björkesten, Svenska Yle

Iiro Orava

Kerrotko vähän tarkemmin kuka on valehdellut ja missä? Jos ei siis valemediaa lasketa mukaan. Tai kuka on muka jättänyt näistä asiosista kertomatta? Itseäki ihmetyttää miten tänäänkin uutisointi, kun suomalaistaustainen opettaja oli käyttänyt oppilaitaan hyväksi. Ei ollut persut riehumassa, ei ollut isoja otsikoita, ei ole kriisikokouksia tms.

Markku Savikivi

"Kerrotko vähän tarkemmin kuka on valehdellut ja missä? Jos ei siis valemediaa lasketa mukaan. Tai kuka on muka jättänyt näistä asiosista kertomatta? Itseäki ihmetyttää miten tänäänkin uutisointi, kun suomalaistaustainen opettaja oli käyttänyt oppilaitaan hyväksi. Ei ollut persut riehumassa, ei ollut isoja otsikoita, ei ole kriisikokouksia tms."
------------------
wikipedia:
"Kriisi on ihmisen tai organisaation kohtaama uusi tilanne, jossa aiemmin opitut ongelmanratkaisukeinot eivät välttämättä toimi. Kriisi yleisesti tarkoittaa kreikkalaisen sanan krisis (suom. päätös) mukaisesti käännekohtaa, jossa yksilön tai organisaation tulevaisuuden suunta määräytyy paremmaksi tai huonommaksi toimiemme mukaan."

Media ja poliitikot ovat huomanneet vihdoin - hitaita kun ovat - joutuneensa uuden tilannearvion eteen.
--------------------
Persut ovat aiemmin "riehuneet" kulttuurimarxismin ilmenemisen johdosta, josta suomalaistaustaisen opettajan käyttäytyminen saattaisi olla seuraus.
-------------------
Ei pidä antaa ajatustensa huuhailla niitä ja näitä, vaan pitää keskittyä asiaan kerrallaan. Näin tekisi ainakin analyyttisesti ajatteleva yksilö. Kieltämättä on olemassa muitakin ajattelumenetelmiä. Suomi on vapaa maa.

Janne Pohjala

Tässä luvussa kannattaa nyt sitten huomioda että tässä on sujuvasti sekaisin kaksi käsitettä.

- Ulkomaalaisen tekemä rikos
- Ulkomaalaistaustaisen tekemä rikos

Ulkomaalaistaustaisien tilasto kuvaa asiaa, koska a ulkomaalisista on saanut kansalaisuuden jolloin osa Oulun ja Itä-Helsingin raiskaajista ei ollut enää ulkomaalaisia. Nyt ei kiitos enää tilastokikkailuja Poliisi eikä media.

Lisäksi olisi kohtuullista että tässä ei osoiteta sormella kaikki ulkomaalaistautaisia, vaan otetaan ne riskiryhmät, jotka uutisessakin mainitaan ja nostetaan tikun nokkaan, myös median toimesta.

Riskiryhmistä ja näiden tekemisistä on voitava keskustella ja jos ryhmä ei kollektiivisesti ei saa asioitaan kuntoon, niin sitten Suomi ei voi tällä ryhmälle enää tarjota maassaoloa.

Media voisi myös harrastaa itsetutkiskelua. Mediasta on tullut valtaa pitävien a puolueiden sylikoira, tutkiva journalismia ei ole tehty, vaan päin vastoin käytetty kaikki tarmo niiden listimseen jotka ovat monta vuotta varoittaneet näistä riskeistä.

Media on ollut valtaampitävien apuna kätkeämässä ja piilottamassa ongelmaa.

Luottettava media Suomessa tarkoittaa sitä että voidaan luottaa siihen että luottettava media kirjoittaa siten kuten poliitikot, valtioneuvoston turvallisuuskomitea, jossa istuu NATO:n Mantila, Naton hybridikeskuksen ja muut asiantuntijat, ministeriöiden päälliköt ja nuijaa heiluttaa armeija päättävät, mitä "kansallisen turvallisuuden" vuoksi tulee uutisoida.

Tänään liittyi Facebook tähän kontrollirinkiin ettei Suomessa väärät puolueet ja väärät poliittikot tule valituksi.

