Maanantai 17.6.2019

Juha Sipilä kuittasi gallupit: ”Nyt näyttää siltä, että se on tulos ja ulos”

Luotu: 
2.2.2019 11:40
  • Kuva: Tommi Parkkonen
    Kuva
    Juha Sipilän mukaan kuluvan vaalikauden tulokset ovat parempia kuin hän itse uskalsi odottaa.
|

Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä linjasi lauantaina, että keskustan täytyy nykyisten kannatusmittausten päälle vakuuttaa neljä epäröivää äänestäjää sadasta noustakseen suurimmaksi puolueeksi kevään eduskuntavaaleissa.

Sipilä kommentoi puolueen vaalikampanjan avauksessa Helsingissä myös omaa asemaansa. lltalehden ja Uuden Suomen keskustan päättäjille tekemästä kyselystä ilmenee, että 78 prosenttia haluaa Sipilälle haastajia seuraavassa, vuoden 2020 puoluekokouksessa. Ilta-Sanomat puolestaan kysyi keskustan kenttäväeltä, kenestä he toivoisivat pääministeri Juha Sipilän seuraajaa keskustan puheenjohtajana. Ylivoimaiseksi suosikiksi nousi perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko, jota kannattaa 30,2 prosenttia vastanneista.

”Tämän kauden tulokset ovat parempia kuin uskalsin itse odottaa. Lähdin tähän hommaan siinä mielessä niin kuin kaikki me: tulos tai ulos. Nyt näyttää vähän siltä, että meininki on tulos ja ulos”, Sipilä sanoi puheessaan keskustan eduskuntavaalikampanjan avauksessa.

Lisäksi vain 37 prosenttia keskustalaisista toivoo IL-US-kyselyssä jatkoa porvarihallitukselle. 63 prosenttia keskustalaisista haluaa samaan hallitukseen Antti Rinteen johtaman sdp:n kanssa.

”Jos sdp vetää tätä maata, työllisyys ei takuulla mene sinne 75 prosenttiin. Silloin me puhutaan tempputyöllistämisestä ja kaikki lupaukset tehdään velalla”, Sipilä kommentoi puheessaan.

”Entä jos kokoomus vetää tätä maata, mitä silloin tehdään liikkumavaralla? Silloin annetaan rikkaille veronkevennyksiä ja perusturva unohtuu”, hän jatkoi.

Yhdessä sdp ja kokoomus tarkoittaisivat Sipilän mukaan sitä, mistä on jo nähty näyttöjä.

”100 000 työtöntä lisää, valtion velka kasvoi ja verotus kiristyi. Se on lopputulos.”

Lue myös: 

”Aika on ohi, imago pilalla” - Keskustassa halutaan Juha Sipilälle haastajia

Keskustan kenttäväki haluaa seuraavaksi punamultahallituksen ja antaisi rukkaset kokoomukselle - ”Köyhän asiaa ei ole pidetty tarpeeksi esillä”

Juha Sipilän uusi lupaus: ”Yli 100 000 ihmistä saisi työpaikan - Kuvitelkaa, kuinka merkittävä on yksi %-yksikkö”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Kuisma

Kyllä se Juha ym lahkolaiset teidän kohdalla on vain pelkkä ulos...tuloksethan on jo nähty. Suomi on täynnä raiskareita ym epäsosiaalista maahanmuuttaja porukkaa ja lisäksi olette yksityistäneet kaiken mahdollisen ahneille yrityksille jotka viisveisaa kansalaisten hyvinvoinnista. Tästä hyvänä esimerkkinä esiintulleet epäkohdat tätä maata rakentaneiden vanhusten hoivapalvelut. HÄVETKÄÄ!!!

Lauri Kiiski

Kansa on galluppeineen kovin johdateltavissa ja kovin tyhmää.

Sipilä on leimattu mediassa leikkaajaksi ja pihistelijäksi, vaikka julkisia menoja on lisätty yli 5 miljardilla eurolla vaalikauden aikana heiveröisin talousluvuin edellisten hallitusten perintöinä.

Reijo Helli

Olet väärässä... Sipilä ja koko Kepun johtotroikka on väärässä ja lyö päätään edelleen ns "Karjalan mäntyyn" jos eivät kuuntele kansan ääntä ja ellei Kepu siirry entiselle Alkio linjalleen... puolustamaan heikoimmassa asemassa olevien ihmisten toimeentuloa ja elämistä... Gallupit eivät kuitenkaan kovin paljon valehtele.

