Keskiviikko 22.5.2019

”Antti Rinteellä isoja ongelmia omien kannattajiensa kanssa” – Pekka Haavisto päihitti Orpon ja Rinteen yrittäjien kyselyssä

Luotu: 
18.2.2019 08:59
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Antti Rinne (vasemmalla) ja Pekka Haavisto. ”Sdp:n Antti Rinteellä on edelleen isoja ongelmia oman kannattajakuntansa kanssa”, toteaa Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen ja huomauttaa, että Haavisto saa korkeammat luottamusarviot sdp:n tukijoilta kuin Rinne.
|

Vihreiden ”pätkäpuheenjohtaja” Pekka Haavisto on suosituin pääministeriehdokas Suomen Yrittäjien tekemässä kyselyssä.

Kantar TNS selvitti Suomen Yrittäjien tilauksesta, kuka kärkipoliitikoista olisi mieluisin pääministeri kansalaisille. Kyselyyn vastasi 1078 suomalaista.

Vastaajista 28 prosenttia ei vielä osannut nimetä pääministerisuosikkiaan. 18 prosenttia kannatti Haavistoa pääministeriksi. Toiseksi suosituin on kokoomuksen Petteri Orpo (15%) ja kolmannella sijalla on sdp:n Antti Rinne (12%). Keskustan Juha Sipilä sai 10 prosentin ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho yhdeksän prosentin kannatuksen. Li Anderssonia (vas) kannatti kahdeksan prosenttia vastaajista ja Sampo Terhoa (sin) yksi prosentti.

Yrittäjät kysyi myös luottamuksesta poliitikkoihin. Myös tällä mittarilla Pekka Haavisto oli ykkönen: häneen luotti 48 prosenttia vastaajista. Seuraavina luottamuksessa tulevat Li Andersson (35%), Petteri Orpo (28%), Antti Rinne (22%), Juha Sipilä (22%), Jussi Halla-aho (18%) ja Sampo Terho (14%).

”Yllätystä on ilmassa. Haavistoa kohtaan tunnetaan vahvaa luottamusta – varsinkin naisten ja nuorten parissa. Tämä on kiinnostavaa”, kommentoi tutkimuksen tulosta Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

”Silti on yhä epäselvää, onko Haavisto vihreiden pääministeriehdokas”, Pentikäinen huomauttaa.

LUE MYÖS: Pekka Haavisto yllätti LM:n gallupissa – Tutkija: Donald Trumpin tapaista hahmoa suomalaiset vähiten haluaisivat

Haavisto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi syksyllä 2018, kun puolueen edellinen puheenjohtaja Touko Aalto väistyi paikaltaan sairastuttuaan uupumukseen ja masennukseen.

Pekka Haavisto on kertonut johtavansa vihreitä vain kesän 2019 puoluekokoukseen asti.

Mikael Pentikäinen kirjoittaa kolumnissaan, että kaikilla sdp:n, kokoomuksen ja keskustan johtajilla on kullakin omat luottamushaasteensa.

”Sdp:n Antti Rinteellä on edelleen isoja ongelmia oman kannattajakuntansa kanssa. Haavisto ja Andersson saavat korkeammat luottamusarviot sdp:n tukijoilta kuin Rinne. Lisäksi omat ovat ankarampia Rinteelle kuin muiden puolueiden kannattajat omilleen. Rinne saa lähes jokaisessa luottamuksen elementissä omiltaan muita huonompia arvioita”, Pentikäinen kirjoittaa.

Rinne on ollut joulun pyhistä lähtien sairauslomalla. Hänen odotetaan palaavan sdp:n johtoon maaliskuun alussa.

Sekä Orpon että Sipilän ongelmana on nuorten tuen puuttuminen, Pentikäinen toteaa.

LUE MYÖS: 

Näkökulma: Saako Jussi Halla-aho kaivettua nämä piilokannattajat esiin?

Juha Sipilä kuittasi gallupit: ”Nyt näyttää siltä, että se on tulos ja ulos”

Sanna Marin: ”Muutos alkaa 14.4.2019, kun Antti Rinteestä tulee pääministeri”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Em. Yrittäjien tutkimuksesta kävi ilmi myös se, että - - "Antti Rinne on miesten keskuudessa suosituin pääministeriehdokas (17%). Hänen taakseen niukasti jää Petteri Orpo (16%).

Naisten keskuudessa Pekka Haavisto on ylivoimainen suosikki. 24 prosenttia naisista kannattaa häntä, seuraavaksi suosituin on Petteri Orpo (14%) ja hänen jälkeensä tulevat Rinne (8%) ja Andersson (8%).

Pekka Haavisto on ykkössuosikki nuorten keskuudessa ja Petteri Orpo puolestaan yli 50-vuotiaiden parissa. Juha Sipilä on ykkössuosikki Pohjois- ja Itä-Suomessa." - -

Minnehän Sari, Anna-Mari, Paavo tai Hjallis olisivat kyselyssä yltäneet, jos heidät olisi otettu mukaan ko. tutkimukseen?... Ovathan he myös puolueidensa/liikkeidensä "nokkamiehiä" eduskunnassa...

https://www.yrittajat.fi/uutiset/604030-tuore-gallup-pekka-haavisto-suos...

Markku Lehto

Rinteen pitäisi nyt tehdä selväksi mikä hänen linjansa on EU-politiikassa ml. EU:n yhteinen puolustus, Nato-jäsenyydessä, ilmaston muutoksen torjunnassa ml. tuulimyllyt ja liikennepolitiikassa ml. liikenneinfran kehittäminen, energiapolitiikassa sekä laskentatavasta riippuen 4 - 8 miljardin vuosittaisissa yritystukiaisissa.

Tokihan muidenkin puoluejohtajien tulee näihin ottaa selkeä ja konkreettinen kanta ennen vaaleja. Eikä sitten mitään ympäripyöreitä loppuun kuluneita fraaseja.