Keskiviikko 19.6.2019

Kansanedustaja ryöpyttää: ”Kokoomuksen todellinen luonne paljastui – Orpon kommentit hoitajamitoituksesta ovat kuin jääluolasta”

Luotu: 
31.1.2019 13:09
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten Juvonen ryöpyttää kokoomusta kylmästä politiikasta.
|

Oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen iloitsee tiedotteessaan siitä, että niin moni puolue on ilmoittanut kannattavansa hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin.

Tilanne on nyt se, että ainoastaan kokoomus ei kannata lain kirjausta. Tämän kertoi puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo keskiviikkona. Tänään muut hallituspuolueet keskusta ja siniset asettuivat lain määrittelemän hoitajamitoituksen kannalle.

LUE LISÄÄ:

Nyt puhuu ministeri Mattila: Pelkkä hoitajamitoitus laissa ei riitä – rangaistukset käyttöön

Vanhuspalvelut: Nyt tuli keskustalta linjaus hoitajamitoituksesta – Sdp lyö heti painetta kokoomukselle

Juvonen ryöpyttää kokoomusta asiasta.

”Kokoomuksen vastustus tässä asiassa osoittaa puolueen todellisen luonteen. Ministeri Petteri Orpon kommentit liittyen hoitajamitoituksen saattamiseksi lakiin ovat kuitenkin kuin jääluolasta. Kylmää ja kovaa on kokoomuspolitiikon sydän”, Juvonen sanoo tiedotteessaan.

Vanhustenhoidossa pitkään hoitajana työskennellyt Juvonen muistuttaa, että hoitajamitoituksesta on keskusteltu jo pitkään.

”Suurimpana ongelmana näen, että eduskunnassa on vallinnut kyvyttömyys käsitellä vanhustenhoidon suuria kysymyksiä. Täällä on vallinnut kokemusvaje. Ohjeistusten ja suositusten takana on voimia, jotka eivät ole olleet kärryillä vanhustenhoidon tilanteesta. Hallituksissa ei ole pidetty asiaa tärkeänä”, Juvonen sanoo.

LUE MYÖS: Näkökulma: Eduskunnan pöytäkirja käräyttää Maria Guzeninan valikoivasta muistista

”Onneksi puheiden aika on nyt ohi ja näyttäisi sille, että ryhdymme toimimaan nyt joukkovoimalla kaikkien puolueiden paitsi kokoomuksen kanssa”, hän jatkaa.

LUE MYÖS:

Tutkija Esperi Caresta: ”Tulpat korvissa on vaikea kuulla, etenkin jos puhujalle työnnetään suukapula suuhun”

Esperi Care poisti ilmoituksen tehneen hoitajan – Valvira: ”Laki on yksiselitteinen”, vastatoimet kielletty

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

No ainakin tiedämme kuka henkilönä johtaa riistäjien puolustamista ja kansalaisten rahastamista pörssiyhtiöiden lukuun. Senhän tämä Orpo on erittäin selväsanaisesti ja toistuvasti ilmoittanut. On ilmeisen isot rahat ja edut kyseessä "kavereille"

Anssi Laakso

Mitoituksen nostaminen 0,7 ään tappaa loputkin pienet kotimaiset hoitolaitokset. Ei niitä saada kannattavaksi sillä. Mummot kuskataan kauaksi kotikonnuilta isoihin laitoksiin. Samalla siirtyvät hoitoalan työpaikat isompiin keskuksiin. Jäljelle jäävät vain isot ulkomaisessa omistuksessa olevat ketjut. Ne joita nyt kovasti haukutaan. Jatkossa ei sitten ole enää muita tarjolla. Selvää on, että hinnat sitten kilpailutuksessa nousevat. Ironista on, että niitä pieniä kotimaisia ei ainakaan julkisuudessa ole haukuttu. Vaalihuumassa asiaa nyt hehkutetaan, mutta pitäisi katsoa seurauksia. Ei edes vasemmisto ole ehdottanut, että julkisen puolen hoitolaitokset hoitaisivat kaikki vanhukset, kun se ei enää onnistu ja niitäkin haukutaan tehottomuudesta. Olisko se valvonnan tehostaminen kuitenkin parempi.

Jarkko Mynttinen

Onhan tuo tietenkin mahdollista. Väitteesi edustaa kuitenkin mielipidettä. joka saisi enemmän painoarvoa jos kertoisit vielä nimenomaiset perustelut, joista ilmenee perustuvatko ne tähän hoitajamitoitukseen, politiikkaan yleensä vai mihin?