Kim Forsell

Sipilä se vasta on tempputyöllistänyt ihmiset aktiivimallilla kelassa on kyllä tiedot tasan tarkkaan kuinka moni nostaa työttömyyspäivärahoja mutta eihän sellaisia voida julkaista kun silloinhan tämä farssi tulis esiin siksi varmaan pääjohtaja on samanlainen puoluetoveri sipilälle

Jari Eeva

Keskustan suosituimmuusasema kokoomuslaisten mielestä hallituskumppaniksi tulevassa hallituksessa saattaa johtaa Keskustan vaalitappioon. Ehkä kansa ei enää haluakaan suin surminkaan näitä kahta samaan hallitukseen?

Ville Maunu

En ole Sipilän kannattaja, mutta.. Onko humanisti Annika Saarikko muka parempi, huh huh.. Jos nykyisestä ja hänestä pitää valita, niin? Entä jos SDP/vihervasemmisto hallitus tulee, niin miten luulette käyvän? Itse kannatan persusuomalaisia, mutta älyän sellaisenkin jos täytyy kahdesta huonosta valita parempi :)

Kari Lähdesmäki

Nyt on vähän vaikea ymmärtää tätä keskusteluketjua jos toki myös kansaa, joka ei ymmärrä arvostaa hyväntekijöitään.

Kuka se lupasi panna tämän maan asiat kuntoon: talous tasapainoon, velanotto kuriin ja työllisyys 72%:iin ja turha sääntely vähemmälle sekä sote maaliin. Tuon kaiken lupasi nykyinen hallitus. Jos se ei ole tulosta niin mikä sitä sitten on?

Ensio Jauhiainen

Karua luettavaa ja vihaksi pistää.ANNELI LINDROOS on selvittänyt Panaman vuodetut veronkiertäjät . Ei ole ihme, että Suomen valtion verotarkastajat eivät ole saaneet lisää resursseja suorittamaan verotarkastuksia
Panama vuodetut lähes 300 veronkiertäjää... Joukossa on ministereitä, kansanedustajia, yritysjohtajia, miljonäärejä ja suuryhtiöitä. YKSITYISHENKILÖT:
Krister Ahlström, Esko Aho, Martti Ahtisaari, Matti Alahuhta, Matti Apunen, Juha Sipilä Antti Blåfield, Georg Ehrnrooth, Henrik Ehrnrooth, Aatos Erkko, Petteri Orpo, Jukka Harmaja
Eero Heinäluoma, Olli-Pekka Heinonen, Seppo Honkapohja, Sirkka Hämäläinen, Jaakko Ihamuotila, Max Jakobson, Ole Johansson, Atte Jääskeläinen, Jyrki Katainen, Sixten Korkman, Olli Kivinen, Jarl Köhler, Johannes Koroma, Paula Lehtomäki, Erkki Liikanen, Paavo Lipponen, Björn Mattsson
Leena Mörttinen,

Ralf Karlsson

Jaaha. Ja missä se linkki noihin nimiin on löytynyt? Minä kun luin nuo raportit läpi Suomea koskevista henkilöistä ja yrityksistä. Jauhiaisen kannattaisi olla varovainen kun luettelee syyttömiä veronkiertäjiksi. Joku saattaa vetää herneen nenään. Kannattaa katsoa onko kotivakuutuksessa pykälä oikeusavusta.

Kaarlo Kunnari
Vastaus kommenttiin #27

Käsittämätöntä tuo aiheeton mustamaalaus. Portugalin verovapaus on vanha juttu ja Juha Sipilää se Portugali ei koske enää. Vakuutuskuori on monella muullakin kuin Sipilällä ja jos et tiedä, kun Sipilä ottaa siitä kuoresta voittoja ulos hän maksaa niistä veron, kuten me köyhätkin pääomatuloistamme 30 tai 34 %. Se sattuu olemaan suurinpiirtein keskipalkkaisen hyvätuloisen ansiotulovero. Tiedoksi, että Sipilän hallitus tuon Portugalin verovapausjutun korjasi. Mitähän muuta olet käsittänyt väärin??

Jarmo Makkonen
Vastaus kommenttiin #31

"Vakuutuskuori on monella muullakin kuin Sipilällä ja jos et tiedä, kun Sipilä ottaa siitä kuoresta voittoja ulos hän maksaa niistä veron, kuten me köyhätkin pääomatuloistamme 30 tai 34 %. "

Maksaa Suomeen jos sattuu asumaan Suomessa ja kyllä veroparatiiseja vielä löytyy. Onhan Sipilä tietenkin järjestänyt veronkiertomahdollisuuden kavereillekin eli jos pätäkkää on tarpeeksi voi rahat ja voitot jemmata vakuutuskuoriin, ei näitä köyhille tarjota.

