Sunnuntai 16.6.2019

Super: Esperi Care ”yritti pimittää” ongelmat – Yksityisten jättien hoitajilta tulee ilmoituksia jatkuvalla syötöllä

Luotu: 
29.1.2019 14:08
  • Kuva: Outi Järvinen / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Hoitajaliitto Super on saanut syys–joulukuun 2018 aikana lähes 2000 ilmoitusta yksityissektorilla työskenteleviltä hoitajilta, ja nyt tammikuussakin ilmoituksia tulee jatkuvalla syötöllä.
|

Hoitajaliitto Super on saanut syys–joulukuun 2018 aikana lähes 2000 ilmoitusta yksityissektorilla työskenteleviltä hoitajilta, kertoo neuvottelupäällikkö Pia Zaerens.

Zaerens kertoo Uudelle Suomelle, että ilmoitukset ovat keskittyneet suurimmille yksityisille terveysalan yrityksille, eli Esperi Carelle, Attendolle, Mehiläiselle ja Pihlajalinnalle. Myös julkisella puolella työskenteleviltä hoitajilta tulee Superille ilmoituksia.

”Mutta ylivoimaisesti suurin osa ilmoituksista tulee yksityiseltä puolelta”, Zaerens sanoo.

Nyt julkisuuteen nousseen Esperi Caren Kristiinankaupungin hoivakodin tapauksessa Superiin kuuluvan hoitajan ilmoitus oli yksi koko tapauksen laukaisseista tekijöistä, kuten Valviran hoivakotia koskevasta sulkemispäätöksestä ilmenee. Uusi Suomi kertoi Valviran päätöksestä maanantaina: Viranomaisten Esperi-paperit paljastavat: Lääkkeet sekaisin, hoitajat uhkasivat lakolla, hoivakotia johdettiin 200 km:n päästä

Zaerens kertoo, että Superin edunvalvonta hoiti Esperi Caren tapausta kolmen viikon ajan, mutta yritys ei vastannut liiton yhteydenottopyyntöihin.

”Meidän edunvalvonnan työntekijä kolme viikkoa hoiti tämän kyseisen yksikön asioita ja yritti saada Esperin johtoa puuttumaan tähän tilanteeseen. Siellä kerta kaikkiaan tämä asia sivuutettiin ja ei edes vastattu meidän työntekijän yhteydenottopyyntöihin. Tietoisia he kyllä ovat näistä ongelmista. Me jatkuvasti kontaktoimme ja olemme yhteydessä aina silloin, kun näitä epäkohtia ilmenee. Ei, ei minkäänlaista reaktiota tullut. Se kertoo siitä, että näitä asioita yritetään pimittää ja piilottaa”, Zaerens sanoo.

Valviran päätöksestä selvisi, että Esperi Caren alueelliset johtajat eivät saapuneet aluehallintoviraston tekemälle tarkastuskäynnille.

Esperi Caren tapauksessa työntekijä kuitenkin joutui kuultavaksi tekemästään ilmoituksesta, Zaerens kertoo. Hänen mukaansa asia on vielä kesken ja Super tukee työntekijää prosessissa.

Zaerens kertoo, että hoitajien tekemien ilmoitusten tahti ei ole nyt tammikuussa ainakaan hiljentynyt, vaan ilmoituksia tulee edelleen ”jatkuvalla syötöllä”. Ylivoimaisesti merkittävin syy yhteydenottoihin on Zaerensin mukaan hoitajien liian pieni määrä työpaikoilla.

”Se on se henkilökunnan määrä, henkilöstömitoitus, joka ketjureaktiona aiheuttaa sitten muitakin ongelmia. Se on se laukaiseva tekijä”, Zaerens sanoo.

Myös palkka on iso tekijä hoitajien yhteydenotoissa, hän kertoo. Viimeisen noin vuoden aikana on Zaerensin mukaan yleistynyt se, että työnantajat uhkailevat ilmoituksen tehneitä hoitajia vastatoimilla eli varoituksilla tai irtisanomisilla. Tämä ilmiö koskee Zaerensin mukaan enimmäkseen yksityistä hoiva-alaa.

Syksyn 2018 ilmoitusmääristä kertoi ensimmäisenä Superin oma lehti.

Super muistuttaa, että jokaisella hoitoalan työntekijällä on velvollisuus ilmoittaa työpaikan epäkohdista työnantajalle, jonka puolestaan on puututtava välittömästi epäkohtiin.

”Työntekijällä on oikeus ilmoittaa epäkohdista niin, ettei häneen kohdistu mitään rangaistustoimenpiteitä”, Super myös korostaa.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo Uudelle Suomelle, että Esperi Caren tapaus ”puhkaisi mätäpaiseen”. Paavolan mukaan tapaus on osoitus siitä, että ammattiliiton yhteydenotot epäkohdista eivät ole tuulesta temmattuja. Esperi Caren tapauksessa viranomaiset selvittivät asiaa noin kolmen viikon ajan, kunnes Valvira päätti sulkea Hoivakoti Ulrikan. Kristiinankaupunki otti saman tien hoivakodin pyörittämisen vastuulleen.

Silja Paavolan mielestä hoitajamitoituksen määrittely laissa olisi ratkaisu henkilöstötilanteeseen. LUE MYÖS: Ex-ministeri Guzenina nosti vanhan hallitusriidan esiin – ”Olisi ihanaa sanoa, että olin vuonna 2012 väärässä, en ollut”

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni ilmoitti tänään irtisanoutuvansa: Esperi Caren toimitusjohtaja irtisanoutuu – ”Henkilöstöasiat jääneet liian vähälle huomiolle”

Oppositiopuolueet puolestaan valmistelevat hallitukselle välikysymystä vanhustenhoidosta.

LUE MYÖS: Tutkija varoittaa tuomitsemasta yksityisiä hoivakoteja – julkisella puolella rämmitty jopa pahemmin

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mika Korhonen

Molemmilla puolilla potilas tarvitsee saman määrän ravintoa, hoitoa ja huolenpitoa. Yksityisellä puolella tarvitaan kuitenkin voitto-osuus yrityksen omistajille. Tämä onnistuu vain ja ainoastaan heikentämällä työntekijöiden asemaa, huonontamalla potilaiden palveluja ja kiertämällä veroja ulkomailla. Yksityinen puoli ei voi tehdä muulla tavoin mitään paremmin tai tehokkaammin kuin julkinen. Se on yksinkertainen fakta.

Arvo Tammela

Noin tasapuolisuuden nimissä Superin neuvottelupäällikö Zaerens olisi voinut kertoa , kuinka paljon niitä ilmoituksia yli julkisen puolen hoitajilta. Toimittaja Tamminen ei sitä tohtinut kysyä. Juttunsa otsikko olisi saattanut saada erilaisen tekstin.

Jenni Tamminen

Kysyin kyllä, ja kirjoitin juttuun, että Zaerensin mukaan valituksista ylivoimaisesti suurin osa tulee yksityiseltä puolelta. Suora lainaus jutusta:
"Myös julkisella puolella työskenteleviltä hoitajilta tulee Superille ilmoituksia.

'Mutta ylivoimaisesti suurin osa ilmoituksista tulee yksityiseltä puolelta', Zaerens sanoo."

Antti Brusi

Mari kirjanpidollinen tappio ei sulje hyvää voittoa pois laskuista. Saman sijoitussalkun omistajat nuo kasvottomat lainaavat rahaa 3-4 kertaa suuremmalla korolla. Esperi kiittää ja merkitsee korot kirjanpidossa sinne menopuolelle muka tappiona ja saa tuloksen miinukselle. Esperin voitto on siirretty kätevästi vain samojen housujen toiseen taskuun.

Pasi Inkinen

Marja Aarnio-Isohanni: Meillä on ollut lähes 90 yrityskauppaa sekä erittäin vahva orgaaninen kasvu. Osa yrityksistä ja kunnista on halvaantunut tulossa olevan sote-uudistuksen alla. Me näemme murroksen mahdollisuutena. Se on tuhannen taalan paikka. Meille on tärkeää hoitaa veroasiat hyvin suomalaisen lainsäädännön puitteissa.

