Tiistai 21.5.2019

No nyt: Suomi on maailman ykkönen – ”Tuottaa eniten hyvää ihmiskunnalle”

Luotu: 
23.1.2019 14:17
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Suomi on sijoittunut ykköseksi keskiviikkona julkaistussa The Good Country Index -mittauksessa, tiedottaa ulkoministeriö.

”Tutkimuksen mukaan Suomi tuottaa kokoonsa suhteutettuna eniten hyvää ihmiskunnalle ja kuormittaa maailmaa kaikista valtioista vähiten”, ulkoministeriö kertoo.

Indeksi julkaistaan nyt neljättä kertaa ja Suomi singahti neljänneltä sijalta ensimmäiseksi. Muut kärkimaat ovat Irlanti, Ruotsi, Saksa ja Tanska.

Ulkoministeri Timo Soini (sin) vastaanottaa tunnustuksen tänään maailman talousfoorumin Davos-kokouksen yhteydessä.

“Tämä on hieno tunnustus. Suomi on hyvä, juureva maa ja meihin luotetaan kansainvälisillä areenoilla. Se on johdonmukaisen työn tulosta ja näen sen itse työssäni lähes päivittäin. Tämä tunnustus tekee hyvää Suomen sisäiselle keskustelulle ja ilmapiirille. Ollaan hetki ylpeitä ja pyritään sitten taas parempaan”, ulkoministeri Soini kommentoi tulosta tiedotteessa.

Ulkoministeriö kertoo, että The Good Country Index perustuu YK:n ja muiden kansainvälisten organisaatioiden tuottamaan dataan, josta on rakennettu 35 mittaria. Nämä mittarit tuottavat kunkin valtion ”taseen”, josta käy ilmi, kuormittaako maa ihmiskuntaa vai tuottaako se yhteistä hyvää, ministeriö tiivistää.

”Ensimmäisellä sijalla oleva Suomi suoriutuu parhaiten mittareilla tiedejulkaisujen vienti, patenttien määrä, liikkumisen vapaus, lehdistönvapaus, kyberturvallisuus, omien konfliktien generoimat pakolaiset, ympäristösopimusten noudattaminen, vapaakauppa, suorat ulkomaaninvestoinnit ja ruoka-apu”, ministeriö kertoo.

LUE MYÖS:

Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun: ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

Talouslehti löysi syyn Suomen onnellisuuteen: ”Se ei johdu säästä”

Finnair riemastuttaa maailmalla: ”Lento 666 kentälle HEL kello 13 perjantaina 13. päivä...”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Satu Heinonen

Suomi, koko maailman sosiaalitoimisto, samalla kun syntyperäiset suomalaiset, varsinkin, eläkeläiset ja yksinhuoltajat köyhtyvät jatkuvasti. Kansallisomaisuutta ja terveydenhuoltoa myydään monikansallisille veroja kiertäville suuryrityksiin sille.

Kaarlo Kunnari

Meille tavallisille taaveille ei tuollaisista meriiteistä ole mitään arvoa. Se kertoo vain eliitin mahdollisuuksista rasittaa kansalaisia erilaisilla haitoilla, jotta eliitti saisi loistaa kansainvälisissä kokouksissa. Mistähän me saisimme edustajat, jotka ajaisivat meidän parasta, eikä erilaisia kunniamainintoja joilla ei meille rupusakille ole mitään merkitystä. Vaikka Suomi kuristaisi itsensä hengiltä, ei sillä ilmaston lämpenemiseen ole merkittävää vaikutusta. Edustajiemme tulisi ajatella kansan parasta. Sitä nyt puuttuu heidän toiminnoistaan.

Petri Hämäläinen

Kovasti on tutkiuksen tulokst ristiriidassa Vihreiden ja Vasemmistoliiton näkemyksen kanssa.

Heidän mukaansa Suomi on maailman suurin helvetti jossa kaikki (miehet) on rasisteja, raiskaajia, sovinisteja väkivaltaisia naistenvihaajia ja luonnontuhoajia.

