Keskiviikko 22.5.2019

Entinen NHL-hyökkääjä ehdolle eduskuntavaaleihin: ”Hallituksen koulutusleikkaukset ovat kohtuuttomia ja epäreiluja”

Luotu: 
12.2.2019 09:27
  • Kuva: Sean Bergenheim
    Kuva
    ”Rkp on minun puolueeni”, sanoo Sean Bergenheim, jonka puoluevalinta selvisi tiistaina.
|

Jääkiekkoilijana tunnettu Sean Bergenheim asettuu eduskuntavaaleissa ehdolle Uudellamaalla Rkp:n riveissä.

Hyökkääjänä pelannut Bergenheim viihtyi pelaajaurallaan muun muassa NHL:ssä, mutta joutui lopettamaan uransa vuonna 2018 aivotärähdyksen seurauksena. 35-vuotias ex-kiekkoilija on Rkp:n tiedotteen mukaan nykyisin yrittäjä ja keskittyy vaalikampanjassaan koulutus-, terveys- ja ympäristöasioihin.

”Koulutus on toimivan yhteiskunnan peruspilari ja sitä kautta myös perusta lastemme ja Suomen tulevaisuudelle. Istuvan hallituksen koulutusleikkaukset ovat olleet kohtuuttomia ja epäreiluja. Säästöt koulutuksessa johtavat lisäkustannuksiin myöhemmin. Koulutus on ollut maamme ylpeys ja näin pitää olla myös tulevaisuudessa”, Bergenheim sanoo tiedotteessa.

Bergenheimin mukaan päätöksentekijän tärkeimpiin tehtäviin kuuluu väestön hyvinvoinnin edistäminen.

”Hyvinvointi koostuu sekä fyysisestä että psyykkisestä puolesta. Intohimoni on tehdä töitä toimivamman perhearjen puolesta: esimerkiksi iltapäiväkerhotoimintaa voisi kehittää niin, että lasten harrastukset hoituvat kätevämmin iltapäivisin. Näin perheille jää enemmän yhteistä aikaa iltaisin.”

Puoluevalinta oli helppo.

”Rkp on minun puolueeni. Olen puolueen kanssa samaa mieltä siitä, että politiikan pitää perustua kunnioitukseen ihmistä ja yksilön vapautta kohtaan, tasa-arvoon sekä sosiaaliseen ja globaalin vastuuseen. Suomessa jokaisen tulee saada elää turvassa ja ilman pelkoa. Samalla meillä suomalaisilla tulee olla parhaat mahdolliset edellytykset henkilökohtaisten unelmien saavuttamiseen.”

Puoluesihteeri Fredrik Guseff iloitsee Bergenheimin ehdokkuudesta.

”Sean on erinomainen vahvistus joukkueeseemme”, Guseff sanoo.

Lue myös: Brother Christmasilta ilmoitus: Ehdolle eduskuntavaaleihin

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: