Maanantai 17.6.2019

”Yksi huonoimmista päivistäni” – Petteri Orpo myöntää hoitajasekoilut MTV:llä: Pieleen meni

Luotu: 
7.2.2019 12:06
  • Kuva: Karoliina Vuorenmäki / Alma Talent
    Kuva
    ”Ei se ollut ihan paras mahdollinen [heitto]”, Orpo sanoi desimaalipuheistaan.
|

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo myöntää MTV:n Vappu ja Marja live -ohjelmassa, ettei hänen suoriutumisensa ole mennyt putkeen koskien keskustelua vanhustenhoidosta ja hoitajamitoituksesta.

Keskusteluohjelma esitettiin keskiviikkoiltana, joten Ylen tuoreinta gallupia ei ollut vielä tuolloin julkaistu. Ylen gallupissa kokoomukselle tuli poikkeuksellisen iso pudotus.

”Eilen ei ollut ihan mun politiikan paras päivä, ehkä yksi huonoimpia. Mutta tänään on jo parempi päivä. Aina ei mene kaikki niin kuin Strömsössä, mutta sitten pitää vain korjata ja mennä eteenpäin”, Orpo sanoi ohjelmassa.

Tällä hän viittasi kuluvan viikon tiistaihin, jolloin poliittinen kenttä ihmetteli laajasti kokoomuksen kantaa hoitajamitoitukseen. Kokoomuksen tulkittiin muuttaneen kantansa hoitajamitoituksen sitovuudesta. Kokoomus ainoana vastustaa lain kirjausta mitoituksesta. LUE LISÄÄ: Kokoomuksen hoitajalinja hämmentää – Tätä tarkoittaa ”mitoitus joka ei ole numero”

Orpo kompasteli jo viikko sitten eduskunnan kyselytunnilla. Hän sanoi tuolloin, että ”ihminen ei ole desimaali”. Tätä lausuntoa on ihmetelty julkisuudessa. LUE LISÄÄ: ”Ministeri Orpo, onko teidän kanta se, joka estää hallitusta?” – Kokoomuksen linja hoitajamitoituksesta kuumentaa eduskunnassa

Orpolta kysyttiin, miten hän nyt sanoisi asian, jos saisi uuden tilaisuuden.

”Yhdellä desimaaliluvulla me ei pystytä ratkaisemaan koko meidän vanhustenhuollon ongelmia. Meillä on isoja haasteita ja ongelmia meidän vanhustenhuollossa. --- Toiset tarjoaa helppoja ratkaisuja, että kun pistetään lakiin 0,7:n hoitajamitoitus, niin kaikki ongelmat ratkeavat. Monimutkaisia ongelmia ei ratkaista ihan niin helpolla”, Orpo muotoili asian uudelleen.

Orpo myönsi, että hänen desimaaliheittonsa meni pieleen.

”Ei se ollut ihan paras mahdollinen [heitto]. Se kyselytuntitilanne on sellainen, että se on hyvin tiivis. Se on minuutti, kun sinulta kysytään, ja sitten pitää saman tien nousta ylös ja vastata. Kun niitä on viikosta toiseen ja kysymys toisensa perään, niin kyllä sinne joskus tulee joku ei ihan niin paras sanavalinta. Ja varsinkin kun puhuttiin tosi herkästä asiasta, siitä, miten meidän vanhuksista pidetään huolta. Se koskettaa ihmisiä. Ihmiset ovat vihaisia siitä, että meidän verovaroja käytetään väärin. Kun se suututtaa niin paljon, niissä asioissa pitää olla tosi varovainen”, Orpo sanoi.

LUE MYÖS:

Kokoomukselle karmiva luku Yle-gallupissa – ”Selittelyt piinaavaa katsottavaa”

”On tämä melkoinen kupla” – Nyt höykytetään Sanna Marinia ja sdp:tä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

"Lahdelle tuhti lisälasku – pyytämättä ja yllättäen"

- - "Avataanko palvelusopimus?