Ja kovin heikko on tilanne jos maailman parhaassa maassakaan ei parhaassa työiässä olevien muslimien poikamiesten kotoutuminen onnistu lainkaan.

Jaakko Aalto

Niin, kiinnostavaa, että Suomi sijoittui parhaiten juuri niissä osioissa joita vihreät ja vasemmisto kaikkein eniten kauhistelevat ja joista eniten ruikuttavat. Ja nämä osiothan olivat vastuunkanto planeetasta ja ilmastosta sekä Hyvinvointi ja tasa-arvo.

Pentti Westerholm

Onhan Sipilä hoitanut hallituksen kanssa Suomen hankalaan rakoon kun on valittu maailman parhaaksi.Kyllä hallitusta on syytä vaihtaakkin.Liian korkealla ollaan alemmaksi meidän täytyy päästä kun opposition mielestä vain riistetään ja rangaistaan.SOTE,n kaadosta on hyvä aloittaa,niin päästään nopeammin alaspäin.

Matti Loikkanen

No nyt: Suomi on maailman ykkönen – ”Tuottaa eniten hyvää ihmiskunnalle”

Suomen pitää tuottaa hyvää suomalaisille, eikä koko maailmalle. Koko maailman parantaminen ei paranna suomalaisten elämää eikä tuo lisää rahaa veronmaksajan kukkaroon.

Tarja Laakso

Juuri näin - Suomen pitäisi todellakin tuottaa ensisijaisesti hyvää suomalaisille ja huolehtia niistäkin suomalaisista, jotka eivät itse kykene itsestään huolehtimaan (sairaat, vammaiset, vanhukset jne.), ja vasta sen jälkeen kun suomalaisilla on asiat kunnossa, voi tuottaa hyvää muille.
Nyt tehdään hyvää vain muille, ja suomalaiset (ainakin tietty osa suomalaisista) jätetään oman onnensa nojaan, ja jos et pärjää (ole riittävän itsekäs pyrkyri) olet luuseri, itseaiheutetusti. Tiettyjen poliittisten ryhmien mielestä mm. kaikki työttömät ovat näitä, jotkut sentään ovat ymmärtävinään, että sairaat tai ainakaan vammaiset eivät ole välttämättä itse aiheuttaneet tilannettaan, joillekin ryhmille tuntuu sekin olevan täysin omaa syytä, jos sairastuu tai vammautuu, jopa varmaan sekin, että syntyy vammaisena. Puhumattakaan siitä, että vanhenet...

Juha-pekka Naukkarinen

Niin ihania ja tyypillisiä suomalaisia kommentteja,mutta salaa ollaan kyllä ylpeitä ja onnellisiakin se ei saa vaan näkyä,eikä kuulua! On hallitus jossain onnistunutkin erittäin hyvin,tietenkin kaikkien suomalaisten tuella ja hyväksynnällä,joten ollaan kiitollisia!

Janne Pirinen

Vasta neljä kommentoijaa ovat kertoneet Suomen olevan koko maailman sosiaalitoimisto. Onko tämä hyvä vai huono asia?

Mikäli huono, vähennettäisiinkö kenties tiedejulkaisujen vientiä tai patenttien määrää?

”Ensimmäisellä sijalla oleva Suomi suoriutuu parhaiten mittareilla tiedejulkaisujen vienti, patenttien määrä, liikkumisen vapaus, lehdistönvapaus, kyberturvallisuus, omien konfliktien generoimat pakolaiset, ympäristösopimusten noudattaminen, vapaakauppa, suorat ulkomaaninvestoinnit ja ruoka-apu”

Seija Hynninen

No on sitä rahaa tonne maailmalle kylvettykin et saatiin tuokin titteli ostettua. Milloin julkaistaan esim: Eu:n kiltein maksaja, Kreikan lauhkein rahoittaja ym. ja liikkuvuuskin on vapaata , kaikki kynnellekykenevät lähtee pois :D