Maanantai 22.7.2019

Eduskunta äänesti: Hallitus sai luottamuksen

Luotu: 
8.2.2019 13:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin esitti hallitukselle epäluottamusta.
|

Vanhuspalveluiden ongelmista noussut kohu ei kyennyt kaatamaan hallitusta. Hallitus sai eduskunnan luottamuksen perjantain äänestyksessä.

Hallitus sai luottamuksen kansanedustaja Sanna Marinin (sd.) epäluottamusehdotusta vastaan äänin 99-88. Poissa oli kolme hallitusryhmien ja yhdeksän opposition edustajaa.

Välikysymys oli koko opposition yhteinen, mutta sdp:n varapuheenjohtaja Marin oli sen ensimmäinen allekirjoittaja ja esitti hallitukselle epäluottamusta.

Lue lisää eduskunnan välikysymyskeskustelusta:

Puoluejohtajan äimistys eduskunnassa: ”Tämä on täysin kestämätöntä – Valvirassa on vain 1 henkilö vanhustenhuollon valvonnassa”

Hallitus lupasi heti lisää rahaa vanhuspalveluiden valvontaan – Petteri Orpo varoitti hoitajamitoituksen rahoituksesta

Hallitus pöyristyi vihreiden kansanedustajan sanoista: ”Yritättekö te sumuttaa ihmisiä?”

Tamperelainen kansanedustaja Sanna Marin -jupakasta: ”Esittävät hallitukselle epäluottamusta siitä, mitä ovat itse kunnissa toteuttaneet – minäkin olen syyllinen”

”Yksi huonoimmista päivistäni” – Petteri Orpo myöntää hoitajasekoilut MTV:llä: Pieleen meni

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Nyt en jotenkin ymmärrä tätä äänestystä:

Hallituksella ei ollut yhtenäistä kantaa vanhusten hoitoon eikä vanhusasiain valtuutettuun, mutta hallitus nyt kuitenkin sai luottamuksen. Mille hallitus sai sen luottamuksen? Sillekö, että se saa olla asiassa eripurainen?

Mites' jos vastaava tilanne tulee sote-äänestyksessä eteen? Hallitus on sotesta erimielinen ja sitten kuitenkin hallitus saa luottamuksen asiassa? Ja sote menee läpi?...

Valistakaa minua tässä asiassa, nyt en ymmärrä.

Laki sanoo välikysymyksestä näin:

22 § (13.12.2010/71 v. 2011)
Välikysymys

Välikysymys jätetään keskuskansliaan. Välikysymys esitetään täysistunnossa ja lähetetään keskustelutta valtioneuvostolle vastattavaksi.

Välikysymykseen vastataan puhemiehen kanssa tarkemmin sovittavana ajankohtana 15 päivän kuluessa siitä, kun kysymys on saatettu valtioneuvoston tietoon.

Valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta toimitetaan äänestys, jos välikysymyksestä käydyn keskustelun aikana on tehty ehdotus epäluottamuslauseen antamisesta valtioneuvostolle tai ministerille. Eduskunta voi päättää lähettää asian valiokuntaan, jonka tulee tehdä ehdotus eduskunnan päätökseksi."

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000040#L3P22

Eero, katso

"Hallitus sai äänin 99–88 eduskunnan luottamuksen vanhustenhoitoa koskeneessa välikysymysäänestyksessä

Äänestyksessä ei nähty loikkia yli hallitus-oppositio-rajan. Kaikki läsnä olleet hallituspuolueiden kansanedustajat äänestivät luottamuksen puolesta ja kaikki oppositiopuolueiden kansanedustajat luottamusta vastaan.

Hallituspuolueiden edustajia oli äänestyksestä poissa kolme: kokoomuksen Ilkka Kanerva sekä sinisten Pentti Oinonen ja Timo Soini.

Oppositiopuolueiden edustajia oli äänestyksestä poissa yhdeksän: SDP:n Maarit Feldt-Ranta, Antti Rinne ja Jutta Urpilainen, perussuomalaisten Mika Niikko, vihreiden Heli Järvinen, vasemmistoliiton Kari Uotila, RKP:n Mats Löfström, kristillisdemokraattien Antero Laukkanen sekä Liike Nytin Harry Harkimo.

Hallituspuolueilla on eduskunnassa 102 kansanedustajaa, kun pois lasketaan puhemies Paula Risikko (kok.), joka ei osallistu äänestyksiin. Oppositioryhmillä on edustajia 97."

https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2518613#cxrecs_s

Jari Eeva

Tämähän on jo tämän talven menneitä lumia. Mitähän hevoskauppoja hallitus oikein on tehnyt, kun Vake Oy tarvitsee taas lisää täpäkkää? Hei, kohta me laitetaan myyntiin (pari kolme valtion yritystä)!