Keskiviikko 22.5.2019

Tuleeko sotesta tänäänkään valmista? ”Sitten varmaan jatketaan huomenna”

Luotu: 
12.2.2019 10:31
  • Kuva: Lauri Nurmi / Alma Media
    Kuva
    Puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) astumassa perustuslakivaliokunnan kokoushuoneeseen.
|

Perustuslakivaliokunnan maanantaiselta kahdeksan tunnin sote-kokouksesta jäi ”liian paljon” tiistaille ja nyt käsittely voi venyä vielä keskiviikollekin, arvioi valiokunnan jäsen, keskustan kansanedustaja Markus Lohi.

”Yritetään [saada valmiiksi], mutta ei voi vielä sanoa mitään. Riippuu nytten millainen työtahti saadaan päälle”, Lohi toteaa.

Valiokunnan puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) totesi aiemmin tiistaina, ettei hän osaa arvioida, koska sote-lausunto valmistuu. Lue lisää: ”En osaa arvioida” – Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajalta ei lupauksia sote-lausunnosta

”Ihan varmasti tiedotamme heti kun valmistuu. Me etenemme esityslistan mukaan”, Lapintie sanoo.

Lohi huomauttaakin, että esityslistalla on tiistaina muitakin asioita. Sote- ja maakuntauudistuksen lisäksi valiokunta kuulee aamupäivällä asiantuntijoita ampuma-aselain, vapaaehtoisen maanpuolustuslain ja asevelvollisuuslain muuttamisesta.

”Kello 14 pitää lopettaa viimeistään”

Lohi huomauttaa, että iltapäivällä valiokunnan kokouksen keskeyttää kello kahdelta alkava eduskunnan täysistunto, jolloin ”pitää lopettaa viimeistään”. Toistaiseksi valiokunnassa ei ole Lohen mukaan keskusteltu, että soten käsittelyä jatkettaisiin illalla täysistunnon jälkeen.

”Ei. Sitten varmaan jatketaan huomenna.”

Julkisuudessa kerrottiin maanantaina tunteiden kuumenneenkin sote-käsittelyssä. Tiistaiaamuna kansanedustajat saapuivat valiokunnan huoneeseen hyväntuulisina.

”Nyt on aamu. Nyt ollaan virkeitä ja jatketaan”, sanoo rkp:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

”Hyvillä tunnelmilla. Hyvä työpäivä”, heittää Antti Kurvinen (kesk).

LUE MYÖS: Kansanedustajalta raju purkaus eduskunnassa: ”Pyrkii törkeästi puuttumaan valiokunnan työskentelyyn”

Jaa artikkeli: