Tiistai 23.7.2019

Sanna Marin: ”Esperi Care on räikein esimerkki” – Sdp väläyttää välikysymystä hallitukselle

Luotu: 
28.1.2019 18:21
Päivitetty: 
28.1.2019 18:34
  • Kuva: Tiina Somerpuro / Alma Talent
    Kuva
    Sanna Marin sijaistaa parhaillaan Antti Rinnettä sdp:n puheenjohtajana.
|

Suurin oppositiopuolue sdp harkitsee välikysymyksen tekemistä Esperi Caren laiminlyönneistä käynnistyneen keskustelun seurauksena, kertoo puolueen puheenjohtajaa tuuraava Sanna Marin.

”Sdp harkitsee välikysymystä vanhustenhoidon tilanteesta. Viime päivien uutiset ovat järkyttäneet suomalaisia laajasti. Esperi Care on räikein esimerkki siitä, millaista inhimillistä kärsimystä huonolaatuinen hoito ja valvonnan epäonnistuminen voivat aiheuttaa”, Marin tviittaa.

LUE MYÖS: Viranomaisten Esperi-paperit paljastavat: Lääkkeet sekaisin, hoitajat uhkasivat lakolla, hoivakotia johdettiin 200 km:n päästä

Marinin mielestä välikysymyskeskustelussa olisi hyvä käsitellä myös sote-uudistusta.

”Sipilän hallituksen sote-markkinamalli ei paranna Suomen vanhushoidon tilaa. Viimeistään nyt hallituksen pitäisi herätä ja todeta, että ihmisten hyvinvointi ja terveys eivät voi olla kaupan. Ei voi olla niin, että verorahoja ei käytetäkään palveluiden laadun parantamiseen vaan ne viedään ulkomaisille pääomasijoittajille”, Marin sanoo tiedotteessa.

Välikysymyksen voi tehdä vähintään 20 kansanedustajaa. Sdp:llä on 35 kansanedustajaa.

Välikysymyksen tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa. Sen jälkeen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään luottamuksesta.

LUE MYÖS: Näkökulma: Antti Rinne ja Li Andersson saivat Esperistä vaaliaseen

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

SDP istuu tässäkin kaikilla mahdollisilla tuoleilla. Tekee välikysymystä yksityisistä hoivapalveluista, toimii niiden lanseerajana kuten tuossa SPR-Esperi tapauksessa ja toimii suurena hoivapalvelujen toimittajana Tradekan kautta.

Seppo Simonen

Aivan törkeän tahallista muunnettua totuutta Juha Sipilän puheen tulkinnasta SDP-n varapuheenjohtaja Sanna Marinilta.
Siis nyt on kyseessä nykysysteemi markkinatalousmalli jossa jo nyt toimii 50 % yksityisessä palveluista ja tähän on tulossa nyt parannus uudella sote ja maakuntamallilla
On absurdia käyttää tätä nykyistä bisnesmallia wahataboutismina uuteen sote ja maakuntamallin sillä maakuntien päätöksen teossa ei enää ole yksttäisen kunnan päätettävissä.
On todellakin aivan hyvä että tästä tehdään välikysymys jossa voi takoa järkeä SDP-n johdolle.

Jaakko Aalto

Sannalla on läheisempiäkin tovereita joille tuon välikysymyksen voi toimittaa. Kun hänen mielestään: ”Viimeistään nyt hallituksen pitäisi herätä ja todeta, että ihmisten hyvinvointi ja terveys eivät voi olla kaupan”, hän epäilemättä toimittaa tämän viestin ja välikysymyksen tekstin myös Tredekan edustajistossa oleville toverille kuten Li Anderssonille, Paavo Arhinmäelle, Antti Lindtmannille, Pilvi Torstilla, Sirpa Paaterolle ja Tytti Tuppuraiselle. Tradekahan osti vuosi sitten Med Groupin hoivan, ensihoidon ja julkisen terveyden palvelut joka luonnehtii itseään oman sektorinsa markkinajohtajaksi ja kasvaa voimakkaasti vanhusten hoidon alalla.

Matti Kouri

Onkos tuolla Tradekan puolella montakin syytteessä huonosta hoidosta, vai lämpimiksesikö puhelet?

Nyt tuli Jaakko-pojalle paha huti!

Toisekseen olen kyllä sitä mieltä, että sosiaali- ja terveyspalvelut kuuluvat kansalaisten sellaisiin peruspalveluihin, mihin ei kuulu MINKÄÄNLAINEN eikä MINKÄÄN INSTANSSIN voiton tavoittelu.

Siksi toimintojen pitäisi olla julkisen sektorin joko täydessä omistuksessa tai erittäin tiukassa ohjauksessa.

Jaakko Aalto
Vastaus kommenttiin #12

Matti-poika nyt puhuu itsensä kanssa ristiin. Ensin puoltaa yksityisistä palveluista tehtyä välikysymystä, sitten puoltaa Tradekan bisnestä ja lopuksi vaatii että toimintojen täytyy olla julkisen sektorin omistuksessa. Tämä vielä olkiukolla höystettynä. Minä nimittäin en moittinut Tradekan toimintaa vaan sitä, että kun sitä lähellä oleva taho tekee välikysymystä yksityisestä hoivabisneksestä, se on melkoista kaksinaismoraalia.

Pentti Westerholm

Kristiinan kaupungin valinnoista vastaa valtuusto. Siellä pääpuolue on RKP ja SDP ,stäkin on II- varapuheenjohtaja.He ovat valinneet vanhusten hoitoon Esperi Caren.Kyllä heillä on myös vastuu valinnasta.Välikysymyksen voi suoraan esittää SDP ja RKP,lle.

Erkki Malinen

Hyvähän se on että asiasta keskustellaan, vaikka välikysymyksen kautta. Mutta tässä ei minkäänvärinen politikko voi syyttää toista, kunta päättäjät on laidasta laitaan syyllisiä. Nämä on niitä palveluja mitkä pitäis pysyä julkisella sektorilla. Ei niin kovaa komnistia etteikö se, ahneeksi piruksi muuttuisi.

Jari Siili

Hoivakirjoittelu on avannut kaikkien kynäilijöiden hanat!

Välikysymyksen väläyttelystä kirjoittelu ei ole oikeasti yhtään mitään.
Tai herättäähän turha jauhaminen myötähäpeää.

Väläytän että hoivakodeissa kärsittiin eilen, kärsitään tänään ja kärsitään huomenna.
Demarien äänestäminen ei ole asiassa aikaisemmin auttanut.

Tommi Messi

Ehkäpä jokaisen puolueen edustajat rohkeasti ja selkäranka suorana kertoisi ne kaikki terveyspalvelujen omistamiset sekä hallinnan, niin ikäihmisillä ja heidän omaisillaan on selkeä käsitys siitä kuka puhuu totta. Myös ne jotka on piilotettu. Ei voi olla mahdollista samat edustajat säätää lakeja ja kaavoittaa tontteja kunnanpuolella. Ja koetaan kovin peitellä se omistus näissä terveyspalveluissa. Myös työntekijöiden saatavuus on tätä kautta jo pitkään ollut huono.