Perjantai 24.5.2019

Seksuaalirikokset: Perussuomalaisten Mika Niikko ehdottaa kemiallista kastraatiota

Luotu: 
18.1.2019 12:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko ehdottaa kemiallista kastraatiota eli pakollista lääkehoitoa rangaistukseksi vakaviin tai toistuvasti seksuaalirikoksiin syyllistyville.

Niikko on jättänyt asiasta myös kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Niikon mukaan lääkehoidolla voidaan laskea hormonitasoa, ”minkä seurauksena seksuaalinen kyky ja vietti sammuvat lähes kokonaan”. Nykyinen laki sallii vapaaehtoisen lääkehoidon ja se voidaan asettaa valvotun koevapauden ehdoksi.

”Lain suomaa mahdollisuutta vapaaehtoiseen, koevapauden ehtona olevaan lääkehoitoon ei ole kuitenkaan juurikaan käytetty”, Niikko toteaa kysymyksessään.

”Korkean riskin seksuaalirikollisia vapautetaan vankiloista, ja sitten lähinnä odotetaan, milloin seuraava rikos paljastuu. Toki haluaisin, että toistuvasti törkeisiin raiskauksiin tai lapsen hyväksikäyttöön syyllistyneet eivät vapautuisi vuosikymmeniin. Kuitenkin, koska lainsäädäntömme on liberaali tässä suhteessa, vähin, mitä voimme tehdä, on pakollisen lääkityksen avulla ehkäistä huomattava osa rikosten uusimisista”, Niikko kertoo tiedotteessaan.

Kemiallisen kastraation ohella Niikko on kysynyt hallitusta selvittämään, voisiko lasten ja nuorten suosimille nettisivuille panna erityisen ”turvanapin”, jolla epäasiallisen käytöksen tai kuvamateriaalin voisi ilmiantaa poliisille suoraan. Lisäksi hän kysyy hallitukselta, voisiko Suomi Ranskan tavoin pikakäsitellä perusteettomia turvapaikkahakemuksia ja voisiko Ruotsin kautta Suomeen tulleet turvapaikanhakijat palauttaa Ruotsiin.

LUE MYÖS:

Tilastokeskuksen luvut julki: Ilmoitukset raiskauksista +7,5 % – Seksuaaliset ahdistelut ryöpsähtivät

Keskustan kansanedustajalta kova ulostulo: ”Naisten ja tyttöjen vapaus Suomessa on uhattuna – meille vieraus suhtautuminen naisten oikeuksiin on rantautumassa tänne”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Malinen

Mites kävis Saamelaisten, tässä joku viikko sitten katsoin saamen uutiset, siinä käsittelivät Saamelaisten raiskaustapauksia. Siinä pienessä yhteisössä tuntu olevan aikamoinen ongelma seksuaalinen hyväksikäyttö. Ossaa ne muutkin kun pakolaiset, tietysti ei me tarvita raiskaavia pakolaisia.

Vivian Laukka

Niin että vähät niistä kaikista ihmisistä jotka ovat sairauden tai onnettomuuden takia menettäneet sukuelimensä tai osia niistä - hienoa kun haluatte niputtaa nää ihmiset samaan kastiin rikollisen kanssa.
Valtiolliset rangaistukset on niin arkipäivää monissa Lähi-idän maissa että kyllä se intergroituminen helpottuu huomattavasti mikäli tää ehdostus menee läpi.