Perjantai 24.5.2019

Sinisiltä tyly kuitti hallituskumppani kokoomukselle: ”Siinä sitä näyttöjä suomalaisten turvallisuuden eteen”

Luotu: 
20.1.2019 12:40
  • Kuva: Valtioneuvosto
    Kuva
    Oikeusministeri Antti Häkkänen on tyrmännyt sinisten ehdotuksen YK:n pakolaissopimuksen tulkitsemista uudelleen.
|

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) erityisavustaja, Sinisen tulevaisuuden puoluehallituksen jäsen Petteri Leino arvostelee kovin sanoin kokoomuksen toimintaa maahanmuuttopolitiikassa.

”Turvapaikkapolitiikka on kokoomukselle hankala politiikan alue, sillä se on ollut koko hallituskauden heidän vastuulla. Jos katsotaan, mitä todellisia esityksiä sieltä on tullut kolmen vuoden aikana käytäntöjen muuttamiseksi, niin ei mitään. Todellisuudessa kokoomus on jarruttanut sinisten esityksiä. Siinä sitä näyttöjä suomalaisten turvallisuuden eteen”, Leino kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Siniset ehdotti viikolla YK:n pakolaissopimuksen tulkitsemista uudelleen ja perustuslain muuttamista siten, että törkeästä seksuaalirikoksesta tuomitun voisi karkottaa, vaikka lähtömaan turvallisuustilanne ei sitä muuten sallisi. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) vastasi, ettei perustuslain muutoksia voi yhtäkkiä tehdä tällaisissa kysymyksissä.” Lue tarkemmin:”Nyt pikkaisen jäitä hattuun” – Oikeusministeri Häkkäseltä tyrmäys pakolaissopimukseen puuttumiselle

Leinon mukaan näyttää siltä, ettei kokoomus ”halua laittaa tikkua ristiin Suomen turvallisuuden puolesta”.

”Jos tahtoa on, niin perustuslain säätämisjärjestyksessä asioita voidaan muuttaa lyhyessäkin ajassa. Ei voi olla niin, että Suomeen tullaan suojelun varjolla, pakolaissopimusta hyödyntäen ja täällä aiheutetaan vakavaa vaaraa muille sekä rikotaan törkeällä tavalla Suomen lakia, arvoja ja moraalikäsitystä. On itsestään selvää, että apua tarvitsevaa autetaan. Pakolaissopimuksen periaate on selkeä, mutta sekään ei edellytä, että rikollisia suojellaan pakolaisstatuksen varjolla. Oikeusjärjestelmä ei voi olla sellainen, että se antaa törkeisiin rikoksiin syyllistyneille paremman suojan kuin uhreille.”

Hallitus kertoi perjantaina, että ulkoministeriö perkaa Suomen kansainväliset sopimukset ja ”selvittää, voitaisiinko niitä muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin”.  Oppositiossa ja tutkijoiden piirittä tämä on tyrmistyttänyt. 

Lue lisää:

Kovaa ryöpytystä kansainvälisistä sopimuksista Juha Sipilän hallitukselle: ”Tämä on surullista teatteria”

Kaksi asiantuntijaa sanattomina hallituksen aikeesta: ”Normaalin rajat muuttuvat”

Professori Scheininiltä tymäkät terveiset hallitukselle palauttamiskiellosta: ”Siinä se selvitys”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Se, mitä me voisimme ihan ensimmäiseksi, nopeasti ja halvalla luoda, olisi ns. huoli-ilmoitusjärjestelmä lasten seksuaalisen ahdistelun nopeaksi kaitsemiseksi. Siihen olisi myös helppo lisätä rikesakkojärjestelmä ja poliisin puhuttelu ja rikosrekisterimerkintä.

Uskon, että tällä olisi merkitystä erityisesti nuorten miesten kohdalla, jos he ajattelevat saavansa joskus töitä Suomesta. Koskee kantasuomalaisia yhtä lailla kuin ulkomaalaistaustaisiakin. Kyllä aika monessa työpaikassa tehdään nykyään turvallisuusselvitys rekrytoinnin yhteydessä.

Tällainen merkintä ei varmasti edesauta työn saannissa...

Jouni Suninen

Turvallisuusselvityksessä katsotaan mm. se, onko henkilöllä vaarallinen ideologia. Jos sillä nuorella miehellä olisi islamilainen taustaideologia, niin siitähän tulisi merkintä turvallisuusselvityksessä. Se taas vaikuttaa työnsaantiin.

Kari Aaltonen

Kokoomuksen turvapaikka politiikka on ollut jakaa veromaksajien rahoja ilman minkäänlaista seurantaa yksityisille bisnekseen takoitetuille yrityksille ja näin saatu kavereitten kiinteistösijoitus yritykset voitollisiksi, piikki on ollut täysin auki ja kuka on härskeimmin veloittanut on eniten voittanut.

