Sunnuntai 16.6.2019

Nyt se alkaa: 140 944 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite nytkähtää – ”Aktiivimalli on osoittautunut selkeäksi työttömyysturvan leikkuriksi”

Luotu: 
5.2.2019 10:33
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Arkistokuva SAK:n aktiivimallia vastustavasta mielenosoituksesta.
|

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta alkaa käsitellä aktiivimallin kumoamiseen tähtäävää kansalaisaloitetta huomenna keskiviikkona asiantuntijakuulemisilla, toteaa työmarkkinakeskusjärjestö SAK.

”Joulukuussa 2017 tehty aloite keräsi reilussa kuukaudessa yhteensä 140 944 allekirjoitusta”, SAK muistuttaa.

Työttömyysturvan aktiivimalli tuli voimaan vuoden 2018 alussa.

”Aktiivimalli on osoittautunut selkeäksi työttömyysturvan leikkuriksi”, SAK kritisoi.

Uusi Suomi kysyi sosiaali- ja terveysvaliokunnalta lokakuussa, ehtiikö ruuhkainen valiokunta käsitellä aktiivimalli-kansalaisaloitetta. Sote-uudistuksen työllistämässä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa oli jonossa yhä neljä kansalaisaloitetta. LUE TARKEMMIN: 140 000 allekirjoittajan aktiivimalliälähdys tuuliajolla – 4 kansalaisaloitetta jumissa sote-valiokunnassa

”Jos sote mitä todennäköisimmin saadaan pian pois jaloista, niin vielä en näe riskiä sille, että emme ehtisi näitä käsitellä”, sanoi sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) tuolloin.

LUE MYÖS:

Tyrmistys: Eduskunta ei käsittele kansalaisaloitetta – ”Häpeällinen päätös”

Eduskunnan ”häpeällinen” päätös: Tässä keskustan selitys kansalaisaloitteen vaientamiselle

Jopa satojen tuhansien suomalaisten allekirjoitukset roskiin? – Näin kansalaisaloitteita muutetaan

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Simonen

Kun tämä hallitus aloitti työllisyys aste oli 68 ja nyt se on 72,5 työläisiä tullut lisää 120 tuhatta. Kikyllä on osansa tähän työllisyyden nousuun jonka työmarkkina osapuolet sopivat ja AY liike sai verohelpotuksensa.
Jotenkin on tältä kansalaisaloitteelta pudonnut pohja pois. Seuraavalla hallituskaudella työllisyysasteen pitäis nousta 75 jotta kestävyysvajetta saataisiin kurottua stabiiliin että siinä onkin tekemistä jos viellä taantumaa työntyy tänne.

mika7990

olisi kiva tietää kuinka moni tuosta väittämästäsi 120000työpaikasta tekee työtä 9eurolla päivässä joka lasketaan orjatyöksi, hallituksella ei ole paljoakaan tekemistä tuon 7prosentin työllisyyden parantamisen kanssa. edelleen tuo aktiivimalli on epäoikeidun mukainen, eikä sillä ole työllistymisen kanssa mitään tekemistä

Pasi Anttila

Eihän tässä kikystä olekkaan puhe vaan aktiivimallista. Montako työpaikkaa se on tuonut/luonut ja jos vertaat sitä siihen lukuun joiden työttömyyskorvaus on pudonnut mikä on suhde. Iso osa heistä on varmasti yrittänyt täyttää tuon "aktiivisuuslausekkeen".

Niin miten näet että tältä kansalaisaloitteelta oin pudonnut pohja pois?

Tuiccu Karhu

Seppo Simonen vaan edelleen luulee luuta lihaksi. 1 tunnin työnteko ei ole työllistymistä, vaan tempputyöllistämistä. Bling, ja prossat ylös. Harvoin näkee noin Sipilä-rakkautta osoittavaa ihmistä, mutta ok, kyllä ne vaaleanpunaiset lasit jossain vaiheessa tippuvat. Kai?

Tuomas grön

Poliitikoilla ihmeen kyyninen kuva ihmisistä, kannattaako näitä äänestää. Kertokaa miten aktiivimalli lisää työllisyyttä? Väitän, että tämä lisää kustannuksia, ja hyödyntää ainoastaan konsultteja. Mikä onkin Suomen kapitalistisen tapa. Valtio hoitaa kustannukset, pomo voi leikkiä bisnesneroa.

Birgitta Laitinen

ja tulossa ”Aktiivimallin aktiivisuuden ehdot täyttävä toiminta tulee olla työllistämistä tukevaa. Tämä olisi valmennusta ja valmennusta vastaavaa toimintaa, joka edistää työllistymistä. Muutoksella ei laajenneta sitä, millainen toiminta kerryttää aktiivisuutta. Osallisuutta ja hyvinvointia tukeva toiminta ei edelleenkään ole aktiivimallin mukaista aktiivisuutta kerryttävää toimintaa. Aktiivisuutta ei myöskään kerrytä työpaikkojen hakeminen, työhaastattelut, osallistuminen rekrytointitapahtumiin…”

?

En ymmärtänyt mitään…

Kun hoivakeskustelu on nyt tapetilla, ja koska vapaaehtoistyö ei ole aktiivimallin mukaista aktiivisuutta, niin kaikki vapaaehtoistyöntekijät voisivat nyt heittäytyä passiivisiksi ainakin puoleksi vuodeksi!