Linjaukset laitetaan Huoltovarmuuskeskuksen mediaopooliin, jossa nämä luetellut päätoimittajat sitten poolin sisällällisiin kysymyksiin erikostuneissa ryhmissä "ansaivälisesti ainutlaatuisesti" varmistavat että kaikki kijoittavat luotettavasti agendan ja narratiivin mukaan.

Milloin valtio tehtäväksi tuli varmistaa median sisältöjä sisältöryhmissä? Aivan kuin Suomi olisi sodassa (hybridisodassa).

"”Suomalainen tapa turvata huoltovarmuus elinkeinoelämän ja viranomaisten yhteistyönä on kansainvälisesti ainutlaatuinen. Poolin toiminnan rahoittaa Huoltovarmuuskeskus. Mediapoolin valmiuspäällikkö työskentelee Medialiitossa Helsingin Etelärannassa.

Mediapoolilla on johtoryhmä sekä sähköiseen viestintään, graafiseen viestintään ja sisällöllisiin kysymyksiin erikoistuneet alaryhmät.”

Mikä maa se olikaan missä median piti olla valtion kontrollissa? Entä millä nimellä kutsuitaan sitä että valtion toimesta asetetaan agenda ja narratiivi, jota maan media keskenään koordinoiden toistaa? P jotain?

Kansalle määritelään mistä puhutaan, mistä ei saa puhua ja mikä on oikea mielipide. Toisto ja yhtenäinen linja.

Samalla luotettava media on ojentanut valmiiksi tarjottua kättä pidempää jolla narratiivilla käännetty enemmistö leimaa denialistit, rasisti ja trollit, eli ne keiden mielipide ei ole sopimut narratiivehin ja agendoiohin.

Ei kai nyt sentään maamme luotteva media nyt aio pettää valtaa pitäviä? Vaikka oikeinkirjoittamista on koulutettu?

https://www.medialiitto.fi/medialiitto/mediapooli

Eero Pekonen

On hyvä, että poliisi nykyään kertoo tilastot. Tulee tässä mieleen eräs eduskuntakeskustelu männävuodelta kun Teuvo Hakkarainen ihmetteli nuorten pakolaismiesten mahdollisuutta hoitaa seksuaaliasiansa. Pumpattavalla Barbaralla vai kuinka. Kansanedustaja Biode huuteli välihuutoja Hakkaraisen puheenvuoron päälle, että jotain rajaa... Teuvon ilmaisutapa ei ollut riittävän kultivoitunutta ruattalaiselle hienostolle, mutta ajatus taisi olla ihan oikea. On tämä Suomen tilanne ankea.

Timo Hietanen

Tämä on tiedetty jo vuosia ja asian kritisointi on leimattu rasismiksi.
Demarit ja Vihreät kääntävät vain kylkeä ja vaikenevat, kuten normiksi
on osoittautunut. Monikulttuurisuus ja maailman pelastamisen agenda
menevät omien lasten ja naisten oikeuksien edelle. Tätä voi myös kutsua
omaan pesään paskomiseksi.

Iiro Orava

Kuka tämän on leimannut rasismiksi? Kukaan ei ole tuonut näissä yhteyksissä rasismia esiin, paitsi uhriutuva perussuomalainen. Samaa aikaa te vaikennette omasta seksuaalisesta väkivallasta ja tuomitsette vaan kolmanneksen Suomen seksuaalirikoksista, kun taas vihervasemmisto tuomitsee 100% näistä rikoksista.

Suomi on aina ollut monikulttuurinen ja saa olla aika typerä idiootti, jos tätä ei tajua. Jos monikulttuurisuus ei huvita, niin aloita vaikka luopunalla kaikista älylaitteista ml. tietokoneesta.

Janne Pohjala

Mitä ihmettä älylaitteilla on tekemistä monikultturisuuden kanssa?

Jos viittaat USA:han niin USA on monokulttuuri. Siellä on tasan yksi laki ja yhdet säännöt. Kaikkien tulee niitä noudattaa tai lentää maasta niin että heilahtaa. Siksi USA:ta on aina sanottu kansojen sulatusuuniksi, koska tulijat valettiin samaan muottiin.

