Sunnuntai 26.5.2019

Ministerin kommentti ”perustuslakitalebaneista” pöyristyttää – Arhinmäki: ”Käsittämätöntä, täysin sopimatonta”

Luotu: 
15.2.2019 13:48
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Vasemmistoliiton kansanedustaja ja entinen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki pitää puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) puheita perustuslakitalebaneista ”täysin sopimattomina”.

Puolustusministeri Niinistö arvosteli Ylellä tiedustelulakien viivästymistä ja syytti ”perustuslakitalebanien” saaneen tviiteillään koko eduskunnan varpailleen. Niinistö viittasi erityisesti oikeustieteen professoreiden Martin Scheininin ja Juha Lavapuron kritiikkiin tiedustelulakien perustuslainmukaisuudesta.

”Kansalaisten perusoikeuksien kunnioittaminen on keskeinen osa vapaata yhteiskuntaa, keskeinen osa demokratiaa. Siitä näkökulmasta pidän käsittämättömänä, että valtioneuvoston jäsen kutsuu perustuslakitalebaneiksi niitä, jotka haluavat huolehtia siitä, että kansalaisten perusoikeuksia kunnioitetaan ja lakien perustuslaillisuus tarkistetaan huolella”, Arhinmäki jylisi eduskunnan uudessa lähetekeskustelussa.

Arhinmäki nostaa esiin, että talebanit ovat pyrkineet rakentamaan ”juuri päinvastaista yhteiskuntaa, maailmaa kuin mitä me tässä teemme”.

”Minä pidän tällaisia puheenvuoroja ylipäätänsä käsittämättömänä. Mutta erityisesti kun valtioneuvoston jäsen käyttää tällaisia termejä, pidän sitä täysin sopimattomana ja täydellisenä ymmärtämättömyytenä siitä, minkälaisia raakuuksia ja ihmisoikeusloukkauksia talibaanit ovat tehneet ja minkälaista yhteiskuntaa me puolustamme, kun me puolustamme perustuslakia ja perusoikeuksia”, Arhinmäki sanoo.

LUE MYÖS:

Tiedustelulakijupakka eduskunnassa: Sama ”epäilyttävä” sanamuoto paljastui kahdesta paikasta

 

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarkko Mynttinen

OK, kommentin varsinaisen pääasian kannalta oppiarvo kuitenkin merkityksetön asia.Filosofian tohtorin koulutus tai dosentuurit yliopistossa ja korkeakoulussa ei näyttäisi kuitenkaan olevan tae perustuslain merkityksen ymmärtämisestä Suomen oikeusjärjestyksessä. Oikeustieteellinen koulutus kuulostaisi jo huomattavasti uskottavammalta.

Seppo Simonen

Puolustusministeri filosofian tohtori Jussi Niinistö on jokseenkin oieassa kun sanoo perustuslakifalibaneista siis kalikka osui aivan oieaan suuntaan sivilipalvelusmis Paavo Arhinmäkeen jolle ei suomen pulustus ole tärkeätä.

Risto Nikander

Seppo Simonen on oikeassa.
Todella hyvä, että ministerikin joskus puhuu kansan kielellä. Näin siitä huolimatta, että en ole hallituksen politiikan kannattaja.
Arhinmäkikin pääsi eduskuntaan ja munaamaan itsensä ministerinä karkeilla lausunnoillaan ja hokemalla että suuret ikäluokat vievät heiltä kaikki hyvän. Suuret ikäluokat rakensivat tämän hyvinvoinnin. Aiemmilla oli paljon suuremmat vaikeudet.

Pertti Yritys

Arhinmäki paras puhuja itse asuu työläisille ja opiskelijoille tarkoitetussa asunnossa sadantuhannen minimipalkalla,haukkuu yrittäjiä työläisten taskulla käymisestä,vihaa kaikkia yksityistä toimintaa,näkee märkiä unia Suomessa toteutettavasta Venezuelan tapaisesta yhteiskunnasta jossa eliitillä menee hyvin mutta lopulle porukalle on köyhyys jaettu,ei kylläkään tasan vaan kolmeen luokkaan köyhät ja vielä köyhemmät sekä ne joilla ei ole yhtään mitään!Arhinmäen oma usko on täysin verrattavissa Talebanien uskoon,uskon lujuus on sama mutta Jumala eri,Talebaneilla Allah ja Arhinmäellä isä aurinkoinen ja ilmeisesti hänenkin työmiehen paratiisissaan on neitsyitä tarjolla!