Lahden kaupungin maksuosuudeksi vuoden 2018 osalta oli sovittu 354 miljoonaa euroa, johon on tulossa tämän hetken tiedon mukaan noin 11 miljoonan euron lisäys. Tämä vuosi pitäisi selvitä 364 miljoonalla eurolla." - -

https://kuntalehti.fi/uutiset/lahdelle-tuhti-lisalasku-pyytamatta-ja-yll...

Katso myös:

https://kuntalehti.fi/uutiset/lahden-timonen-tarvitsemme-sote-kuntayhtym...

Jaakko Karki

Orpo sekoilee taas. Hän aloitti tämän sekoilun jo vuonna 2015 tuomalla maahan yli 30 000 nuorta miestä lähinnä "elintasopakolaista" pakolaisuuden tekosyyllä, heistä vain pieni osa oli pakolaisia ja suuri osa on nyt laittomasti Suomessa kirjallisen karkoitusmääräyksen jälkeen. YKn mukaan 93% Välimeren yli tulleista ei ole aitoja pakolaisia vaan pikemminkin "elintasopakolaisia".
Orpo jopa julisti että heidän motiiviensa kyseenalaistaminan on rasismia! Sillä lailla, jo on aikoihin eletty.
Orpon rajojen avaaminen on maksanut Suomen valtiolle eli veronmaksajille jo yli EUR 4 miljardia. Sillä määrällä olisi hyvin voitu tukea kaikkia Suomen vanhuksia ja vähätuloisia.

Mikko Toivonen

Aivan. Minunkin mielestäni Orpo on nakertanut tätä maatamme siitä asti kun hänet valittiin tai hän oikeammin kaappasi Kokoomuksen puheenjohtajuuden.
Toivoa paremmasta ei hänen kanssaan ole. Sama tietysti koskee Sipilää joka on jääräpäisesti ja kansakunnan kokonais edusta piittaamatta ajanut virheellistä energiapolitiikkaa ja maakuntahallinto politiikkaa

Missään tapauksessa ei ole kansakunnan edun mukaista kummankaan tulla seuraavaksi pääministeriksi vaan vähintäinkin henkilöt on vaihdettava sellaisiin joilla on ja jotka ymmärtävät yhteisen edun

Antti Harkila

Kaikkien tänne tulleiden pitäisi mennä töihin, mihin tahansa töihin millä palkalla tahansa. Ei meillä ole muuten jatkossa eläkkeiden maksajia. Jos ei ota työtä vastaan niin kaikki tuet poikki ja palautus lähtömaansa lentoaseman terminaaliin. Oma ongelma jos ei pääse tullista läpi.

Kaarlo Erjala

Minusta vanhuksen tarpeista tärkeintä on perusasioista huolentiminen inhimillisellä tavalla. Aivan outoa on, että korkeasti koulutetut vanhusgurut katsovat vanhusten tarvitsevan ja kaipaavan ulkoilutusta kuten eläimet. Mielestäni ja kokemukseni mukaan inhimillistä on lopettaa eläin, kun se ei pysty enää liikkumaan omin avuin. Ihminen pystyy kuitenkin nauttimaan elämästään pyörätuolissa ja jopa vuoteessa, vaikka ei päivittäin viedä ulos. Hyvä perustarpeista huolehtiminen saavutettaneen jo minimimitoituksella 5 hoitajaa/10 hoidettavaa. Toivottavasti Suomessa on kuitenkin varaa suurempaan mitoitukseen.

Jari Eeva

Petteri Orpo ei ole tehnyt numeroa vaalikamppailusta, vaan olettaa, että kansa "menee vanhoillakin". Entä jos kansa haluaa muutosta? Siihen Kokoomuksella ei ole eväitä vastata. Gallup -tulosta voi tulkita näinkin.

Jukka Mikkola

Edesmennyt presidentti J.K. Paasikivi sanoi aikanaan ”Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen”. Nämä sanat on kirjoitettu hänen muistomerkkinsä jalustaan Helsingissä.

Milloin Kokoomuksessa ymmärretään nämä sanat? Tosiasiat tuntuvat olevan hukassa. Ne ovat olleet hukassa jo pitemmän aikaa ja tämän Orpon toiminta vahvistaa.