Tiistai 21.5.2019

Avi tarkasti Attendon hoivakodin: ”Merkittäviä puutteita – Työntekijät eivät tunnistaneet kolmea työvuorolistalla ollutta henkilöä”

Luotu: 
12.2.2019 17:10
  • Kuva: Colourbox
    Kuva
    Arkistokuva. Attendon hoivakodissa on ilmennyt epäkohtia.
|

Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa ongelmista ja puutteista Attendon Jalavan hoivakodissa Joroisissa. Puutteet ilmenivät Avin tarkastuskäynnin yhteydessä viime viikolla.

”Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella, että henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole luvan mukaisia. Tarkastuskäynnillä jäi epäselväksi tietävätkö kaikki henkilökunnasta hoito- ja palvelusuunnitelman merkityksen tai mistä sen voisi käydä lukemassa. Ulkoiluun ja viriketoimintaan ei jää perushoivalta aikaa. Lääkehoidon toteutuksessa todettiin puutteita. Yksikön asiakirjakirjauskäytännöt eivät ole asianmukaisia”, Avin tiedotteessa kerrotaan.

Avin mukaan Attendo reagoi puutteisiin lisäämällä heti henkilökuntaa. Sijainti- ja sijoittajakunta valvoo yksikön toimintaa ja yöpartio käy yksikössä öisin. Näillä perusteilla aluehallintovirasto katsoi, että toiminta voi toistaiseksi jatkua. Avi kuitenkin edellyttää Attendolta selvitystä hoivakodin toiminnasta.

LUE MYÖS: Juha Sipilä väläyttää: Osakeyhtiö väärä yhtiömuoto hoiva-alalla – ”Kuinka paljon sitä voittoa tehdään ja mikä on se järjestys?”

Avi kertoo esimerkiksi henkilöstötilanteesta näin:

”Vuorossa olevat työntekijät eivät tunnistaneet kolmea työvuorolistalla ollutta henkilöä.”

”Tarkastuskäynnillä todettiin, että yksikössä olevan henkilöstön määrä ja työvuoroihin sijoittuminen ei vastaa lupaa eikä asiakkaiden tarpeita. Henkilöstörakenne eikä ammatillisuus vastaa asiakkaiden palvelutarpeita.”

Varkauden sosiaali- ja terveystoimi on Avin tarkastuskäynnin jälkeen tehnyt hoivakodin asukkaille terveystarkastukset. Attendon on annettava Aville selvitys asiasta 22. helmikuuta mennessä. Attendon vastauksella on tarkoitus varmistaa, että epäkohdat on korjattu pysyvästi, vakituinen vastuuhenkilö on valittu ja henkilöstömäärä on annetun luvan mukainen.

”Mikäli näin ei ole, aluehallintovirasto harkitsee, mihin valvontatoimenpiteisiin on ryhdyttävä”, Avi kertoo.

LUE MYÖS:

Hoitoalan edustajat pöyristyivät Attendo-johtajan kommentista: ”Hoitajana tiedän, että ihminen ei kuole muuttoon”

”Kuka tahansa voi sellaisen myöntää” – KL: Attendolla ja Esperillä ”laatutodistukset”

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Tottakai ne lasketaan työllistettyihin. Näin saadaan pian työllisyystavoitte ylitettyä ja prosentiksi tulee 98.
Itse arvioin ennen joulua Keskustan kannatuksen olevan vaaleissa n.14%. Mutta kyllä 12-13% taitaa olla lähempänä totuutta.

Seppo Simonen

Pasilla tuo ajatuksenvirta on kovin vilkas kun heittelee uutisaiheeseen liittymätöntä monest sanomaasi jargonia. Elämässä pitää ottaa oma elämä haltuun ja pääkoppaa helpottaakseen pitää ajattella positiivisesti.

Seppo Simonen

Uutisen otsikko Avitarkasti Attendon hoivakodin on ihan OK
Kuitenkin tässä vahusten hoivakoti episodissa on jäänyt yksi merkittävä osapuoli casen ulkopuolelle.
Suomen laissa sanotaan että tuomioistuin määrää edunvalvojan jos hekilö on kykenemätön itse valvomaan etuaan tai varallisuuttaan. Kysymys onkin nyt kun myös vanhushoivassa olevalla henkilöllä on perustuslain suomat oikeudet niin onko lakisääteinen edunvalvoja valvonut että lain määräämä edunvalvonta toteutuu.

Kalevi Kivelä

Uutisen alusta tämä lainaus

”Aluehallintovirasto totesi tarkastuskäynnillä saatujen tietojen perusteella, että henkilöstömitoitus, henkilöstörakenne ja ammatillisuus eivät vastaa asiakkaiden tarpeita, eivätkä ole luvan mukaisia.

Heinähattu ei ilmeisest ymmärrä lukemaansa