Keskiviikko 22.5.2019

Vihreiden tavoitteena 100 000 uutta työpaikkaa: ”Työelämään pääsyä on helpotettava ja turvaa lisättävä”

Luotu: 
17.2.2019 15:18
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
|

Vihreät linjaa sunnuntaina julkistetussa eduskuntavaaliohjelmassaan, että Suomen tavoitteeksi on otettava työllisyysasteen nosto pohjoismaiselle tasolle vähintään 75 prosenttiin ja 100 000 uutta työpaikkaa vuoteen 2023 mennessä. 

”Työttömien syyllistämisen ja työntekijöiden aseman heikentämisen sijaan työelämään pääsyä on helpotettava ja turvaa lisättävä, jotta työelämään mahtuu yhä useampi eikä yhä harvempi”, puolue sanoo ohjelmassaan.

Vihreiden mukaan puute osaavasta työvoimasta jarruttaa jo tällä hetkellä eniten yritysten palkkauspäätöksiä. 

”Satsaamalla koulutukseen ja tutkimukseen voidaan kaikkein parhaiten turvata edellytykset myönteiselle työllisyyden ja tuottavuuden kehitykselle seuraavina vuosikymmeninä.”

Puolue haluaa myös helpottaa työperäistä maahanmuuttoa muun muassa luopumalla työvoiman saatavuusharkinnasta, nopeuttamalla työlupakäytäntöjä sekä lisäämällä ulkomailla hankitun pätevyyden tunnustamista.

Lisäksi vihreät haluaa nostaa ympäristön ja ilmastonmuutoksen torjunnan politiikan ytimeen, tehdä suomalaisesta koulutuksesta maailman parhaan sekä torjua köyhyyttä ja eriarvoisuutta.

”Moni suomalainen ajattelee, että jo riittää köyhyyden ja huono-osaisuuden kasautuminen, koulutuksen heikentäminen, välinpitämättömyys ilmastomuutoksen torjuntaan, luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen, välinpitämättömyys ikäihmisiä ja avun tarpeessa olevia kohtaan. Haluamme näyttää, että näissä vaaleissa voidaan valita Suomelle uusi suunta”, puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Kannatettava tavoite. Toivottavasti tuo 100 000 saadaan pelkästään yksityissektorille. Opiskeluaika lähemmäksi suositusaikoja esim yli 5.5 vuoden maisteriopiskelu maksulliseksi, opiskelushoppailua kivojen aineiden perässä rajoitettava tai ainakin tehtävä omalla kustannuksella.

Matti Rissanen

"”Työttömien syyllistämisen ja työntekijöiden aseman heikentämisen sijaan työelämään pääsyä on helpotettava ja turvaa lisättävä, jotta työelämään mahtuu yhä useampi eikä yhä harvempi”, puolue sanoo ohjelmassaan."

Ristiriitaiset tavoitteet, turvan lisääminen tarkoittaa työllistämisen kynnyksen nostamista!

Timo Hietanen

Uraani halkeaa ja tuottaa Vihreänkin kännykkään valkeaa ? Ja mitä autoihin
tulee, niin Vihreille sopisi ainoastaan lentävän maton käyttäminen kulkupelinä.
100 000 tuhatta uuttaa itämaiden tietäjää lisää, joista joka toinen olisi arabian
tulkki ja loput leipäjonoissa - omissa tietenkin, kotoutumassa Suomeen ?

Pertti Ikonen

Tempputyöpaikoillahan tässä on pelattu koko SIpilän & Co kanssa. Nyt sitten vihreät liittyvät temputtajien yhtiöön. Siis eihän 1-10 h viikkotyöajalla juurikaan voida sanoa työlliseksi mutta näin näyttää olevan. Eikös 4 h tuntia ole lainkin mukaan riittävän pitkä aika saadakseen työllisen statuksen, joten yhteen oikeaan kuukausipalkkaiseen työpaikkaan voidaan upottaa viikossa 5 * 8 / 4 = 10 työntekijää. Näin 10 henkilöä saadaan sijoitettua yhteen työpaikkaan mutta työttömien tilastoista poistu 10 työtöntä.

Marko Kukkonen

Työperäinen maahanmuutto on meillä jo todella helppoa. Sitä ei tarvitse missään nimessä helpottaa enempää, tai oikea työttömyytemme kasvaa tästä vielä entisestään.
Ainoastaan haittamaahanmuuton salliminen "työperäisen maahanmuuton" nimikkeen alla, on vielä maamme etua vastaan taisteleville liian hankalaa.
Myöskin tuo ulkomailla hankitun pätevyyden tunnustamisen lisääminen toisi maahamme lisää ammattitaidotonta porukkaa kustannusrasitteiksemme. Ei siellä islamilaisessa koraanikoulussa saadulla yhteiskuntaopilla tai somalialaisella lääkärintutkinolla oikein mitään tee maassamme, ainakaan vielä. Toki tästä voi Esperit ja Attendot olla eri mieltä...
Näitä maamme etua vastaan fanaattisesti taistelevia vihreitä vastaan kannattaisi lähteä keväällä jo kaikkien nukkuvienkin äänestämään. Vihreillä alkaa olla jo paljon muslimiäänestäjiäkin joukoissaan.
Pahuuden voittoon riittää se, ettei hyvät tee mitään.

Mauno Strandén

Kaikkein eniten lisääntyisi työpaikat jos irtisanomista helpotettaisiin tuntuvasti! Tänään voi lukea lehdestä , kuinka kalliiksi tulee työtekijä joka tekee enemmän pahojaan tulee työpaikalle milloin viitsii, ajelee talon autoja liikenteen jakajiin, eiheuttaa vesivahinkoja, työnantajan rahat jää hänen taskuunsa ym,ym, kuka haluaa tälläistä rumbaa työpaikalle? Oikeudet on hunsvottien puolella?