Näin yksien sääntöjen päälle sallitaan puuhastella omiaan ilman että niihin saa puuttua, mutta VAIN jos puuhat eivät ole monokulttuurin laiken ja arvojen vastaisia.
Joillain tututuu olevan aivan omituinen käsitys siitä mitä monikulttuuri on

Stanford Encyclopedia of Philosophyn mukaan monikulttuurisuus/monikulturismi pitää suvaitsevaisuutta riittämättömänä ja vaatii siksi eri oikeuksia eri ryhmille. Esimerkiksi yksilöille myönnetään poikkeus yleisistä laeista uskonnon perusteella tai ryhmälle kokonaisuutena annetaan yhteinen oikeus kuten itsemääräämisoikeus

Minä en usko tietäväni yhtään älylaitteisiin liittyvää merittävää henkilöä joka olisi edustanut monikultturia, eli vaatinut eri oikeuksia tai lakia eri ihmisryhmille.

En myöskään tiedä ymmärtävätkö edes suomessa monikultturista paasaavat mistä puhuvat. Se ei ainakaan takoita edes S Niinistön mukaan että eri kulttuuriryhmille Suomessa pitää saada omat lait tai oikeus olla niin kuin lakimme eivät heitä kosksi.

Lähinnä päin vastoin että ellei lait ja arvot maistu, ei voi olla Suomalaista yhteiksuntaa.

Tietäväkö multikultin apostiolit edes mitä multikulttuuri on?

Jouni Suninen

Suomi on aina ollut monikulttuurinen, mutta kun katsotaan historiaa niin muslimeja on Suomessa ollut perinteisesti vain ne n. 800 tataaria. Ei heistä ole harmia ollut, varsinkin kun Koraani kehottaa muslimeja pitämään matalaa profiilia alivoimatilanteessa.

Mutta kun Suomeen tulvahti vuonna 2015 ihan pääministerin kutsumana 32 000 asekuntoista nuorta muslimimiestä, niin monikulttuurisuus sai laakista uuden ja ikävän merkityksen.

Älylaitteiden yhdistäminen monikulttuurisuuteen oli ilmeisesti tarkoitettu vitsiksi?

Lauri Kiiski

Yle yritti aivan järkyttävästi häivyttää lasten törkeitä raiskauksia ja raiskauksia seksuaalisten hyväksikäyttöjen tilastolliseen harhaan.

Vuosia vanhat seksuaaliset hyväksukäytöt tilastoidaan erikseen kappalemäärin tutkinnan jälkeen yksittäin, joten yhdenstä tapauksesta voi tulla kymmeniä seksuaalisen hyväksikäytön merkintöjä.

Yle ei maininnut sanallakaan lapsiin kohdistuneista törkeistä raiskauksista, joista mm. Oulun tapauksissa oli kyse, vaan laimenti asiaa omin teknisin sanakääntein.

Ulkomaalaisetkaan eivät syyllistyneet YLE: n mukaan tavanomaista enempää raiskausrikoksiin, vaikka kaikista raiskauksista raiskauksista n. 1/ 3 osa on ulkomaalaisten tekemiä - saati sitten lapsiin kohdistuneista törkeistä raiskauksisista ulkomaiseten miesten tekeminä, joista ei tilastoja haluta julkistaa.

Hannu Rautomäki

Valtaosa puolueista on vuosia kuuluttanut Suomeen monikulttuurisuutta.
Osa saadakseen Suomeen halpatyövoimaa, ja osa oman hörhöidealisminsa vuoksi.
Nyt on saatu mitä on tilattukin, sillä päättäjät ovat toimineet kuin päättömät kanat.

Mikko Toivonen

Kun suhteutetaan ulkolaisten muutaman prosentin määrä koko väestöön, niin heidän 54% osuus raiskaustilastoissa on entistäkin järkyttävämpi ja sen vähentämiseen eivät puheet riitä vaan on tunnustettava syys siihen ja toimittava syyn poistamiseksi ja oireiden myös asianmukaiseen poistohoitoon.

Petri Hämäläinen

Vihervasemmisto valkopesee nyt systemaattisesti juuri tätä tosiasiaa.

Niin kauan kun ulkomaalaiset eivät tee rikosta jota ei ole Suomessa vielä ikinä ennen tehty, voi aina syyttää samasta rikollisesta suomalaista.

Ja jos tulee uusi rikos niin kuin terrori-isku Turussa niin sitten voi syyttää suomalaisia kotoutuksen epäonnistumisesta.

Valehtelevaa paskasakkia koko porukka. Yhtä pahoja kuin natsit ja kommunistit.

