Tiistai 21.5.2019

Paavo Väyrynen suuttui medialle: Jättää eduskunnan kyselytunnit ja perustaa omansa

Luotu: 
24.1.2019 15:24
Päivitetty: 
24.1.2019 15:34
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio / Uusi Suomi / Alma Talent
    Kuva
    Paavo Väyrynen ryöpytti paikalle kutsumaansa mediaa torstaina eduskunnassa. ”Minä olen supersuosittu kansan keskuudessa. Sen takia minua pelätään”, hän sanoo.
|

Nyt mittani on tullut täyteen, kertoo konkarikansanedustaja Paavo Väyrynen blogissaan ja infotilaisuudessaan. Hän selvitti tiedotustilaisuudessaan torstaina, miksi aikoo ”osin vetäytyä eduskunnasta”, kuten etukäteen ilmoitti. Hän aikoo panostaa vaalikampanjointiin.

Väyrynen paheksuu vähäistä mielenkiintoa, jota media on osoittanut hänen perustamaansa Seitsemän tähden liikettä kohtaan.

”En aio käydä eduskuntavaaleja niillä pelisäännöillä, jotka valtaapitävät ja valtamedia ovat määränneet. Kun en saa sanomaani äänestäjien tietoon eduskuntatyön ja julkisten tiedotusvälineiden kautta, minun on lähdettävä tapaamaan äänestäjiä heidän kotikonnuillaan”, Väyrynen kirjoittaa blogissaan.

”Olen päättänyt vetäytyä osittain eduskuntatyöstä. Jättäydyn pois eduskunnan täysistunnoista torstaisin, jolloin yleensä ei ole äänestyksiä. Käytän torstait yleisötilaisuuksiin.”

Eduskunnan kyselytuntien sijaan Väyrynen ryhtyy järjestämään torstaisin omia kysely- ja vastaustuntejaan eri puolilla Suomea, hän kertoo tiedotteessaan. Väyrynen täsmentää käyttävänsä tämän torstain maakuntakiertueensa suunnitteluun.

”Ensi viikolla pannaan toimeen”, hän sanoi tiedotustilaisuudessaan.

”Turhan minä istun täällä seinäkoristeena, kun ei puheenvuoroja kuitenkaan saa. Minä voin katsoa näitä kyselytunteja television välityksellä jossakin ja kommentoida kyselytuntikäytäntöä paikalla olevalle yleisölle.”

”Tämä on protesti. Tämä on mitä voimakkain protesti sitä peliä vastaan, mitä mediassa ja eduskunnassa on pelattu minua vastaan.”

Väyrynen vertaa Liike Nytin mediahuomioon

Väyrynen syyttää mediaa vallan väärinkäytöstä, koska hänen perustamansa Seitsemän tähden liike on ollut uutispimennossa. Seitsemän tähden liikettä edelsi Väyrysen edellinen puoluehanke, Kansalaispuolue, joka ajautui sekasortoon ja oikeustaistoon sisäisten riitojen vuoksi.

”Eduskuntaryhmämme kesäkokouksen tiedotustilaisuuteen ei tullut yhtään toimittajaa”, Väyrynen toteaa yhtenä esimerkkinä.

”Viime maanantaina julkaisimme 70 ensimmäistä kansanedustajaehdokastamme. Nyt paikalla oli ruotsinkielisten TV-uutisten kamera, mutta juttua toimittaja ei tehnyt.”

Väyrysen mukaan Seitsemän tähden liikkeen pimentoa ”voi verrata siihen julkisuuteen, jota Liike Nyt on saanut osakseen”. Harry Harkimon perustama poliittinen liike onkin saanut paljon mediahuomiota.

”Mutta se onkin vallanpitäjien ja valtamedian vaaraton sylikoira”, Väyrynen toteaa.

