Perjantai 24.5.2019

Nyt tuli koko eduskunnan linjaus – Nämä 3 lakia runnotaan läpi seksuaalirikosten takia

Luotu: 
15.1.2019 15:54
Päivitetty: 
15.1.2019 16:32
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
    Sekä hallitus- että oppositiopuolueet ovat Antti Kaikkosen (kesk) mukaan valmiit edistämään kolmea hallituksen lakiesitystä, jotka on jo annettu eduskunnalle. ”Tämän vahvempaa viestiä ei voi tämä talo lähettää”, Antti Lindtman (sd) sanoi.
|

Suurimman eduskuntapuolueen, pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ilmoitti tänään tiistaina eduskunnassa eduskuntapuolueiden yhteisestä tahdosta koskien seksuaalirikosten ehkäisemistä ja niistä rankaisemista.

Sekä hallitus- että oppositiopuolueet ovat Kaikkosen mukaan valmiit edistämään kolmea hallituksen lakiesitystä, jotka on jo annettu eduskunnalle.

Nämä lakiesitykset ovat HE 212, HE 242 ja HE 272.

LUE MYÖS: Näkökulma: Koko eduskunnalta kaksi väkevää linjausta – ja yksi heikko lenkki

Hallituksen esitys 212 on rikoslain muutos, jossa kiristetään rangaistusasteikkoja lasten seksuaalisen hyväksikäytön osalta. Rikoslakiin on myös tulossa uusi lapsen raiskausta koskeva säännös. Kaikkosen mukaan tämä esitys on mietinnöllä lakivaliokunnassa, jonka on vielä katsottava mahdollisuus kiristää rangaistuksia lisää. Laki on saatava ripeästi läpi, eduskuntapuolueet linjaavat. LUE MYÖS: Oikeusministeri: Seksuaalirikosten rangaistukset kiristyvät – törkeästä lapsen raiskauksesta 4–12 vuotta vankeutta

Hallituksen esitys 242 koskee poliisin henkilötietolakia. Kaikkosen mukaan tämä lakimuutos ”on yksi työkalu viranomaisille torjua seksuaalirikoksia”.

Hallituksen esitys 272 koskee kansalaisuuslain muutosta siten, että tiettyihin rikoksiin syyllistynyt menettäisi Suomen kansalaisuuden. Esitys on Kaikkosen mukaan parhaillaan perustuslakivaliokunnalla mietinnöllä. Eduskunnan linjaus on se, että hallituksen tulisi selvittää, voisiko esitykseen tuoda mukaan myös törkeät seksuaalirikokset.

Kaikkonen sanoi, että eduskunnassa jo olevien lakiesitysten edistäminen ”on se vaihtoehto joka meillä on”, kun vaalikautta on enää muutama kuukausi jäljellä.

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman korosti koko eduskunnan linjauksen poikkeuksellisuutta.

”Tämän vahvempaa viestiä ei voi tämä talo lähettää”, Antti Lindtman sanoi.

Kaikkosen mukaan valiokunnat varaavat lisäkokouksia, jotta nämä esitykset saadaan eteenpäin. Hallitusta eduskuntapuolueet kehottavat tekemään tarvittaessa lisäbudjettiesityksen lakimuutosten läpimenon varmistamiseksi.

LUE MYÖS:

Ministeri Mykkänen: Poliisille lisää rahaa? – Asia esillä hallituksessa vielä tällä viikolla

”Nyt pikkaisen jäitä hattuun” – Oikeusministeri Häkkäseltä tyrmäys pakolaissopimukseen puuttumiselle

Sauli Niinistön ”jäätävät sanat” nousivat nyt esiin – Siniset valmis puuttumaan pakolaissopimukseen

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kale Bogdanoff

Eduskuntaan uudelleen pyrkivät huomasivat viimmein, mitä kansa tahtoo. Takki kääntyi, kun gallupit heilati hallituspuolueilla alaspäin ja perussuomalaisilla ylös. Olisikohan tulevilla vaaleilla merkitystä. Olisi ollut aikaa kolme ja puoli vuotta sitten tehdä nämä päätökset.

Pasi Inkinen

Kyllä nyt sitten ollaan niin yhtä rintamaa. Jos on tahtoa niin mikä tahansa laki voidaan vetää nopeasti läpi, jos se ei ole ristiriidassa perustuslain kanssa. Miksi aina vaan pitää mennä kärsimyksen kautta. Ei tämä vieläkään tule ennalta estämään rikoksia, mutta tyhjää parempi. Seuraavista vaaleista tulee turvallisuusvaalit. Eikä tämä kilvenkiillotus tule auttamaan niitä puolueita jotka ovat tämän mahdollistaneet.

Risto Nikander

Tapio Mäkeläinen kirjoittaa taas typeriä kommenttejaan, vaikka sinänsä oikeita. Et ole tainnut päästä selville, mistä raiskausten ja lasten hyväksikäyttötapausten lisäykset johtuvat. Vaatii melkoista silmien sulkemista jos näin on käynyt.

