Maanantai 27.5.2019

Kansanedustaja vaatii KRP:tä puuttumaan hoivajättien toimintaan: ”Ovatko Attendo, Esperi ja Mehiläinen saaneet oikeudettomasti voittoa?”

Luotu: 
10.2.2019 09:20
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Paavo Arhinmäen mukaan KRP:n tulisi aloittaa esiselvitys hoivajättien toiminnasta.
|

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas) vaatii keskusrikospoliisia (KRP) tutkimaan vanhustenhoidossa toimivien hoivajättien toimintaa ja ohjeistuksia keskitetysti.

”KRP:n tulisi aloittaa esiselvitys siitä, ovatko Attendo, Esperi ja Mehiläinen jättäneet tietoisesti ja tarkoituksellisesti noudattamatta sopimuksiaan ja viranomaisten asiasta antamaa sääntelyä ja näin saaneet oikeudettomasti voittoa”, hän linjaa tiedotteessaan.

Tämän lisäksi tulisi Arhinmäen mukaan keskitetysti selvittää muut mahdolliset epäselvyydet yritysten toiminnassa kuten se, että vanhuksia on mahdollisesti kuollut, koska he eivät ole saaneet sitä hoivaa minkä kunnat  ovat heille hankkineet.

”Ammattiliittojen on syytä aktiivisesti kerätä jäseniensä avulla todisteita yritysten johdon mahdollisesti antamista ohjeistuksista ja määräyksistä. Tehy, Super ja JHL voisivat olla aktiivinen KRP:n suuntaan”, Arhinmäki sanoo.

Tehyn johtava lakimies Vappu Okkeri vastaa Arhinmäelle Twitterissä todeten, että aineistoa on. 

”Kyllä, tätä me Tehyssä teemme ja aineistoa on. Näistä yksityisen sosiaalipalvelualan epäkohdista ovat jäsenemme pitkään kertoneet. Julkisen keskustelun myötä muutos on viimein mahdollinen”, hän sanoo.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina keskeyttää Attendon Alavudella sijaitsevan hoivakoti Pelimannin toiminnan väliaikaisesti, koska henkilöstömitoitus ei ole ollut viranomaistarkastuksessa riittävä. Lisäksi Valvira keskeytti tammikuun lopussa Kristiinankaupungissa toimivan Esperi Caren pyörittämän Hoivakoti Ulrikan toiminnan.

Lisää aiheesta: 

Attendon tapaus raivostuttaa – Nyt reagoi Juha Sipilä: ”Tämä lista kuntoon”

Mikael Jungner lataa suorat sanat: ”Vanhusten hoidon ongelma on pääomasijoittajissa - maanpäällinen helvetti on taputeltu”

Jo toisen hoivakodin toiminta keskeytetty: ”Korjaavat toimenpiteet on käynnistetty ja Attendo pyytää anteeksi virheitä”

Yksityiset hoivapalvelut korostuvat Avin valvontatilastoissa – Nyt alkavat tarkistukset 21 kunnassa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Tämä näytelmä on näytelty ennenkin. Reilu viisi vuotta sitten Eduskunta päätti hädissään ja suurella kiireellä aloittaa maakaapeloinnin, mikä on johtanut siirtohintojen merkittäviin hintojennousuun. Silloin puhuttiin jopa viidesta miljardista maakaapeloinnin hintana.
Nyt taas hädissään ja suurella kiireellä Eduskunta säätää mitoitusta, joka maksaa satoja miljoonia vuodessa. Muutaman vuoden päästä kirotaan, kun hinnat nousevat ja rahat valuvat taas pääomarahoittajille.
Mitään ei opita.
Nyt Arhinmäkikään ei pääse sanomaan, että en minä, vaan Haaviston Pekka.

Sauli Lahtinen

Paavo tietää, ei korppi toisen silmää noki..
Oikeus kulut jää kansan maksettavaksi...
Siinä kaikki hyöty tästä Paavon älämölöstä, Kiitos.
Parasta vanhuksillle on kotihoito oman perheen seurassa, mutta eihän Suomalaisille sovi Euroopan malli.

Jaakko Aalto

Arhinmäen yksityinen meetoo. Kun muut ovat heränneet vanhustenhoidon ongelmiin, niin Paavonkin pitää kokea sama herätys. Aikaisemmin, vuosikausiin, hän ei huomannut vähäisintäkään ongelmaa, mutta nyt täytyy kun muutkin, asiaa tosin on paljon vähemmän, mutta ääni on vastaavati kovempi.

Marko Kukkonen

Ihmisen tappaminen taloudellisen hyödyn tavoittelun yhteydessä tai jopa itsetarkoituksellisesti sen hyödyn saamiseksi, lienee vielä toistaiseksi rikos. Jos näin on käynyt, on vastuulliset tuomittava vankeuteen ja omaisuutensa välittömästi takavarikoitava mahdollisten vahingonkorvausten suorittamiseksi.
Myös tämän mahdollistaneiden poliitikkojen osallisuus näiden hoivajättien mahdollisesti suorittamiin henkirikoksiin tulee selvittää ja tarvittaessa heidätkin on tuomittavavähintäänkin avunannosta pitkiin vankeusrangaistuksiin.
Eihän tässäkään enää kelvanne ne toisen maailmansodan ajaltakin tutut selitykset, "emme tienneet..."

Seppo Simonen

Paavon kello alkoi kilkattaa niin kuin ylempänä huomattiin, näitä myöhäisheränneitä politikkoja nyt piisaa lausuntoineen tekemässä vaalityötä.

Politikkojen paras anti meille kansalaisille on antaa meille jo vihdoinkin uusi sote ja maakuntamalli sillä jos nyt menee puihin niin mitä asiaa teillä on enää vaalikentällä. Oletan että kansa on perinjuurin kyllästynyt ja haluavat 14 vuoden sotesodan päättyvän.

Mikko Toivonen

Vastaus on yksiselitteisen selkeä: Ovat käärineet suuria voittoa heikoimpien perustarpeilla ja yleensä lisäksi laistaneet veronmaksun Suomeen.
Noille mainituille ja mulle vielä mainitsemattomille niiden kaltausille yhtiöille ja organisaatioille on lopulta laitettava kuri ja yhtiöt johtoineen oikeuteen vastaamaan hyvin ilmeisestä yhteiskunnan vastaisesta toiminnastaan ainakin vanhustenhoivan osalta ja kovasti tarkastettavaa riittää myös terv eystoiminnan politiikasta ja markkinasieppausyrityksistä julkisen haitaksi

Seppo Penttinen

Ompa Paavolla taas pallo hukassa. Jos kunta kilpailuttaa ja valitsee riemukkaasti halvimman, joka ei osaa laskea kulujaan ja resussejaan niin kenen vika? Katsoisin kysyvästi epäpätevään ostajaan ja taustalla viisasteleviin politiikkoihin Arkadianmäellä ja kunnissa. Sote voisi
ratkaista osaamisvajeen

Ensio Jauhiainen

nyt Arhinmäki on oikealla asialla ja hoito yhtiöiden tekemät kirjanpitorikokset pitäisi mennä rikostutkintaan oikeuteen tuomittavaksi ja tuntuviin korvauksiin asianomaisille ihmisille sekä tässä tapauksessa kansainvälisten huijariyritysten ollessa kyseessä toimilupien menetyksiin