Tiistai 25.6.2019

Tamperelainen kansanedustaja Sanna Marin -jupakasta: ”Esittävät hallitukselle epäluottamusta siitä, mitä ovat itse kunnissa toteuttaneet – minäkin olen syyllinen”

Luotu: 
7.2.2019 07:32
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Tiina Elovaara kirjoittaa vanhustenhoidosta ja Sanna Marinin tapauksesta otsikolla "Minä olen syyllinen".
|

Tamperelainen kansanedustaja, hallituspuolue sinisiä edustava Tiina Elovaara pohtii blogissaan ristiriitaa, joka voi syntyä, kun kansanedustaja toimii myös kuntapoliitikkoja. Elovaara itse istuu Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Sdp:n puheenjohtajaa sijaistava Sanna Marin sai keskiviikkona osakseen höykytystä. Eduskunnassa hoitajamitoitusta lakiin vaativa ja hallitukselle asiasta epäluottamusta äänestänyt Marin äänesti marraskuussa Tampereen kaupunginvaltuustossa kotikaupunkinsa vanhuspalveluiden henkilömitoituksen alentamisen puolesta. LUE LISÄÄ: ”On tämä melkoinen kupla” – Nyt höykytetään Sanna Marinia ja sdp:tä

Elovaara toteaa, että on hankalaa, jos toimet kunnassa ja eduskunnassa ovat ristiriidassa, kuten keskiviikkona tapahtui.

”Kansanedustajat esittävät hallitukselle epäluottamusta vanhustenhoidosta, siitä, mitä ovat itse kunnissa toteuttaneet”, Elovaara kirjoittaa.

”Jo aiempina päivinä minua häiritsi se että monet kansanedustajat jotka ovat vahvasti äänessä vanhusten puolesta, (mikä sinänsä hyvä asia) istuvat itse kaupunginvaltuustoissa päättämässä näistä asioista. Eli ulkoistamisesta [ynnä muusta]. Myös minä itse”, Elovaara kirjoittaa.

Hän kysyy vahustenhoidon keskusteluun liittyen, kuka on syyllinen, eduskunta vai kunnat – vai onko niin, että kaikki ovat syyllisiä. Näin Elovaara tuntuu ajattelevan, sillä hänen blogikirjoituksensa otsikko kuuluu: ”Minä olen syyllinen”.

LUE PUHEENVUOROSTA: Tiina Elovaara: Minä olen syyllinen

”Tänä päivänä poliitikkona oleminen on sitä, että toimit millä tasolla tahansa, sinä leikkaat”, Elovaara kirjoittaa.

Elovaaran mielestä on ongelmallista, että poliitikoilla on kaksoisrooli kaupunginvaltuutettuina ja kansanedustajina. Se taas johtuu Elovaaran mukaan osin siitä, että ehdokkaita kuntavaaleihin ei ole helppoa löytää.

LUE MYÖS:

Kaikkonen ja Orpo haukkuivat opposition: ”Te teette vanhuksilla vaalityötä”

Puoluejohtajan äimistys eduskunnassa: ”Tämä on täysin kestämätöntä – Valvirassa on vain 1 henkilö vanhustenhuollon valvonnassa”

Aki Lindén: 99%:lla suomalaisista väärä käsitys hoitajien desimaaleista – Laskelmat: Tätä 0,5:n mitoitus tarkoittaa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Hupaisaa miten nämä kokoomuslaiset syyttävät Sanna Marinia yksityistäjäksi kun hän äänesti kokoomuksen vaatimuksen puolesta :D

Eli kokoomus vaati yhteistyön lopettamisen uhalla että Tampereella alennetaan hoitajamitoitus 0,58'sta 0,57. Ja sitten kokoomus moittii muita siitä että he äänestivät kuten kokoomus halusi.