Keskiviikko 26.6.2019

Juha Sipilä Brysselissä: EU:n pitää puuttua Eurooppaan suuntautuvan muuttoliikkeen ”perimmäisiin syihin”

  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    ”Meidän tulisi hallita muuttoliikettä enenevässä määrin pakolaisleireiltä tehtävillä suorilla uudelleensijoituksilla. Tämä lieventäisi painetta EU:n ulkorajoilla ja vähentäisi salakuljetusta”, Sipilä sanoi Brysselissä.
|

Euroopan unionin (EU) pitää pyrkiä puuttumaan Eurooppaan suuntautuvan muuttoliikkeen ”perimmäisiin syihin”, Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi torstaina Brysselissä.

Sipilä puhui Euroopan parlamentille. Puhe on osa parlamentissa käytävää keskustelujen sarjaa Euroopan tulevaisuudesta.

EU pitää Sipilän mukaan tehostaa palautuspolitiikkaa ja kehittää kriisien yhteisvastuumekanismia sekä vahvistaa ulkorajojen valvontaa.

”Meidän tulisi hallita muuttoliikettä enenevässä määrin pakolaisleireiltä tehtävillä suorilla uudelleensijoituksilla. Tämä lieventäisi painetta EU:n ulkorajoilla ja vähentäisi salakuljetusta”, Sipilä sanoi.

Puheessaan Sipilä korosti myös ”aikaansaamisen tärkeyttä” ja vetosi ”nykyistä yhtenäisemmän EU:n puolesta”.

”Tärkeimmät kulmakivet, jotka määrittävät Suomen suhtautumista EU:n sekä rahaliiton kehittämiseen, ovat tehtyjen sopimusten kunnioittaminen ja tehokas toimeenpano. Tuemme vahvasti sellaista EU:ta, jonka uskottavuus perustuu konkreettisiin toimiin”, Sipilä sanoi.

Puheessa Sipilä kertoi Suomen painopisteistä heinäkuussa alkavalla puheenjohtajuuskaudella. Näitä ovat EU:n monivuotinen budjetti, jossa Suomen kanta on, että ”kokonaistason tulisi olla mahdollisimman lähellä sen nykyistä suhteellista osuutta”.

Yksi painopiste on turvallisuus- ja puolustusyhteistyö, jonka osalta Sipilä kiiti Euroopan puolustusrahaston perustamista ja pysyvää rakenteellista yhteistyötä sekä työtä hybridiuhkien torjunnasta. Hän toivotti tervetulleeksi lisää EU-maita mukaan Helsingissä toimivaan Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskukseen.

Suomen painopisteenä on myös sisämarkkinoiden kehittäminen, joiden osalta Sipilä toivoi, että käsittelyssä olevat ehdotukset sisämarkkinoiden kehittämiseksi hyväksytään.

Kauppapolitiikka on myös Suomen agendalla. Sipilä kertoi olevansa tyytyväinen EU:n viime aikaisiin kauppasopimuksiin.

”On sitä vastoin hyvin vahingollista, jos suuret toimijat aikovat edelleen pystyttää kauppamuureja.”

Lopuksi Sipilä nosti esille ilmastonmuutoksen.

”Emme voi kääntää selkäämme tieteelle.”

Sipilä nosti esille Suomen ehdotuksen päästökauppajärjestelmän kehittämiseksi: päästökauppajärjestelmään tulisi sisällyttää uusia aloja, kuten esimerkiksi rakennusten lämmitys ja jäähdytys.

Puheessaan Sipilä kehui myös hallituksensa saavutuksia, joista hän mainitsee julkisen talouden kohentuminen tekemällä ”kivuliaita leikkauksia” ja viittaa kilpailukykysopimukseen.

Lisäksi Sipilä sanoi hallituksen ansioiksi eläkeuudistuksen ja sote-uudistuksen, vaikkakin eläkeuudistuksesta sopivat työmarkkinajärjestöt jo ennen nykyistä hallituskautta ja sote-uudistus ei ole vielä loppuun asti päätetty.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Ikonen

Aluksi vaikka kotipesätoimenpiteitä: Sipilä ilmoittakoon ettei kenenkään, varsinkaan johtavien poliitikkojen, pidä mennä julkisesti tarjoamaan asuntoaan turvapaikanhakijoille!

Voisihan sitä MIGRIN ja KELAn sivuilta myös pistaa arabian- ja somalikieliset ohjetekstit kun niitä ei varmaan ulkomailla oleileville muun maan kansalaisille ole tarkoitettu.

Juha Manninen

No nyt minuakin alkaa harmittaa tuo Sipilä.
Siis Eurooppaan suuntautuvan muuttoliikkeen ”perimmäinen syy” on sionistien organisoima lähi-idän maiden tuhoaminen käyttäen USA:n armeijaa.
Tuhoon tuomitut maat ovat Irak, Syyria, Libanon, Libya, Somalia, Sudan ja Iran. Libanon ja Iran on vielä hoitamatta.
Libyan tuhoaminen oli erityisen tärkeää, koska se avasi pakolaisille reitin Afrikasta Eurooppaan. Se oli siis yksi tavoite, ei mikään harmillinen sivuvaikutus.
Miksei yksikään poliitikko suostu edes mainitsemaan tuota perimmäistä syytä? Elefantti olohuoneessa mistä kukaan ei saa puhua.

Ja sitten ilmastohuijauksesta: ”Emme voi kääntää selkäämme tieteelle.”
Minä pystyin tunnistamaan huijauksen fysiikan perusteiden ja maalaisjärjen avulla. Varmaan kaima Sipilä pystyisi samaan jos yrittäisi, mutta ei.

Juha Manninen

Muuttoliikkeen ”perimmäinen syy” herättää myös kysymyksen lobbareiden motiiveista.
Siis rasismi, suvaitsemattomuus ja viha ovat ehdottoman kiellettyjä.
Varsinkin Euroopan juutalaiset korostavat, miten meidän täytyy oppia Holocaustista ja elää lopultakin rauhassa keskenämme.
Kaunista ja ymmärtäväistä...
Paitsi että heidän oma luvattu maansa Israel ei salli pakolaisia.
He myös muuttivat lakejaan äskettäin niin, että vain puhdasrotuiset juutalaiset saavat muuttaa sinne ja muut voidaan ajaa pois. Jossain mainittiin DNA-testit puhdasrotuisuuden varmistamiseksi, mutten nyt löytänyt vahvistusta sille.

Entä se Holocaustin muisto? Saksassa, Itävallassa ja muissa Euroopan maissa on pitkään ollut laki, mikä kieltää Holocaustin epäilemisen ja objektiivisen tutkimisen. Vankeusrangaistukset ovat koventuneet, siis n.80v. vanhan historian tutkimisesta. Se on ainoa historiallinen tapahtuma, minkä tutkimisen laki kieltää. Kukin voi miettiä, mikä voi olla syy moiseen kieltoon.