Timo Ritakallio: Vastuullinen sijoittaminen on muuttunut kohtuullisen radikaalisti. Me edellytämme tiettyjä käytäntöjä esimerkiksi vero-optimoinnissa. Tässä suhteessa ollaan menossa merkittävästi parempaan suuntaan.
Tässä suora lainaus omistajan suulla. Siitä selviää miksi kannattaa käyttää esim. haamuhoitajia.
Marja Aarnio-Isohanni: Yritysostossa tiedät, mitä saat. Esperissä prosessit ovat kunnossa ja meillä on erittäin hyvä 100 päivän integraatiosuunnitelma. Orgaanisessa kasvussa voi olla käyttöasteriski. Hoiva-alalla henkilöstökulut ovat 60 prosenttia liikevaihdosta, ja jos ne kasvavat vaikka 10 prosenttia, se on 12 miljoonaa euroa ja kaikki tuloksesta pois

Anssi Laakso

Tämä on ollut naisten business. Monesta naisesta on tullut miljonääri kuten Marja Aarnio-Isohanni totesi. Valviran valvojatkin ovat pääosin naisia. Hoitajat ovat naisia ja pääosa hoidettavistakin on ollut naisia. Tasa-arvosta kovasti mediassa vaahdotaan. Tästä ei voi kuitenkaan miehiä syyttää. Missä on se naisten keskinäinen tasa-arvo??

Seppo Simonen

Tämä nykyinen 295 kuntapäättäjä sekava sopimus ja valvontojen epämääräisyyden esim. Esperi Caren nyt paljastuttua on todellinen uhka kansalaisille.
Kuten toisaalla olen todennut että tämä vaatii uuden sote ja maakuntamallin yhtenäiseeseen standartiin perustuvan toiminnan jotka auditoidaan todellisuuden mukaan.

Rauno Kujala

Kyllä siinä ajattelussa eroa on, onko kyse julkisesta vai yksityisestä toimijasta, tätä on ihan turha kiistää. Kun raha ja hoito joutuvat vaakakuppiin, ei tarvitse hirveästi funtsata kumpi vie voiton. Tämän olen sisältäpäin itse työläisenä todennut ja huomannut lukuisia kertoja. Nämä yksityiset verenimijät on saatava kuriin.

Aune Mänttäri

Hoitohenkilökunnan työajasta kuluu raportteihin ja taukoihin työvuoron aikana jopa kaksi- kaksi-ja puolituntia jopa enemmänkin. Raportteihin ja taukoihin kuluu runsaasti aikaa.
Organisaatio uudistuksella tulisi vapauttaa osa työntekijöistä kokonaan hoitotyöhön. Työtä vanhusten hoitamiseksi tulisi tehdä empatiaa tuntien. Työnteko-tapa-mieli ja tahto ovat henkilökohtaisia ominaisuuksia. Vanhusten hoitaminen tulisi tapahtua eettisesti hyvän henkilökunnan toimesta.
Työajan voisi laskea 6.-teen tuntiin ja maksaa siitä tulospalkka, työntekijöiden -ja työnantajan kanssa sovitulla sopimuksella.

Vanhusten hoidosta sopisi hoitoyksikön palvelun tarjoaja. Vanhuksen puolesta hoitosopimuksen tekisi hoitopaikan tilaaja.

Työsuorituksista määrättäisiin sopimuksessa.

Edellä mainituista toimista määrätään lailla.

Kukin hoitopaikka vastaa asukkaan- potilaan hyvästä hoidosta- hoivasta--, virkistystoiminnasta. Lääkäri vastaa terveydenhoidosta ja lääkityksestä sekä määrää lääkkeitten jakajan ellei lääkejakelua suorittaisi Apteekki päivittäiseen potilaskohtaiseen automaatti jakelurasiaan josta sairaanhoitaja antaa annoksen kullekin määräaikana.

Vanhusten ja vammaisten hoidosta tulisi sopia paikallisesti työtehtävistä työpalkoista ja työn tulosten taitamisen mukaan.