Juha Lapveteläinen

Suomen Keskustapuolue, puheenjohtaja Juha Sipilän vetämänä, on kyllä jo onnistunut nousemaan suurimmaksi puolueeksi eräällä suomalaisella paikkakunnalla, mikä on erikoistunut ns.tempputyöllistämishankkeisiin isänmaassa. Kysymyksessä on maalaiskaupunki järvialueluuelta nimeltä Kuopio. Yhdistetään perustuslain vastaisesti, poliittisin lakimuutoksin, kaikki Kuopion entisten virallisten kuntarajojen ulkopuolella olevat itsemääräämisoikeutetut ympäristökunnat yhteen Kuopion kanssa, niin saadaan aikaan jotain aivan muuta, kuin mihin me suomalaiset ylipäätään olemme perustuslaillisissa asioissa tottuneet historiamme aikana kokemaan. Jos teille lukijat jää aikaa, niin tsekatkaa nykyiseltä kartalta Kuopion kunnan rajat, niin ymmärrätte minkälaisesta epämuodostuneesta ja suurimmasta poliittisesta kunnasta on kysymys. Minut ajetaan ulos tältä kirjaston koneelta ennen ajan päättymistä, poliittisista syistä johtuen. Olen isänmaallinen tasavaltalainen.

Jaakko Muranen

Sipilän viimeisimmät vaalilupaukset taitavat jo osoittaa, että oppisitojohtajan viittaa Sipilä hartijoilleen jo sovittelee. Lupauksien toteuttaminen maksaisi niin tolkuttoman paljon, ettei niitä voi "toeuttaa" muutoin kuin oppositiosta.

