Maanantai 20.5.2019

PS nousi nyt HS-gallupissa – Keskusta kyntää 15 prosentin uralla

Luotu: 
16.1.2019 15:36
Päivitetty: 
16.1.2019 17:23
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten kannatus nousi HS-gallupissa +1,3 prosenttiyksikköä. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten kannatus ohitti vasemmistoliiton tammikuun HS-gallupissa. Helsingin Sanomain kuukausittain tekemässä puoluekannatuskyselyssä perussuomalaiset oli nyt viidenneksi suurin puolue.

Perussuomalaisten orastava nousu näkyi aiemmin myös Alma-kyselyssä.

HS:n kyselyssä PS:n kannatus nousi joulukuusta 1,3 prosenttiyksikköä 9,7 prosenttiin. Vasemmistoliiton kannatus laski hieman, -0,2 prosenttiyksikköä 9,4 prosenttiin.

HS-gallupissa kärkipaikkaa pitää edelleen sdp 20,9 prosentin kannatuksella. Puolueen kannatus laski joulukuusta -0,5 prosenttiyksikköä. Toisena oli kokoomus, 19,5 prosenttia, jonka kannatus on pysynyt 19 prosentin tuntumassa viime syyskuusta lähtien. Tammikuun mittauksessa kokoomuksen kannatus nousi 0,1 prosenttiyksikköä joulukuun mittauksesta.

Kolmanneksi suosituimman keskustan kannatus pysyi ennallaan 15,6 prosentissa. HS-gallupissa keskusta on kyntänyt 15 prosentin kannatuslukemissa viime maaliskuusta lähtien.

Vihreitä kannatti HS-gallupissa 12,9 prosenttia vastaajista (-0,5%-yks.), rkp:ta 4,3 prosenttia (-0,1%-yks.), kristillisdemokraatteja 4 prosenttia (-0,1%-yks.) ja sinisiä 1,1 prosenttia (-0,1%).

TNS Gallupin toteuttamaan kyselyyn vastasi kaikkiaan 2 282 ihmistä.

Päivitys klo 17:23: Korjattu vihreiden kannatusluku oikeaksi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Harakka tänään Hesarissa kertoi demareitten ratkaisusta kaikkeen: lisätään veroja.
Hip hip huraa. Näinhän kaikki ongelmat poistuu. Yksityispuolella firmoissa on iät ja ajat tiedetty, että tulosta on helpompi tehdä kuluja pienentämällä kuin tuloja lisäämällä. Mutta ei demareilla ehei.

Hannu Rautomäki

Valtapuolueet toimivat Suomen pakkomonikulttuuristamisellaan perussuomalaisien kannatuksen nousun takaajina.
Tulevien vaalien alla keskustellaan vielä monta kertaa maahanmuuton aiheuttamasta raiskausbuumista ja alaikäisien tyttöjen turvallisuudesta.