Työntekijän tulee ensiksi osoittaa muutosvaatimuksia hänen työnsä johtajalle, jolla on työn tarkastamisenne vastuu, joka tarvittaessa osoittaa vaatimuksen edelleen.

Ay- liikkeiden poistuminen työpaikoilta uskoisin palauttavan suomalaisille tutun hyvän työntelemisen- ja palvelemisen meiningin kaikille lähimmäisiämme hoitoon ottaneille työpaikoille ja hoitohenkilökunnan keskuuteen.

Ihmisten asenteista paljosti on asioiden luonnistuminen kiinni.

AY-liikeitä tarvitaan, mutta ei työpaikoilla vaan ay-liikkeiden omissa tiloissa. Siellä voi ay- yhdistyksen tavoitteista ja keinoista keskustella ja sieltä käsin voi hoitaa jos enää sinne tehtäviä osoitetaan,

Työaika tulee käyttää työaikansa siihen työhön josta palkka maksetaan.

Valitukset ja etujen ajaminen on eriasia kuin työnantajan ja työntekijän ensisijainen työ-ja palkkasuhde.suhde.

Hoito-ja hoiva alalla työpaikana hanhea häiritsee useamman kuin neljän (4) ay-toimijan "pukinsorkat"

Työpaikan tapahtumat kuluvat ENSISIJAISESTI työnantajalle ja työntekijä ja heitä ohjaaville ja valvoville tahoitta. vasta

Aune Mänttäri

Valtapuolueet SDP, Kokoomus ja Keskusta ovat lähinnä niitä jotka ovat myyneet kuntien omistavat hoitolaitokset ja hoitopaikat yksityisille sektorille.

Kuntien omistamien laitosten ylläpidon kalleus johtunee juuri tuosta "muun hoitamisesta työaikana " kuin potilaan ja laitoksen hoitamisesta.

Tässä nyt ollaan rakennemuutoksen kanssa tekemisessä.

Yksityinen suuryrittäjä on luvannet ottaa palvelukseensa entiset työntekijät.

Entiset työntekijät ovat tottuneen siihen menoon jonka kalleuden takia kunnat ovi tahtoneet päästä hoitoalan ja terveydenhoidon suurista kustannuksista eroon.

Työpaikalla on "viihdytty" puuhailemaan muutakin kuin antamalla henkilökohtaisen työpanoksen hoitoa tarvitsevalle potilaalle ( taitaa olla näky termi ASIAKAS)

Olen seurannut vuosikymmenet sairaanhoidon ja hoitokotien rutiineja, jotka ovat kaukana lain säädännän ja ohjeistuksien tarkoittamasta hoitotasosta.

Olen ajatellut, hoitohenkilökunnalta tulisi edellyttää ja osoittaa korkeampaa koulutusta.
Omin korvin olen kuulu hoiva yrityksen työntekijän lausuvan "tämä on yhtä paskanluontia" Jos työ on muodostunut "inhottavaksi" on se tullut jo ylivoimaiseksi tälle henkilölle.

Työn vuorottelu- hoitolepoaika järjestelyt tulisi ottaa rasittuneen työntekijän työkunnon hoitamiseksi ohjelmaan jo työsopimuksessa.

Palkkaus on koulutukseen ja työtehtävään perustuvaa.

Hoitoalalla tulisi ottaa käyttöön likaisen työn lisä, teet esimerkiksi vanhus ja kuolevaksi merkitty ilmenen tarvitse loppuaikaa olla suuressa vaipassa jossa on ympäri kehoa ulosteita ja vaippa on märkä.

Soitin kelloa, pyysin paikalle saapuneelta hoitajalta vaipanvaihtoa ja pesemistä.
Vastaus tuli " seuraava vuoro tulee ja hoitaa"

Kysymyksessä oli kuolleen mieheni veli vammainen yki 80 v. mies.

Oli kaunis sunnuntaipäivä jolloin oman sunnuntaityöni jälkeen menimme klo 13.00 jälkeen potilsta katsomaan v.2017 Haminassa.

Kyllä tuntui pahalta,