Tiistai 25.6.2019

Tässä on Hjallis Harkimon jättiyllätys: Kansanedustaja Lohela Liike Nytiin

Luotu: 
21.1.2019 13:19
Päivitetty: 
21.1.2019 14:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sinisten eduskuntaryhmästä Liike Nytin ryhmään vaihtava Maria Lohela päivän tiedotustilaisuudessa.
|

Kansanedustaja Maria Lohela (sin) siirtyy Liike Nytin eduskuntaryhmään. Asiasta kerrotiin hetki sitten Liike Nytin tiedotustilaisuudessa.

Lohela ei kuitenkaan ole lähdössä ehdolle eduskunta- eikä eurovaaleihin, vaan haluaa vain tukea Liike Nytiä liittymällä sen riveihin. Lohela kertoi tiedotustilaisuudessa äänestävänsä sote-uudistusta vastaan, jos asia tulee eduskunnan käsittelyyn. LUE LISÄÄ Puheenvuorosta: Nyt nähtiin Hjallis Harkimon yllätys, joka voi kaataa koko soten

Liike Nytin perustajiin kuuluva kansanedustaja ja liikemies Harry Hjallis Harkimo vihjasi sunnuntaina, että joku kansanedustajista loikkaa Liike Nytiin eduskunnassa.

Lohela sanoi tiedotustilaisuudessa, että hänen mielenkiintonsa heräsi heti, kun Hjallis Harkimo aikoinaan kertoi uudesta poliittisesta liikkeestään.

”Eräänä päivänä Harkimo otti yhteyttä. Keskustelimme, voisinko minäkin olla osa liikettä”, Lohela sanoi.

Lohela oli jo aiemmin kertonut, että hän ei ole ehdolla kevään vaaleissa.

Lohelan mukaan Liike Nytissä houkutteli muun muassa se, että se ei toimi puoluejohtajien harvainvallan varassa kuten perinteiset puolueet. Liike Nyt ei ole puolue vaan ”sitoutumaton poliittinen liike”.

”Koen, että siniset ajautuivat vanhan puolueen rooliin kuitenkin”, vastasi Lohela kysymykseen siitä, miksi hän päätti jättää puolueensa.

Lohelan mielestä Liike Nyt on sellainen uudistus, jota Suomen politiikka tarvitsee. 

Lohela toimi eduskunnan puhemiehenä vuosina 2015-2018. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2011. Siniset erkani perussuomalaisista kesällä 2017.

LUE MYÖS: Hjallis Harkimolta jättiyllätys: ”Maanantaina selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt –eduskuntaryhmään”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kaarlo Kunnari

Minä taas tuen Sinisten vastuullisuutta ja uhrautumista Suomen kansan puolesta. Ihmettelen ettei sitä osata kannattaa. Mitä tästäkin vaalikaudesta olisi tullut, elleivät Siniset ottaneet vastuuta asioiden hoidosta. Härdellihän siitä olisi tullut.

Pasi Käyhkö

Hannu, asia on näinkin. Mutta nyt on vielä kolme kuukautta tätä vaalikautta jäljellä. Jos ja kun hallituksen ja opposition tuolien lukumäärä on lähes sama niin yhdenkin äänen muutos voi muuttaa asioiden kulkua paljon

Pasi Käyhkö

Maria Lohelan toiminta on aivan loogista. Jos hän katsoo, ettei hallituksen nykymeno miellytä ja toiseksi Sinistäpuoluetta ei vaalien jälkeen Arkadianmäellä näy. Niin silloinhan on jotain tehtävä. Ja Maria Lohela teki.

Seppo-Juha Pietikäinen

Harkimo veti taas tiedotusvälineitä kuin pässiä narusta.

Liikkeen nettisivulla sanotaan:
Kannatusjäsenmaksun summan voit päättää itse! Kaikesta muusta päätetään yhdessä.

Miten esim. vaaalikonevastaukset ym. ja sitten valtakunnan tärkeät asiat ; ulkoinen- ja sisäinen turvallisuus, budjettipolitiikka, velanotto, verotus, sosiaali- ja terveyspolitiikka, koulutus- ja tiedepolitiikka, jne, jne.

Perustuslain 29 §:n mukaan kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.