Juha Lapveteläinen

Noudatetaanko itsenäisessä Suomen Tasavallassa perustuslaillisia oikeuksia kansalaisten ja kuntarajojen osalta? Kuuluuko poliitikkojen Eduskunnassa noudattaa Suomen Tasavallan perustuslaillisia kirjauksia, vai ei? Kuka, tai mikä laillisesti toimiva virallinen ja isänmaallinen organisaatio, valvoo Suomen Tasavallassa perustuslaillisia oikeuksia kansalaisten, ja tasavallassa olevien kuntien osalta? Ylittävätkö Eduskunnassa istuvien poliitikkojen valtaoikeudet perustuslaillisen itsenäisen valtion perustamispaperiin kirjoitetut oikeudet? Tekevätkö Eduskunnassa istuvat poliitikot perustuslaillisille kansalaisten ja kuntien oikeuksille mitä huvittaa joutumatta asiasta rikosoikeudelliseen vastuuseen? Suomen Valtion itsenäisyysjulistuksen virallinen ja laillinen asiakirja on kirjattu 17.7.1919. Kenellä on täydet valtaoikeudet tehdä muutoksia virallisesti itsenäisen valtion perustamisasiakirjaan? Poliitikoillako? Suomen Valtiota kutsutaan tasavallaksi, sitä se ei tosin ole ilman itsemääräämisoikeutettuja maakuntia. Mutta virallinen valtion nimitys on Suomen Tasavalta, sillä noin sata vuotta sitten itsenäisen uuden valtion asiakirjan tarkoituksena oli perustaa itsehallinnollisia ja itsemääräämisoikeutettuja maakuntia myös muualle Suomeen kuin Ahvenanmaalle. Kuopion kuntaratkaisu on hyvä esimerkkitapaus siitä, mitä tulevaisuuden suomalaiselle yhteiskunnalle on todellisuudessa tapahtumassa. Maakuntia ei saa luoda isänmaahan väkisin yhdistämällä pieniä kuntia suurempaan keskuskaupunkikuntaan, sillä ratkaisu on perustuslain vastainen toimenpide. Jokaisella suomalaisella kunnalla on kunnallinen itsemääräämisoikeus, joka perustuslaillisesti tarkoittaa Eduskuntaa suurempaa vallankäyttöoikeutta oikeudellisesti. Kuopion sekä monien muiden maalaiskaupunkien ongelmana on tietysti kuntien tulojen-ja menojen arviointi, edellisessä kaupungissa tulot eivät ole riittävän suuret, jotta se tulisi itsenäisesti toimeen perustuslaillisella oikeudella yksin pienenä kuntana. Asiassa ei ole mitään järkeä. Jokainen suomalainen ymmärtää sen tosiasian, että on täysin sula mahdottomuus ajatella asioita yhteiskunnallisesti pohjoismaisessa valtiossa sillä lailla, että jokaisen suomalaisen itsenäisen pienen kunnan tulisi tulla toimeen täysin omillaan ja olla omavarainen myös jatkossa? Tämä ratkaisu tarkoittaisi että meillä on tällä hetkellä isänmaassa yli 300 todella pientä ja itsenäistä valtiota, jotka kuuluvat perustuslaillisen itsemääräämisoikeuden turvin Suomen Tasavaltaan. Tosin Suomen Tasavalta tarkoittaa maakuntia, ei itsenäisiä pieniä kuntaratkaisuja. Kunnallista perustuslaillista Itsemääräämisoikeutta ei kuitenkaan menetetä perustuslaillisessa itsehallinnollisessa maakuntaratkaisussa, tämä siitä syystä johtuen että nykyisestä julkisesta kunnallisesta palvelurakenteesta suurin osa siirtyy maakunnan alaisuuteen. Näin itsehallinnollisessa maakuntaratkaisussa jokainen suomalainen kunta tulee edelleen säilyttämään täydellisen itsenäisyyden, ja itsemääräämisoikeuden, myös jatkossa kuuluen maakuntaan, joka ratkaisuna edustaa tasavaltalaisuutta, demokratiaa ja oikeusvaltiota isänmaassa. Tasavaltalainen ratkaisu myös mahdollistaa kaikkien kuntien taloudelliset ongelmat kevyemmällä palvelurakenteella, jonka tulee päättämään jokaisen itsehallinnollisen maakuntavaltuuston edustajat. Maakuntavaltuustoon tulee edustajia jokaisesta kunnasta, jotka kuuluvat itsehallinnolliseen maakuntaan. Jos liikumme hetkeksi Kuopiosta hieman pohjoiseen päin esimerkin vuoksi, Iisalmen kaupunki ympäristökuntineen pystyy toteuttamaan perustuslaillisen itsemääräämisoikeutetun maakuntaratkaisun alueellisesti. Tähän ratkaisuun tarvitaan jokaisen kunnanvaltuuston päätökset jotka noudattavat perustuslaillisia oikeuksia, poliitikot Helsingin Eduskunnassa eivät voi tätä päätöstä laillisesti esimerkissä estää. Ratkaisu on perustuslaillisesti laillinen. Kuopiossa asiat menevät keskustapuolueen puoluepoliittisen mallin mukaisesti, yhteenliitetyt kunnat menettävät näin perustuslaillisen oikeuden tehdä ja toteuttaa omia ratkaisujaan omissa kunnissa Helsingin poliitikoille. Tätä rikollista, ja isänmaan vastaista petosta sekä mallia, ei tule jatkossa missään tapauksessa suomalaisessa yhteiskunnassa hyväksyä. Itsehallinnolliset maakunnat takaavat taloudellisesti alueellisen oikeudenmukaisuuden kaikille maakunnassa asuville kansalaisille, säilyttäen edelleen kunnallisen itsemääräämisoikeuden sekä oikeuden omien palvelujen järjestämiseen taloudellisten mahdollisuuksien mukaisesti. Suomen Valtion tehtävänä on järjestää eri maakuntiin Suomessa, kuten Ahvenanmaan Maakuntaan on jo järjestetty, Valtion työpaikkoja, virastoja ja palveluja, asiassa ei pitäisi olla ainakaan perustuslaillisesti mitään ongelmia? Itsehallinolliset maakunnat ovat tärkeä tulevaisuuden ratkaisu suomalaiselle yhteiskuntajärjestelmälle, missä tällä hetkellä on aivan liian suuri julkinen talous ja yritystoimintaa ei juuri lainkaan. Tulemme tarvitsemaan jatkossa paljon lisää innovaatoita sekä pienyritystoimintaa eri puolille isänmaata. Itsehallinnolliset maakunnat antavat tälle kansainväliselle tulevaisuuden ratkaisulle täysin uuden mahdollisuuden, ja menestystekijöille toisen merkityksen perustuslaillisessa suomalaisessa yhteiskuntajärjestelmässä.

Jaakko Muranen

Itsehallinnolliset kepuvetoiset maakunnat eivät takuuvarmasti tule olemaan mikään innovaatioalusta. Innovaatiot tulevat liikkumaan siltarumpujen ja lypsyautomaattien tasolla. Muutama innovaatio ehkä myös lannan käsittelyyn. Mutta kepulaisia päivähoitopaikkoja syntyy maakuntiin tolkuton määrä, kas kun tavitaan niitä peltotöissä karaistuneita leveitä hartijoita.