Ari Ojala

Sekaisin on pakka ja lisää hankaluuksia vain halutaan
Eräs pormestari haluaa maahanmuuttajia vain lisää https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/549499-vapaavuori-haluaa-lisaa...
Kokoomus, vasemistoliitto ja vihreät haluaa korvata synnytysvajeen maahanmuutolla https://www.verkkouutiset.fi/hs-gallup-nain-suomalaiset-lisaisivat-synty...
Demarit ajaa kaksilla rattailla https://www.verkkouutiset.fi/nain_sdpssa_otettiin_2015_kantaa/
Mielenkiintoiset vaalit tulee kun kokoomus ja demarit ilmoittivat että eivät halua perussuomalaisia samaan hallitukseen.

Seppo Simonen

Siis ulkomaalaisten osuus on Suomessa 5 % ja seksuaalirikosten osuus heillä on 25 % koulutukseen annetut miljoonan on menneet täysin hukkaan tämä on uskomatonta. Oliko se niin että muunmuassa Yle laissa on monikulttuurisuus uusi normaali.
Jotain kertoon monikulttuurisuudesta kun OAJ opettajien ammattijärje stö kielsi Aito avioliitto ry osallistumisen edusa messuille omana järjestönä.

Erkki Malinen

Olen usein todennut että äärisuvakit pilaa koko pakolais asian, eikö tässä ole käynyt juuri niin. Pakolaisia pitää ottaa sen verran kun taloudelliset resurssit antaa myöten ,ja ne pystytään integroimaan tähän yhteiskuntaan. Joka ei sovellu tähän yhteiskuntaan matkalippu takasin.

Ensio Jauhiainen

Suomessa 19 vuotta asunut lääkäri varoittaa Suomen päättäjiä turvapaikanhakijoista
Egyptistä muuttanut, Suomessa 19 vuoden ajan asunut lääkäri Ashraf Benyamin kirjoitti viime viikolla pääministeri Juha Sipilälle pitkän ja tunteikkaan avoimen kirjeen. Pohjois-Kymen sairaalassa ylilääkärinä työskentelevän Benyaminin kirjettä on jaettu Facebookissa yli 7 500 kertaa.
Benyamin on sitä mieltä, ettei Sipilä ymmärrä turvapaikanhakijoiden mukanaan tuomia ongelmia riittävän laajasti.
– Olette avannut oven turvapaikanhakijoille. Niille, jotka ovat aiheuttaneet turvattomuutta suomalaisille. Suurin osa suomalaisista on erittäin ahdistuneita ja peloissaan. Ei enää kukaan uskalla päästää omaa tytärtään, vaimoaan tai äitiään yksin illalla kadulle. Kohta suomalaiset alkavat etsiä itselleen turvapaikkoja. Edelleenkö uskotte, että he ovat hädässä?! Me kaikki tiedämme, että hädässä oleva on nöyrä, kiitollinen, kun apua saa ja tekee parhaansa avustajan hyväksi. Jopa Ruotsin pääministeri, joka on aina puolustanut maahanmuuttoa, on nyt myöntänyt, että hän ja koko Ruotsi on ollut naiivi. Mutta Te ette! Montako suomalaista pitää kuolla terrorismi-iskussa ja montako suomalaista tyttöä pitää vielä raiskata ennen kuin heräätte ja pistätte rajat kiinni? Pakkolakeja voi kyllä säätää kilteille suomalaisille, muttei rikollisille turvapaikanhakijoille!, Benyamin kirjoitti.
”Maa, joka väittää olevansa edelläkävijä tasa-arvossa”
Egyptiläislääkäri kertoo myös järkyttyneensä Sipilän kommenteista liittyen raiskauslainsäädäntöön. Hän suomii sitä, että Suomessa raiskaajia tuomitaan usein ehdolliseen vankeuteen.
– En tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun kuulin Teidän kertoneen, että raiskauslainsäädäntö on Suomessa ajan tasalla. Maa, joka väittää olevansa edellä kävijä tasa-arvossa. Siinä, pahin naiseen kohdistuvan rikoksen rangaistus voi olla vain ehdollinen vankeus. Itkettävää! On täysin eri asia olla suvaitsevainen tai olla sinisilmäinen ja tyhmä. Jos näen kadulla hädässä olevan ihmisen, jolla ei ole ruokaa eikä vaatteita, otan hänet kotiini ja tarjoan hänelle turvan ja kodin. Se on hyvä asia. Mutta, jos näen hädässä olevan tai sen, joka väittää olevansa hädässä ja epäilen, että tämä ihminen saattaisi tappaa minut, räjäyttää kotini tai raiskata minun lapseni ja silti otan tämä ihmisen kotiini, en ole silloin suvaitsevainen vaan tyhmä. Tyhmyydestä sakotetaan. Ikävä kyllä, hyvä Pääministeri, se joka joutuu sakkoa maksamaan on tavallinen viaton suomalainen, Benyamin kirjoittaa.
– Nämä eivät ole yksittäisiä tapauksia, hyvä Pääministeri. Itse olette kertonut, että se on väkivallan ja häiriön sarja. Luulen myös, että itse tiedätte, että se on loputon sarja. Turkille maksetaan niin, ettei se päästä pakolaisia Eurooppaan. Se on naurettavaa. Jos en halua vastaanottaa epätoivottuja vieraita, silloin oikea ratkaisu ei ole, että jätän oveni auki ja maksan naapurille niin ettei hän päästä heitä minulle. Pikku lapsikin tietää, että oikea ratkaisu on laittaa ovi kiinni, hyvä Pääministeri. Jos ei Euroopan rajat mene kiinni ja heti, Suomen rajat on sitten suljettava. Käsittääkseni Suomi on itsenäinen maa ja päättää omista asioistaan. Rikolliset on palautettava heti, Benyamin vaatii kirjeessään