Väyrynen katsoo, että hänet yritetään sulkea kokonaan sivuun myös eduskuntatyöstä. Sekä hallitus- että oppositiopuolueiden eduskuntaryhmät kokoontuivat viime viikolla keskustelemaan siitä, miten tarttua julki tulleisiin seksuaalirikoksiin. Väyrystä ja seitsemän tähden liikettä ei kutsuttu paikalle.

”Näyttää siltä, että täällä kehitellään uusia sääntöjä”, Väyrynen sanoo.

Onko Paavo Väyrysestä tullut persona non grata?

”Ei. Minä olen supersuosittu kansan keskuudessa. Sen takia minua pelätään.”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ralf Karlsson

Mutta Paavo hyvä näinhän pienpuoleille on aina tehty. Eikä Yle edes peittele sitä kun puhuvat "pääpuolueista" kun tarkoittavat Keskustaa, Sdp:tä, Kokoomusta ja pari vuotta heidän piti laskea Sonin persutkin niihin. Muut puolueet saivat huomattavasti vähemmän medianäkyvyyttä Ylessä. Kun itse olit Keskustassa et kuitenkaan kiinnittänyt tähän asiaan mitään huomiota. Sitten on vielä olemassa liuta puolueita joiden jäsenien rahat kelpaavat Ylen rahoittamiseen mutta puolueet saavat yhden yhteisen könttäpalaverin. Ei sekään tunnu oikein demokraattiselta menettelytavalta.

Raili Sergejeff

Liike Nyt on kai saanut huomiota osakseen sillä, että siinä on paljon julkkiksia. Mediakin on mennyt siihen kyytiin, ja saa uutisoinnista paljon klikkauksia juuri julkkisten takia.

Sehän ei käsittääkseni ole edes puolue.

Luulisi väyrysuutisistakin kertyvän aika paljon klikkauksia.

En ole Väyrysen kanssa samaa mieltä monestakaan asiasta, enkä kannata hänen puoluettaan, enkä kannattanut ikinä Keskustaakaan, mutta rehellisyyden nimissä hän on kuitenkin ainakin osittain oikeassa.

Jäisi vanha herra nyt vaan eläkkeelle, mutta hän kai haluaa "kaatua saappaat jalassa". Ihailen joka tapauksessa hänen sitkeyttään.

Jari Koponen

Liike Nyt -ryhmä tulee seuraavallakin kaudella mahtumaan, jos ei ihan polkupyörän selkään, niin pienempäänkin taksiin. Suhteellinen vaalijärjestelmä ja suhteellisen järkevä äänestäjäkunta pitävät tästä huolen. Ei niinkään, etteikö Harryn ideassa olisi hyviä puolia. Ultapienryhmällä vaan saa vielä vähemmän aikaiseksi kuin suuremman ryhmän oppositiossa. Harry tulee lähtemään perustamastaan ryhmästä kesken kauden "muihin haasteisiin" kyllästyttyään siihen, ettei saa suuria asioita yksinäisenä aikaiseksi. Sikäli suhteellisuudentajuisempi tämä Harry Paavoon verrattuna.

Leo Kuronen

Voi Paavo parkaa... Voikun joku hyvä ja läheinen ystävä osaisi nyt jotenkin kauniisti vakuuttaa että voisi jo siirtyä eläkepäiviä viettämään ... Ja ennenkaikkea pois julkisuudesta ... Edes Dunning-Kruger vaikutus ei nyt enää riitä selittämään näitä ulostuloja.... Nyt on jo mopedi lähtenyt ihan omille teilleen!

Jari Koponen

Muu maailma vastaan Paavo. Toimittajat yhdessä Paavoa vastaan? Ei kai kuitenkaan. Ne ei tule, koska ei niiden lukijoita määrissä Paavon puoluehommat kiinnosta. Olisipa Paavo lähtenyt ajoissa, niin ei olisi ottanut sekopään leimaa otsaansa. Menetetyn kunnian puheenjohtaja.