Tiistai 21.5.2019

Sdp-johtaja hämmästyi Petteri Orpon käytöksestä: ”Naureskeli pilkallisesti julkisuudessa”

Luotu: 
21.1.2019 07:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    ”Minäkin olen kokoomuksen kanssa monista asioista ja erityisesti arvoista eri mieltä, mutta ei tulisi mieleenkään naureskella heille pilkallisesti julkisissa esiintymisissä”, Maarit Feldt-Ranta kommentoi.
|

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta kritisoi blogissaan hallituspuolue kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon käytöstä.

Ilta-Sanomat kertoi Orpon esitelleen puolueensa vaaliteemoja kokoomuksen vaaliristeilyllä viikonloppuna. IS:n mukaan yleisö tuntui syttyvän demareiden piikittelystä.

”On kyllä pakko sanoa, että yllätyin tästä Petteri Orpon uudesta tyylilajista, jossa hän tänään puolueensa vaaliavauksessa on omiensa edessä pilkannut sosialidemokraatteja. Minäkin olen kokoomuksen kanssa monista asioista ja erityisesti arvoista eri mieltä, mutta ei tulisi mieleenkään naureskella heille pilkallisesti julkisissa esiintymisissä. Kyllä politiikkaa voi puhua ja vaihtoehdoista voi kertoa – suorasanaisestikin – ilman, että pilkkaa entisiä tai tulevia kumppaneitaan”, Feldt-Ranta kirjoitti blogissaan sunnuntaina.

Feldt-Ranta ottaa esimerkiksi tämän Orpon kommentin: ”Uudessa peruskoulussa luotetaan maailman parhaimpiin opettajiin, annetaan heille tilaa tehdä nuorten kasvatus, ei sielläkään tarvita sosialidemokraattia valvomassa että osaako opettaja tehdä hommansa.”

”Sosialidemokraateille peruskoulu on ja oli aikanaan suuri ja tärkeä askel matkalla yhdenvertaisuuteen ja mahdollisuuksien tasa-arvoon. Kokoomuksen historialla ja rekordilla muille koulutuksesta ilkkuminen kertoo enintään sivistymättömyydestä”, Feldt-Ranta kirjoittaa syyttäen kokoomusta siitä, että se aikanaan vastusti peruskoulua ja vuoden 2015 vaalien jälkeen petti koulutuslupauksen.

Viikonloppuna kävi myös ilmi, että sdp sai murskatuloksen Iltalehden kyselyssä, jossa kokoomusvaikuttajilta kysyttiin, lähtisivätkö he hallitukseen keskustan vai sdp:n kanssa. Lue tarkemmin: ”Lupaukset niin holtittomia” – Sdp:lle murskatulos IL:n kyselyssä kokoomusvaikuttajille

Feldt-Ranta ja sdp:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Sanna Marin kommentoivat kyselytulosta lauantaina. Lue tarkemmin: Demareilta kuittaus murskatulokselle: ”Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja kertoakseen, kuka seuraavan taantuman maksaa”

Sdp ja kokoomus kisaavat tiukasti gallupeissa maan suurimman puolueen paikasta. Toistaiseksi sdp on ollut gallupien ykkönen.

LUE MYÖS: Petteri Orpo KL:lle: ”Kun säästäen kerryttää varallisuuttaan, niin silloin sitä on vanhuuden turvaksi ilman, että siinä on joku sosiaalidemokraatti valvomassa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kari Aaltonen

Onko Orpo vanha kuolukiusaaja, joka mollaa niitä jotka eivät ole samaa mieltä hänen kanssa vai onko kouluaikana petteri laitetteu Köyliön ulkokentillä aina maaliin kun ei oikein osannut luistella ja nyt kun on valtaa, pitää yrittää nöyryyttää kaikkia jotka ovat erimieltä.

Jaakko Aalto

Näkyy se rikka toisen silmässä vaan ei malka omassa. Sitten kun kuulen Feldt-Rannan hämmästelevän Rinteen ja Harakan juttuja, alan ottaa hänen muihin puolueisiin kohdistuvat hämmästelynsä mahdollisesti muunakin kuin vaalipuheina. Nämä hämmätelyt ja loukkaantumiset kun ovat sitä kliseemäisintä politikointia.

Pekka Hautaa

Kyllä on kokoomuksessa on kova paniikki jo nyt päällä kun tässä vaiheessa pitää huitoa ns. vyön alle. Nyt muiden on helpompi suhtautua Petteriin kun tiedetään millainen moukka hänessä asuu. Ehdottomasti huonokäytöksisin Kokoomusjohtaja ikinä.

Mika Korhonen

Kokoomus rakentaa ilmeisesti uutta imagoaan toisten pilkkaamisen varaan. Vähän on nyt sellaista koulukiusaajan makua heidän toiminnassaan. Ilmeisesti he eivät keksineet mitään aitoja yhteiskunnallisia parannuksia tai uudistuksia joilla erottua joukosta.

Petri Hämäläinen

Joku oli puoluetoimistossa kirjoittanut Petteri-pojalle hieman kovemman scriptin tämän päivän stand upiin, ei sen kummempaa.

Kokoomuksen puoluetoimistossa lasketaan ihan oikein että demarit on Suomen puoluekentässä ja mediassa vapaata riistaa. Siksi keihään kärki kohdistetaan sinne.

Varsinkin kun ”sotaratsu” on Petteri jolla ei ole katu-uskottavuutta frontal attackiin ja tilanteen eskaloitumiseen kenenkään kanssa.

Harmi ettei koulua koskeva kritiikki osu oikeaan osoitteeseen eli leftish scumiin, Vihreisiin ja Vasemmistoliittoln. Ne sielläkoulussa aivopesevät lapsia, loitontavat kurista ja järjestyksestä anarkismin ja monikulttuurin pauloihin, heteroseksuaalisen ihanteenja kansallisvaltion kyseenalaistaen.

Marjatta Marttila

Ministeri Orpo, tilannekomiikka/sarkastinen ironia on taiteen laji. Te teitte siitä mauttoman, alatyylisen esityksen. Luotitteko alatyylisen ilmaisun uppoavan "sivistyneeseen" kuulijakuntaan, laivan "irrottua arjesta" ? Kriittisesti saa/pitää käydä debattia, alkeelliseen tyyliin ei pidä sortua, vähiten ministerin.