Maanantai 27.5.2019

Li Andersson hurjistui Jussi Niinistön puheista: ”Juha Sipilä ei voi olla hiljaa – vaientamisyritys”

Luotu: 
19.2.2019 15:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk) puuttumaan puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) puheisiin perustuslakiasiantuntijoista.

Niinistö kutsuu blogissaan oikeustieteen professoreita Juha Lavapuroa ja Martin Scheininiä ”perustuslakitalebaneiksi”. Hän syyttää näiden ”verhoavan omat ideologiset tavoitteensa asiantuntijuuden valekaapuun ja pyrkivät sosiaalisen median välityksellä painostamaan kansanvaltaisesti valittua eduskuntaa”.

”Minusta on kansanvaltaa parhaimmillaan, että tehdään huolellista ja tarkkaa työtä, kun kyse on lainsäädännöstä jolla puututaan suomalaisten perusoikeuksiin merkittävällä tavalla”, Andersson vastaa Twitterissä Niinistölle.

Samalla Andersson kuitenkin katsoo Niinistön pyrkivän vaientamaan asiantuntijat.

”Pääministeri Juha Sipilä ei voi olla hiljaa tilanteessa, jossa puolustusministeri julkaisee täysin asiattomia, asiantuntijatietoa vähätteleviä ja henkilöön meneviä herjaavia kirjoituksia. Tällainen ei ole asiallista poliittista keskustelua, vaan pikemminkin vaientamisyritys”, Andersson toteaa tviitissään.

LISÄÄ AIHEESTA:

Ministeri Niinistöltä rajut syytökset: ”Palkkio 670–1340 €/lausunto – perustuslakitalebanit saivat tahtonsa läpi”

 

Hässäkkä tiedustelulaeista sai kokoomuslaisen jyrähtämään – VU: ”Professorien aktivismi vakava uhka perustuslaille”

 

Sdp:stä varoitus tiedustelulakijupakasta: ”Useampaan tällaiseen manööveriin ei ole enää aikaa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Eduskuntavaalit ovat henkilövaalit. Jokainen valittu kansanedustaja on vastuussa tekemisistään vain äänestäjilleen.
Kyseisissä vaaleissa ei äänestetä puoluetta.

Puoluekuri on periaatteessa perustuslain vastainen menettely.

Jarkko Mynttinen

Noinhan se paperilla menee ja itseään voi pettää esimerkiksi näinkin uskomalla. Kyseisissä vaaleissa äänestetään puolueiden asettamia ehdokkaita. Ja kansanedustaja on ryhmäkurin kautta vastuussa ja lojaali puolueelleen. Kansanedustajat ovat käytännössä riippuvaisia taustaryhmistään, niiden päätöksistä ja niille antamistaan sitoumuksista. Puoluekuri on demokratian kääntöpuoli/ irvikuva ja hinta, jota siitä maksamme.

Timo Harju

Ainoa hurjistunut on Jussi Niinistö itse.

Niinistön kielenkäyttö ei ole missään suhteessa hänen asemaansa nähden. Siitä paistaa katkeruus riveiltä ja rivien välistä, kun ei onnistunut junttaamaan totalitarismia tarjoavaa sotilastiedustelulakia läpi. Turvallisuutta voi lisätä ja tiedustelua tehostaa ilman armeijalle lailla myönnettyä siviilien valvontaakin. Näitä tehtäviä varten meillä on Supo.

Ja edelleen: Miksi Niinistö ei nimittele Risikkoa? Risikkohan ne lait veti takaisin kun totesi niiden mahdottomuuden. Juuri eduskunnan puhemiehen kimppuunhan arvon sotaministerin pitäisi käydä. Jään odottamaan henkeä pidätellen.

Jaakko Ruuska

"Totalitaarisen neuvostoyhteiskunnan kannattajien" vaikutusyrityksiä pelkäävä Niinistö taitaa itse sortua suomalaisen "fasismin" retoriikkaan. Todella outoa rinnastaa oikeusvaltio-perusteesta muistuttavia lavanpuroa ja scheininiä stalinisteihin. Mikähän mahtaa olla Niinistön oma käsitys oikeusvaltio-periaatteesta?

Timo Harju

Niinistö näyttää jämähtäneen suoraan sanoen syvälle lapualaishenkeen. Tämän saattoi päätellä jo miehen kirjallisesta tuotannosta ja silmiinpistävästä kiinnostuksesta Aunuksen henkeen. Viimeaikaiset ulostulot SS-miehineen ja nyt tämä varsin vähän naamioitu syytös maanpetturuudesta kertovat helposti kiihtyvästä luonteesta, jonka itsehillintä ja arvostelukyky ovat pettäneet pahan kerran. Kiintoisaa nähdä, seisooko Sipilä ministerinsä puheiden takuumiehenä.

