Keskiviikko 22.5.2019

Kyösti Suokas lyttää vihreiden tavoitteen saatavuusharkinnasta: ”Myrkkyä vähenevistä duunarityöpaikoista taisteleville”

Luotu: 
18.2.2019 18:32
  • Kuva: Pekka Karhunen / Alma Talent arkisto
    Kuva
|

Rakennusliiton varapuheenjohtaja, kansanedustajaehdokas Kyösti Suokas (vas) lyttää blogissaan ”synkkänä luettavana” vihreiden vaalitavoitteen työvoiman saatavuusharkinnan poistamisesta.

Saatavuusharkinta merkitsee, etteivät työnantajat voi rekrytoida tehtäviin vapaasti ulkomaista työvoimaa EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelta, vaan viranomaiset käyvät ensin läpi, olisiko tehtäviin saatavilla työntekijöitä omilta työmarkkinoilta.

”Siis kehitysmaiden satojen miljoonien työntekijöiden jalkauttamista vapaasti Suomen työmarkkinoille”, Suokas taivastelee kirjoituksessaan ja lisää, että ”vähenevistä duunarityöpaikoista taisteleville tavoite on myrkkyä”.

Rakennusliiton varapuheenjohtaja huomauttaa, että työllisyysasteen kasvusta huolimatta työttöminä työnhakijoina on ”satojen tuhansien massa” ja ”ihan tavallisia nuoria miehiä tyhjän päällä kymmeniä tuhansia”. Nuorten työllistämiseksi on Suokkaan mukaan viritelty Rakennusliitossakin hankkeita laihoin tuloksin.

”Ei natsaa. Jo eurooppalaisilta vapailta työmarkkinoilta tulee niin paljon tarjontaa, että työnantajien ei tarvitse panna tikkua ristiin kotimaisen nuorison työllistämiseksi”, Suokas toteaa.

”Nyt halutaan hamuta Suomeen koko maailman halpatyövoima. Filippiiniläisiä vaihtamaan ikääntyvien suomalaisten vaippoja, kuten ulkoministeri Timo Soini (sin) esitti. Tai sitten muuten vaan porukkaa, joka tyytyy vähään eikä valita.”

LUE MYÖS:

Vihreiden tavoitteena 100 000 uutta työpaikkaa: ”Työelämään pääsyä on helpotettava ja turvaa lisättävä”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Salonen

Oikeaa puhetta ay-johtajalta.
Tietysti ihan pikkuisen voi syytä langettaa näitten tyhjän päällä olevien niskaan. Kummasti kaveripiirin nuoret ovat halutessaan työllistyneet jopa rakennuksille, jotkut jopa viety "väkisin" koulunpenkiltä.

Risto Salonen

Puheenjohtaja Suokas voisi edistää suosi suomalaista-ajattelua yhdessä työnantajan kanssa. Me muut esim esittämällä toivomuksia korjausrakentamisen, putkiremontin tms tekijälle työntekijöiden suomalaisuudesta. Ei se halvin ole aina kannattavin. Taloyhtiöiden hallitukset/yhtiökokoukset voivat myös miettiä näitä.