Nita Hillner

Tuli tässä aamutuimaan mieleen miten nopeuttaa sopeutumista

Uusi laki, jonka voimaanastumispäivästä lähtien tapahtuu seuraavaa:

1. Väkivaltarikos (raiskaus, tappo, murha) johtaa aina kansalaisuuden menetykseen ja karkotukseen. Mielestäni Suomen vankilaan rikollista ei kannata sijoittaa, koska se tulee yhteiskunnalle hyvin kalliiksi. Muutenkaan rikolliset eivät välttämättä pidä vankilaan joutumista rangaistuksena, Suomen vankilat ovat paatuneelle rikolliselle lepopaikkoja

2. Sama koskee tyttöjen silpomista ja pakkoavioliittoja. Vanhemmat menettävät kansalaisuuden ja karkotetaan. Tyttö otetaan huostaan ja adoptoidaan perheelle, joka hoitaa häntä rakastavasti ja kaikin puolin hyvin. Pakkonaitettu tyttö/nainen saa jäädä Suomeen ja häntä tuetaan kaikin mahdollisin keinoin.

3. Naisten kätteleminen. Ne miehet jotka eivät suostu kättelemään naisia menettävät kansalaisuuden.

Uskon että kunnolliset säännöt sopeuttavat tulijoita nopeasti, eikä edes tarvita monivuotisia ja kalliita sopeuttamistoimia. Kukaan ihminen ei sopeudu uuteen maahan ellei hän oikeasti itse sitä halua. Yllämainitut säännöt kuitenkin pakottavat tulijoita muuttamaan käytöstään ja pikku hiljaa uusi käytös muuttuu tottumukseksi. Tottumus on toinen luontomme

Silloin kun sopimukset vahingoittavat ihmisiä, niistä tulisi luopua. Sopimukset, ihmisoikeudet on tehty suojelemaan rikollisia, mutta Euroopassa ollaan menty tässä kehityksessä liian pitkälle. Nyt meillä on tilanne jossa rikollisilla on huomattavasti paremmat ihmisoikeudet kuin uhrilla tai tulevalla uhrilla.

Ralf Karlsson

Entä jos se Suomen kansalaisuus on ainoa kansalaisuus mikä henkilöllä on? Mihin sinä siinä tapauksessa hänet karkotat? Mitä sinä teet japanilaisille jotka ensi tapaamisella eivät kättele vaan kumartavat? Karkotetaanko Japanin mahdollinen tuleva suurlähettiläs jos hän vanhan japanilaiseen tapaan kumartaa?

Rauno Kujala

Siniset sinänsä täysin oikeassa, kokoomushan sisäministerin pestiä on pitänyt jo vuosia ja tulokset on sen mukaiset, turvallisuustilanne suorastaan romahtanut. Mutta kun kokoomuksen toimintaa seuraa vähän laajemmalla skaalalla, sehän on hyvinkin johdonmukaista, tavoitteena Suomen myyminen ja tuhoaminen.

Nita Hillner

Mtv,ssä kerrottiin uutisissa pahoinpitelystä. Mielestäni juuri väkivaltarikolliset pitäisi aina karkottaa ja jos kansalaisuus on saatu, niin se pitäisi ottaa pois. Vain uusilla tiukoilla säännöillä saadaan rotia tilanteeseen. Kun säännöt ovat selvät, jokainen tietää mitä voi ja mitä ei voi tehdä. En syytä maahanmuuttajia vaan päättäjiä, jotka eivät ole laatineet kunnon sääntöjä, joita myös on noudatettava.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sylkaisy-johti-rajuun-tappeluun-turu...

Risto Nikander

Jos oikein olen ymmärtänyt, niin YK:n mukaan pakolainen on vainon kohteeksi joutunut henkilö uskonnon, poliittisten mielipiteittten jne. henkilö.
Ei se, että jos Irakin jossakin osassa on levotonta, niin nuoret miehet tulevat Suomeen hakemaan pakolais statusta.
Mykkäsellekin rikollisten "oikeusturva" on tärkeämpi, kuin suomalaisten lasten.

Pasi Anttila

Suomihan voisi itse säätää lain kuolemantuomiosta niin ei tarvitsisi lähettää tuomittuja muihin maihin kuolemaan, toki siinä joutuisi "likaamaan" omat kädet ja perustuslakihan siinäkin vaihtoehdossa pitäisi muuttaa. Hyvänä puolena olisi se ettei tarvitsisi miettiä kv. ihmisoikeussopimuksia, meidät kun irtisanottaisiin niistä automaattisesti ja fixit toteutuisi siinä samlla.

Huono puoli siinä tosin olisi se että joutuisi joutuisi tosiaan likaamaan ne kädet itse, nyky käytännöllä kun ne voi ulkoistaa. Aikuiset ihmiset yleensä kyllä hoitaa velvollisuutensa. Vai mitä?