Ny Sipilä ja vihreät ja kaltaisesi tutkivat tarkkaan, että onko kansainvälisiä sopimuksia, joiden mukaan meidän on suojeltava näitä rikolliia. VAsta sen jälkeen otetaan huomioon suomalaiset lapset, naiset ja yleinen turvallisuus.

Kaiken muun liäksi esim. Orpolla, joka päästi tällaisen tapåhtumaan, ei näytä olevan huolen häivää siitä, että vankilat täyttyvät näistä rikollisista. € 100,000,-.

Panu Saarela

"Ny Sipilä ja vihreät ja kaltaisesi tutkivat tarkkaan, että onko kansainvälisiä sopimuksia, joiden mukaan meidän on suojeltava näitä rikolliia"

En nyt aivan typeryys-vapaana pitäisi näitä Nikanderin kommentteja. Väite, että poliitikot ja Mäkeläinen haluaisivat suojella raiskaajia ja rikollisia, on absurdia populismia ja demagogiaa.

Tilanne Suomessa ei parane sillä, että hallitus tai kukaan muukaan rupeaa toimimaan lainvastaisesti, siis rikollisesti.

Vaatii melkoista pään pensaaseen survomista, jos Nikander kuvittelee, että seksuaalinen väkivalta on tullut Suomeen maahanmuuttajien mukana.

Onko Nikander koskaan ilmaissut huoltaan lapsiin kohdistuvista kantasuomalaisten tekemistä seksuaalirikoksista?

Jouni Suninen

"Vaatii melkoista pään pensaaseen survomista, jos Nikander kuvittelee, että seksuaalinen väkivalta on tullut Suomeen maahanmuuttajien mukana. "

Joukkoraiskauksia ei Suomessa käytännössä tunnettu ennen tätä nykyistä islamin invaasiota.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #19

Joukkoraiskaukset ovat Suomessa erittäin harvinaisia, vain murto-osa raiskauksista. Sunista ne tuntuvat kiihottavan.

Kuinka monta huolestunutta viestiä Suninen on lähettänyt kantasuomalaisten tekemistä seksuaalirikoksista? Miksi vsdta tumma ihonväri herättää uljaan naisten ja lasten puolustajan?

Samat uljaat vaahtoajat (en viittaa Suniseen) uhkailevat "vääriä" mielipiteitä esittäviä suvakkihuoria raiskauksilla. Kaksinaismoralismia ja opportunismia kukkeimmillaan.

Reijo Helli

Saapas nähdä saako nämä "Viisaat" Hallitusherrat edes tätä koko Eduskunnan ajamaa esitystään valmiiksi tällä vaalikaudella.. tuon pitäisi olla ihan selvä asia joka pitäisi laittaa voimaan niin pian kuin se vain on ikinä mahdollista ja sen kai nyt on koko Edustajajoukkio nyt vihdoin huomannut ja tietysti osasyy on myös Vaalien läheisyys.. ei uskaltanut kukaan eikä kyllä ole aihettakaan vastustaa asiaa.... ja oman maan kansalaiset omaan vankilaan ja nämä ns muut pikavauhtia ensimmäiseen koneeseen ja takaisin kotimaahansa..olkoot se maa mikä tahansa... kyllä tietävät teon tehdessään minne joutuvat ja mistä ovat lähteneet.... siis näin tulevissa tapauksissa.
Ja paljon on tehtävää myös lasten itsensä toimintatavan muuttamiselle... he eivät ymmärrä että mihin silmukkaan aina ovat päänsä työntäneet ja se pitäisi saada heille päntättyä pikavauhtia päähän, että mitkä seuraukset noista esim. kuvien ja videoiden laittamisesta "Somessa" heille seuraa.... sehän antaa oivan mahdollisuuden näille hyväksi käyttäjille kiristää näiden mahdollisten kuvien avulla lasta uhkaamalla esim. paljastaa kuvat vaikka vanhemmille tai nettiin ja lapsi on silloin täysin avuton ja hyväksikäyttäjänsä armoilla.

Samy Arling

Tärkeintä on saattaa vastuuttomat vallanpitäjät vastuuteen vääristä päätöksistään, muuten hulluttelu jatkuu !Omaisuus takavarikkoon epäillyiltä niinkuin yrittäjillekin heppoisinkin perustein tehdään ja sitten rakentamaan uskottavaa oikeusjärjestlmää Suomeen, joka ilman puoluekytkentöjä pystyy tuomitsemaan heidät vähintään tuottamuksellisesta osallisuudesta näiden lapsien elämän pilaamiseen.

Jouni Suninen

"Tärkeintä on saattaa vastuuttomat vallanpitäjät vastuuteen vääristä päätöksistään, muuten hulluttelu jatkuu !"

Se kuuluisa poliittinen vastuu realisoituu vain, jos äänestäjät sen äänestyskopissa realisoivat … Epäilen että iso joukko äänestäjistä ei tajua sitä näissäkään vaaleissa.

Markus Vuorivirta

Taitaapa ministerit avata nyt pandoran lippaan. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on lievempi rikosnimike niin suomessa kuin Irakinkin silmissä. Kun asia muutetaan automaattisesti raiskaus-rikokseksi, poistuu lopullisesti mahdollisuus lähettää Irakilaisia pois maasta tuomion suorittamisen jälkeen. Lapsen raiskaus kun on Irakin lain mukaan rikos, josta voidaan tuomita kuolemaan. Eikä Suomesta saanut siis lähettää ketään mihinkään, jos kohteessa on kuoleman mahdollisuus olemassa.

Näinollen hommahan menee ihan päälaelleen ja todella vaaralliseksi lapsille. Kun turvapaikan hylkypäätös tulee, Irakilaisen siis ennemminkin KANNATTAA hyväksikäyttää lapsia! Ja jäädä siitä vieläpä kiinni. Näin lyhyen olemattoman vankilatuomion jälkeen Irakilainen voi hakea turvapaikkaa vedoten tuohon saamaansa tuomioon, sekä tuomion myötä tulleeseen kotimaansa viralliseen kuolemauhkaan. Asiaa ei edes tarvitse perustella sen enempää, helppo hakemus. Maahanmuuttovirasto ei voi sanoa yhtään mitään. Hakemus on pakko hyväksyä.

Vankila itsessään ei ole pelote. Suuressa osasta maista, esim Virossa itse turvapaikanhakijat joutuvat viettämään koko hakemuksensa käsittelyajan paljon karummissa olosuhteissa kuin mitä Suomalainen vankila edustaa. Rangaistus ensikertalaiselle on myös lievä. Samoin tietysti iljettävästi ekstra”palkinnoksi” rikos on monille sellainen mitä haluaisi joka tapauksessa tehdä.

Mitä enemmän näiden oloa kurjistetaan, sitä vaarallisemmaksi tämä rikoksen tekeminen tulee. Nyt kun puhutaan hyväksikäytöstä, kyseessä on ollut lakitermi ja lakiasia, vaikka (esim 15v) lapsiosapuoli on saattanut olla tekoon ihan suostuvainenkin. Eikä siten ole mitään pahoja traumoja saanut. Jos homma kiristetään äärimmilleen, saattaa tilalle tulla väkivaltaiset puskaraiskaustyyppiset rikokset. Tulee muistaa tämä hakemuksen jättäjän asema. Sen on PAKKO tehdä tämä rikos oman asiansa edistämiseksi. Eikä puskaraiskaus rangaistus ole kovinkaan kummosesti suurempi ”suostuttuun” tapahtumaan verrattuna.

Jukka Mattsson

”"Tämän vahvempaa viestiä ei voi tämä talo lähettää”, Antti Lindtman sanoi."

Kyllä voi. Ne poliitikot jotka sopan keittivät voisivat erota!

On perin kummallista että heidän tekemistä päätöksistä johtuen meidän Suomalaisten pitää kansalaisturvallisuutemme vuoksi, sen säilyttämiseksi muuttaa lakejamme.

karttu1 .

Taas säädetään laki seurausten käsittelyyn. Eikö kukaan ole kiinnostunut lopettamaan tätä nuorten ja lasten turvattomuutta. EI. En halua lisää poliiseja, heille lisää aseita vaan valtionjohdon taholta lain ja sopimusten noudattamista.
Tutkintaan se, rikkoivatko kansallisesta turvallisuudesta vastaavat viranomaiset lakeja kutsuessaan maahan paperittomia vierasmaalaisia rajat auki. Pres. Niinistö viittasi tähän toteamalla, ettei Suomi ainoana maanantaina maailmassa voi valvoa rajojaan. Sen tekevät puolestamme Venäjä ja Ruotsi.

nico nyman

4-12v ja ehdonalaiseen pääsee milloin??? kun on vuoden kiltisti lusinut veronmaksajien piikkiin? olisivat ny kerralla lätkineet samantien vaik 6-18v tuomiot ilman paljous ja muita alennuksia ja ensikertalaiset istuu sen kokonaan ILMAN pääsyä Ehd alaiseen, lisäksi jos tekijä on ulkomaan asukki ni tuomio aina vähintään se ns minimi ja sitten ulos maasta ja HETI eikä 15 päivä ja jos onki suomen kansalainen (kansalaisuuden saanut matu) mutta juuret muualla ni kansalaisuus pois ja isiensä maahan karkoitus pois pois pois täältä...

Anssi Laakso

Ihan hyvä, että laki runnotaan nopeasti läpi, mutta ei kai kukaan kuvittelekaan että asia on sillä hoidettu. Pitää samalla vara riittävät resurssit poliisille tutkia asiat ja oikeuskäsittely saada nopeammaksi. Jos koko prosessi vie kaksi vuotta ja valituksineen enemmänkin, niin se on kohtuuton aika. Lisäksi pitää varata lisää vankilapaikkoja, kun palautukset lähtömaahan useinkaan eivät onnistu. Tapauksia tulee tietoon kuitenkin lisää. Tosi hyvä, että tulevat esiin - kyllä! Mutta ne resurssit.