Perjantai 24.5.2019

Hjallis Harkimolta jättiyllätys: ”Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt –eduskuntaryhmään”

Luotu: 
20.1.2019 18:13
Päivitetty: 
20.1.2019 18:53
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
|

Liike Nytin perustajiin kuuluva kansanedustaja ja liikemies Harry Hjallis Harkimo vihjaa, että joku kansanedustajista loikkaa Liike Nytiin eduskunnassa.

”Liike Nyt julkistaa huomenna uusia kansanedustajaehdokkaita. Huomenna myös selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt-eduskuntaryhmään”, hän tviittasi sunnuntai-iltana.

Harkimo tarkeni hetkeä myöhemmin, että kyseessä ei ole Paavo Väyrynen.

”Se ei ole Väyrynen vaikka Kokoomuksen Heinonen toivookin niin.”

Liike Nyt on saanut tähän mennessä listoilleen 48 kansanedustajaehdokasta.

Ehdokkaat keräävät kukin sata kannattajakorttia, ja heidän valitsijayhdistyksensä muodostavat vaaliliittoja eri vaalipiireissä, koska Liike Nyt ei ole puolue.

Harkimo kertoi tämän kuun alussa, että täydet ehdokaslistat ovat tulossa ainakin Helsinkiin, Uudellemaalle ja Keski-Suomeen. 

Harkimo itse on ehdolla Suomen suurimmassa vaalipiirissä Uudellamaalla, mistä hänet vuonna 2015 kokoomuslaisena ensimmäistä kertaa valittiin eduskuntaan.

Liberaalinuorten puheenjohtaja Joni Ojala arvioi Harkimon tviitistä syntyneessä keskustelussa, että kiinnostavaa on myös se, mistä vaalipiiristä Liike Nytiin siirtyvä kansanedustaja on.

”Jos Uudeltamaalta, saattaa Liike NYTin mahdollisuus ainakin yhdestä kansanedustajasta toteutua”, hän ennakoi.

Esimerkiksi sote-uudistuksen kannalta merkitystä on myös sillä, onko Liike Nytiin siirtyjä hallituspuolueesta. 

Sosiaalisessa mediassa alkoi välittömästi kova spekulointi sillä, kenestä kansanedustajasta on kyse. Spekulaatioissa esiintyviä nimiä ovat muun muassa Elina Lepomäki (kok), Jussi Niinistö (sin), Tiina Elovaara (sin) ja Paavo Arhinmäki (vas).

 

 

 

 

 

Lue lisää: 

Hjallis Harkimolta palanut Liike Nytiin ”yli 100 000 €” – Viimeinen kausi edessä, jos valitaan

Hjallis Harkimo ja Liike Nyt lähtevät eduskuntavaaleihin – Tällainen on yhdistyksen vaalijärjestelmä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tuomo Parkkila

Vai ei ole puolue. Kuinka urpo Hjallis olet ? Se ettei ole teknisesti puolue, mutta on kuitenkin puolue on suurinta äänestäjien aliarviointia mitä on nähty. Ei ole kansanedustajia, mutta kuitenkin nyt on yksi loikkari ja Hjallis ja Jungeri jne., hehheh. Ei kyllä pysty äänestämään teitäkään. Taitaapi tulla hyvin lyhytikäinen puolue kun alusta asti ydinviesti on noin typerä.