Seppo Makkonen

Mielenkiintoista nähdä nouseeko tämä valtamedian otsikoihin, koska tuomio on jo annettu. "Helsingin Käräjäoikeus tuomitsi, viime perjantaina 11.1.2019, vuonna 1986 syntyneen Hedayatullah Safin 4 vuodeksi 10 kuukaudeksi vankeuteen kahdeksasta (8) lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jotka olivat tapahtuneet viime vuoden maaliskuussa, toukokuussa ja heinäkuussa."

Tarmo Suomalainen

Tilastoista löytyy vielä sellainenkin monikulttuurihyysäys, että Suomen kansalaisuuden saaneet ulkomaalaiset luokitellaan tietysti suomalaisiksi, kuten heidän ansiokas jälkipolvensakin. Totuus on siis vieläkin rumempi. Mutta laout silmillä mennään. Vielä riittää veronmaksajia lystin rahoittamiseen.

Risto Jääskeläinen

Kiitos uutisoinnista. En mahda mitään sille, että kun luin linkitetyn Ylen uutisen ja tämän US:n uutisen, minulle jäi epävarmuus siitä, puhutaanko otsikosa ulkomaan kansalaisista vai ulkomaalaistaustaisista, joista siis osa onkin Suomen kansalaisia. Tällähän on merkitystä maahanmuuttopolitiikan arvioinnissa sikäli, että jos ulkomaiden kansalaiset tekevät 54% jostain rikostyypistä, ulkomaalaistaustaiset tekevät vielä enemmän.
Joka tapauksessa "raiskaahan suomalaisetkin", mutta vähemmän.

Merja Nurmi

Metoo-kampanjasta ei siis ole opittu yhtään mitään? Ai niin, sehän oli vain naisten naurettavaa kitinää... Valtaosa seksuaalirikoksista ei tule milloinkaan poliisin tietoon. On jopa sanottu, että noin joka 20. raiskauksesta tehdään rikosilmoitus. Ihan ensimmäisenä pitää saada tämä piilorikollisuus esille ja loppumaan, huolimatta siitä, että suurin osa tekijöistä on uhrin tuttuja ja läheisiäkin. Ongelma on seksuaalirikoksia hyväksyvä kulttuurimme. Lukekaapa vaikka mitä tahansa vitsikirjaa: suuri osa vitseistä nauraa raiskauksille.

Muistetaan myös se, että kuten ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista ei syyllisty seksuaalirikoksia, niin ei tee myöskään ylivoimaisesti suurin osa irakilaista, afgaaneista, virolaisista...

Eiköhän sitä vihaa ole jo tarpeeksi lietsottu. Prosentit tai kansat eivät tee rikoksia. Yksilöt tekevät. Huomio pitää kiinnittää yksilöön, ja hänet on saatettava vastuuseen teoistaan. Rangaistuskäytäntöjä voisi hyvinkin kiristää.

