Keskiviikko 22.5.2019

Keskustan kansanedustajalta kova ulostulo: ”Naisten ja tyttöjen vapaus Suomessa on uhattuna – meille vieraus suhtautuminen naisten oikeuksiin on rantautumassa tänne”

Luotu: 
16.1.2019 18:46
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Keskustan kansanedustaja vaatii toimia poliitikoilta.
|

Keskustan lappilainen kansanedustaja Eeva-Maria Maijala kirjoittaa blogissaan viimeaikaisista seksuaalirikosepäilyistä.

”Naisten ja tyttöjen vapaus Suomessa on uhattuna. On tunnustettava, että meille vieras suhtautuminen naisen oikeuksiin on rantautumassa tänne”, Maijala kirjoittaa.

Maijala pelkää, että ”Oulun tapahtumat voivat olla vain jäävuoren huippu”, sillä osa seksuaalirikoksista ei tule ilmi. Poliisitarkastaja Pekka Heikkinen sanoi tällä viikolla Uuden Suomen haastattelussa, että lisääntyneitä epäiltyjen seksuaalirikosten ilmoitusmääriä selittää tietoisuuden lisääntyminen. Poliisille ja muille tahoille on tullut velvollisuus ohjata uhreja entistä aktiivisemmin palveluiden piiriin, mikä on puolestaan aktivoinut esimerkiksi rikosuhripäivystystä. Kun lisääntyneen avun ja tuen myötä uhrit rohkaistuvat kertomaan kokemastaan, taustalta voi paljastua useita tekoja kerralla, Heikkinen kertoi. LUE LISÄÄ: Poliisin uudet tilastot: Seksuaalirikosilmoitukset lisääntyivät eniten Helsingissä – raiskauksesta epäillyistä 54% ulkomaalaisia

Pääministeripuoluetta edustavan Maijalan mielestä päättäjillä on vastuu tehdä jotain rikosilmiölle.

”Monien huomio keskittyy siihen, että useiden viimeaikaisten törkeiden seksuaalirikosten tekijät ovat ulkomaalaisia ja usein tietyiltä lähtöalueilta. Tietenkin suurin osa tähän maahan tulevista ulkomaalaisista on kunnon väkeä, mutta näiden rikosten luonnetta ei voi kuitata vain yksittäistapauksina ja sen sanomisella, että luotamme oikeuslaitokseen tai että raiskaavathan ne suomalaisetkin. Päättäjillä on vastuu siitä, että uudenlaisen rikosilmiön rantautuminen Suomeen tunnistetaan ja sitä vastaan taistellaan”, Maijala kirjoittaa.

Tosin viime päivinä keskustelussa on tuotu esiin, että seksuaalirikokset eivät ole mikään uusi ilmiö. Tämän otti esiin esimerkiksi poliisitaustainen kansanedustaja Kari Tolvanen (kok) Politiikkaradiossa. Myös niin sanotusta groomingista eli netissä houkuttelusta on puhuttu jo vuosikausia, on Väestöliitto kertonut.

Maijalan mukaan törkeimpien rikosten rangaistuksia tulisi koventaa entisestään. Hän toisaalta myöntää, ettei rangaistusten koventaminen poista tekoja.

”Joka tapauksessa törkeisiin rikoksiin syyllistyvät ulkomaalaiset ovat voitava karkottaa ilman, että kukaan alkaa kauhistella pakkopalautuksia”, Maijala vaatii.

LUE MYÖS:

Oulun poliisi julkaisi tilaston seksuaalirikosilmoituksista – perustelee poikkeuksellista tiedottamista

Nyt tuli koko eduskunnan linjaus – Nämä 3 lakia runnotaan läpi seksuaalirikosten takia

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mark Andersson

"Kova ulostulo"?

Populistista höttöä mieluummin, sanoisin.

Koska media on mennyt mukaan halpaan populismiin, joillekin tällainen hallituspuolueiden läpinäkyvä vaalipropaganda menee läpi.

Media ottaa sievoisen riskin hallituspuolueiden ahdinkoa tukiessaan, sillä persutkin keräävät tästä omansa – korkojen kanssa.

Rauno Kujala

Tottahan edustaja sanoi. Tässä turvallisuuden alasajossa Kokoomus ja Keskusta ovat kunnostautuneet oikeen kunnolla, eivätkä he vieläkään ota asiaa tosissaan, kunhan höpisevät ja voivottelevat selkärangattomat lapamadot

Anssi Laakso

Vaikka uhria ei tietenkään pidä missään tapauksessa syyllistää, niin "naisten oikeudet" eivät voi tarkoittaa sitä ettei tarvita lainkaan itsesuojeluvaihtoa. Kyllä pitää välttää tilanteita, joissa voi joutua väkivallan uhriksi. Ei pidä kävellä yksin pimeän puiston läpi jne. Maailma on paha ja Suomessa elämme edelleen sinisilmäisinä lintukodissa. Se on antanut liian hyvän turvallisuuden tunteen. Myös itsellä (ja vanhemmilla ) on vastuu.