Lauantai 25.5.2019

”Suomen vaaliolosuhteissa historiallinen muutos” – Kuka iskee 250 000 äänen pottiin?

Luotu: 
24.1.2019 07:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa äänestystä eduskuntavaaleissa. Ulkosuomalaisilla ja vaalien ajan ulkomailla oleskelevilla on nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus kirjeäänestykseen.
|

Ulkosuomalaisilla ja vaalien ajan ulkomailla oleskelevilla on nyt ensimmäistä kertaa mahdollisuus kirjeäänestykseen, kertoo Suomi-Seura.

”Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajoivat kirjeäänestystä ulkosuomalaisille lähes 20 vuotta. Kirjeäänestys on Suomen vaaliolosuhteissa historiallinen muutos. Mahdollisuus äänestää nykyiseen tapaan ennakkoon Suomen ulkomaanedustustoissa ja konsulaateissa säilyy myös jatkossa”, seura kertoo tiedotteessaan.

Suomi-Seura haluaa herätellä puolueita ja vaaliehdokkaita maailmalla olevien suomalaisäänestäjien suuresta määrästä. Suomi-Seura toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä.

”Maailmalla on yli 250 000 äänestäjää. Se on noin 5,6 prosenttia äänioikeutetuista. Viestimme puolueille ja vaaliehdokkaille on, että nyt jos koskaan kannattaa olla aktiivinen ulkosuomalaisten suuntaan”, sanoo Suomi-Seuran puheenjohtaja ja ulkosuomalaisparlamentin puhemies Jarmo Virmavirta.

”Jo pelkästään Ruotsissa on yli 109 000 äänioikeutettua”, sanoo Pohjois-Euroopan alueen varapuhemies Seija Sjöstedt.

”Mahtaako päättäjien mielenkiinto meitä ulkosuomalaisia kohtaan kirjeäänestyksen myötä herätä?” hän kysyy.

LUE MYÖS:

Uusi ennuste: ”Sdp:lle harmaita hiuksia” – Nyt näkyy myös vihreissä pomppu

Pienpuolueet laajaan vaaliliittoon: ”Todellinen mahdollisuus saada kansanedustaja Helsingistä”

Pekka Haavisto yllätti LM:n gallupissa – Tutkija: Donald Trumpin tapaista hahmoa suomalaiset vähiten haluaisivat

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markus Fazer

Iso osa Suomalaisista on muuttanut pois sosiaalidemokratian, tai sen tuottamien lieveilmiöiden takia.

Suurin osa muuttaisi takaisin, mikäli käytännöt koskien verotusta, kateutta ja julkisten varojen käyttöä muuttuisivat ja lieveilmiöitä saataisiin kitkettyä pysyvästi pois.

On melko turha selittää nykykäytäntöjä hyvinvointimantralla, samoja palveluita on muuallakin, paljon halvemmalla (vähemmin verovaroin) tuotettuina. Suomessa kysymys on sosialistisen järjestelmän vallankäyttömetodeista, jossa kansan taloudellinen liikkumavara pyritään pitämään pienenä - keinovalikoima on valtava.