Melkein huvittaa, kuinka ihmiset ovat tohkeissaan keränneet allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen, jonka toteuttaminen tietäisi lievennystä nykyiseen lakiin: jos ulkomaalainen tekijä vain karkoitettaisiin ilman sitä edeltävää rangaistusta, sehän tarkoittaisi sitä, että rikollinen olisi saman tien vapaa jatkamaan toimintaansa. Sitäkö te haluatte, ei uhreilla väliä, kunhan eivät ole suomalaisia?

Janne Pohjala

Vieläkö tätä levyä pyröritetään?

Jos Rutinoff Superior GL yttyy kesken ajon tuleen ja polttaa kyydissäolijat 15-25 kertaa useammin kuin muut autot, niin silloin todetaan että vaikka jokainen Rutinoff ei syty palamaan, niin kyseessä on tyyppivika, asialle tulee tehdä jotain ja tehdään takaisinkutsu.

Puhutaan täsmällisesti siitä mikä ajoneuvoryhmä on vaarallinen ja miksi.

Tällöin ei ole kovinkaan viisasta yritää Rutinoffin maahantuojana selittää että palahaan ne muutkin autot tai että ylivoimaisesti suurin osa Rutinoffeista ei joka kera polta matkustajiaan ja kyydissä olevia lapsia mustuneiksi ruumiiksi.

Kun vielä poliitkot, poliisi ja media ovat yrittäneet Rutinoffin maahantuonnin puolesta pitää salassa ja vähätellä tietoa Rutinoffin vaarallisuudesta, niin nyt kun Rutinoff tappaa kuin Ford Pinto 1970 -luvulla, niin vielä löytyy joku kuka yrittää?

Jouni Suninen

"Muistetaan myös se, että kuten ylivoimaisesti suurin osa suomalaisista ei syyllisty seksuaalirikoksia, niin ei tee myöskään ylivoimaisesti suurin osa irakilaista, afgaaneista..."

Itse asiassa Suomeen saapuneet muslimimiehet tekevät lukumääräänsä nähden ylivoimaisesti enemmän raiskauksia kuin suomalaismiehet. Erityisen huolestuttavaa tämä on siksi, että heidän uskontonsa sallii sen koska uhrit vääräuskoisia.

Airi Pulkkinen

Karkotus vaan nopeasti maasta ja ikuinen maahantulokielto takaisin. Se tarkoittaa että rajavalvonta rajoille. Ulkomaalaisten vankien määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa 75 %. Vuosi suomalaisessa vankilassa maksaa n. 79000 euroa henkilöltä. Vieläkö tähänkin pienen kansakunnan verorahoja käyttämään.
Onko mikään itsenäinen maa sellainen, mikä itse ei voi päättää keitä tänne päästetään vaan muut määrää?

Petri Hämäläinen

MTV tänään:

Yli sata tapausta tutkinnassa
Oulun poliisin toimintaa-alueella on tutkinnassa yli 800 lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa väkivallantekoa, joista viitisen sataa keskittyy Oulun kaupunkiin. Näistä iso osa on seksuaalirikoksia.

– Karkeasti arvioituna noin sata, sanoo rikosylikomisario Markus Kiiskinen.

Osa rikosepäilyistä on lieviä, mutta vakaviakin on joukossa.

– Kyllä joukkoon mahtuu vakaviakin, ja näistä jokainen on liikaa.

Juha Koivusaari

Eli koko maassa raiskauksista ulkomaalaisten epäiltyjen osuus on noin 450kpl ja heitä on alle 400 000, se tarkoittaa, että vähintään 0,1% on raiskauksesta epäiltynä. Jos koko kansa raiskaisi samassa suhteessa, täällä olisi yli 5000 raiskausepäilyä vuodessa. Voi olla, että lasken ihan päin honkiakin...

Juha-pekka Naukkarinen

Tsekki on kieltämässä islamin uskonnon,se on heidän mielestään ideologia,kuten natsismi tai fasismi,rauhan ja rakkauden uskonto se ei voi olla,koska se kehottaa tappamaan vääräuskoiset ja juutalaiset. Nämä raiskaukset aiheuttavat myös epätoivottuja synnytyksiä,joista seuraa paljon muutakin,kuin iloa,missä piileksivät ne tahot,jotka ovat vastuussa näistä hirveistä tapahtumista,puolueiden puheenjohtajat esiin,Vasemisto,SDP,Vihreät,Kokoomus,Keskusta, ja muut pikkunilkit,järjestäkää TV keskustelu maahanmuutosta samalla tavoin,kuin edellisinä vuosina,Orpo ja Rinne sanoivat ettei PS mahdu samaan hallitukseen heidän kanssaan,silloin kirjoitin,voi olla,että Halla-Aho katsoo ketkä hän ottaa mukaan hallitukseensa,kirjoitin myös,että ISO jytky on tulossa,sen voi estää ainoastaan laajamittainen maastakarkoitus ja pakolaisten maahantulokielto nykyisiltä päättäjiltä!

Jouni Suninen

"Tsekki on kieltämässä islamin uskonnon,se on heidän mielestään ideologia,kuten natsismi tai fasismi,"

Oikea linja. Italia ja Angola ovat jo tehneet sen ratkaisun. Islamia pitää kohdella sellaisena kuin se todellisuudessa on, eli väkivaltaisena poliittisena ideologiana.

Uskontoihin ei kuulu puuttuminen lainsäädäntöön ja yhteiskuntajärjestykseen. Islam sen sijaan on kaikki yksityiset ja yhteiskunnalliset asiat kattava poliittinen ideologia.

Eroa kuvaa Uusi Testamentti:

"Sitten he lähettivät muutamia fariseuksia ja Herodeksen kannattajia Jeesuksen luo saadakseen hänet puheistaan kiinni. Nämä tulivat ja sanoivat hänelle:

'Opettaja, me tiedämme, että sinä puhut totta ja olet ihmisistä riippumaton. Sinä et tee eroa heidän välillään, vaan opetat Jumalan tietä totuuden mukaisesti. Onko oikein maksaa keisarille veroa vai ei? Tuleeko meidän maksaa vai ei?'

Jeesus tiesi heidän teeskentelevän ja sanoi: 'Miksi te yritätte saada minut ansaan? Näyttäkää minulle denaarin raha.'

He ottivat esiin rahan, ja hän kysyi: 'Kenen kuva ja nimi siinä on?' 'Keisarin', he vastasivat. Silloin Jeesus sanoi heille: 'Antakaa keisarille mikä keisarille kuuluu ja Jumalalle mikä Jumalalle kuuluu.' "

Islam on länsimaissa iso ongelma siksi, että se ei erottele maallista ja taivaallista valtaa vaan sotkeutuu jatkuvasti ja erittäin tuhoisalla tavalla maallisiin asioihin. Toki sitä teki kristillinen kirkkokin aikanaan, mutta sehän ei sitten perustunutkaan Raamattuun.

Erkki Saarinen

Moneen ongelmaan on jo EU-tasoinen ratkaisu olemassa: Dublin sopimus. Turvapaikkaa on haettava ensimmäisessä EU-maassa, eikä matkustettava Euroopan läpi Suomeen turvapaikkaa hakemaan. Tätä sopimusta Suomi voi noudattaa heti, kun poliittista tahtoa hallituksella on.
Yt. Tolkun persu, Helsinki

Jukka Mikkola

Tämän päivän Hesarin etusivulla komeilee Orpon kuva ja kirjoitus. Se on otsikoitu ”Luotamme Suomeen.”

Viisautta yli 2000 vuoden takaa. Roomalainen kirjailija Publilius Syrus on sanonut ”Luottamus on kuin ihmisen sielu; kun se on kerran lähtenyt, ei se enää palaa.”

Omalta kohdaltani on todettava, että luotan Suomeen, mutta en Orpoon.

Orpo ei ole voinut olla tietämätön sisäministerinä ja valtiovarainministerinä näistä Poliisiin esiin tuomista seksuaalirikostilastoista viimeisten vuosien ja tämän vuosikymmenen ajalta. Se tuntuu täysin mahdottomalta.

Jussi Runtti

Jostain tilastosta talvella luin, että suomessa on noin 250 000 ulkolaista asujaa, eli alle 5% suomen kansasta. Että noihin prosentteihin verratttuna määrättyjen rikokset on huimia. Tuokin minua ihmetyttää, että onhan noita armeijan keskittymiä meillä paljon, ja 20v iässä ja en ole kuullut, että ne vikitteleisi murrosikäisiä tyttöjä vaikka Pyssykylässä. Siis todella viriilejä sexin suhteen.