Ja vikaahan laeissa oli. Ei monissa liemissä marinoitu Risikko olisi niitä muuten takaisin vetänyt.

Jorma Nordlin

Puolustusministeri on käyttäytynyt asemalleen sopimattomasti ja jopa kunnianloukkaus saattaa tässä täyttyä.

Puolustusministerin käyttäytyminen on tutkittavana ja arvioitavana oikeuskanslerin virastossa. Mielenkiintoista nähdä minkä kannan ottaa. Ihan mitä tahanasa ei valtioneuvoston jäsenet saa paukutella julkisuuteen etsiessään julkisuutta.

Jukka Mikkola

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson näyttäisi vetäneen kansaomaisesti sanoen ”herneen nenään.” Tämä on ymmärrettävää. Vasemmistoliitto on Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) seuraaja ja sen poliittinen jatke. SKDL lopetti toimintansa keväällä 1990, jolloin Vasemmistoliitto perustettiin. Uuden puolueen takana olivat mm. SKDL ja Suomen Kommunistinen Puolue (SKP).

Wikipediassa olevan Martin Scheinin henkilöhistorian mukaan ”Scheinin oli 1970-luvulla SKDL:n enemmistön linjauksia noudattaneen Turun akateemisen sosialistiseuran (TuASS, ks. KOJ) keskeinen toimija. Hän työskenteli SKDL:n eduskuntaryhmän palveluksessa. Scheinin kuului myös Suomen Kommunistiseen puolueeseen, jonka keskuskomiteaan hänet valittiin edustajakokouksessa 1981.” Tähän on ilmeisesti uskominen, koska sitä ei ole kumottu.

Timo Harju

Vasemmistoliitto pitäisi lailla lakkauttaa. Ja sen kylkiäisenä ay-liikkeet ja muut kommareiden piilobunkkerit. Semmoiset yhteiskunnat, joissa nämä kirotut syöpäpesäkkeet ovat kiellettyjä ja niiden kellokkaat istuvat linnassa, ovat onnellisimpia ja tasapainoisimpia koko maapallolla. Mikä tätä maata vaivaa? On meillä ennenkin kommunistilakeja laadittu. Ja ne Lapuan liikkeen tekemät suutari Erik Mätön ja Onni Happosen murhat olivat vain kansanhuumorilla höystettyä hevosenleikkiä, kuten historian varmasti tunteva puolustusministeri Niinistö suoraan sanoi. Silloin miehet olivat miehiä eivätkä kaiken maailman kommunisproffat päätään aukoneet.

Kirjoitin tämän puolestasi, ettei Sinun tarvitse vaivautua.

Jukka Mikkola

Olen demokratian vankkumaton kannattaja. Meidän ensimmäinen perustuslakimme on demokratiasta hyvänä esimerkkinä. Se täyttää muuten heinäkuussa 100 vuotta. Perustuslain ”isä” oli edesmennyt presidenttimme K.J. Ståhlberg.
Presidentti J. K. Paasikivi arvosti Ståhlbergia suuresti, ja kuvaili edeltäjäänsä jopa ylisanoilla: ”Ståhlberg oli mies, joka ei koskaan tehnyt virheitä” (Wikipedia).
Vanha perustuslaki oli parempi kuin nykyinen lakimme, koska vanha laki antoi Tasavallan presidentille enemmän valtaa.

Kommentistani on turha hermostua ja vetää ”hernettä nenään.” Toin siinä esille vain puhdasta faktatietoa, jonka voi tietysti kumota, jos se on kumottavissa. Wikipedian lähteet tuntuvat kuitenkin erittäin luotettavilta.

Herneestä puheen ollen edesmennyt fyysikko ja kosmologi Stephen Hawkingin väitetään sanoneen aikanaan, että maapallon kokoinen rautapallo kutistuu herneen kokoiseksi 15 sekunnissa jättiläistähden supernovaräjähdyksessä. ”Herneitä” näyttäisi näin ollen olevan monenlaisia maailmassa ja siinä ”herneessä” on vähän miettimistä.

Markku Koivisto

Katsotaampas nyt rauhassa, muuttuko laeissa mikään. Tiedustelu tarvitsee työkalunsa. On väärin, jos laki ryhtyy "suojelemaan" niitä, jotka uhkaavat yhteiskuntaa tai sen yksittäisiä jäseniä. Mukaan luettuna teollisuusvakoilu yms.

Erkki Malinen

Kannattais Niinistön vaihtaa lääkitystä, ennenkun pimahtaa kokonaan. Ja mitä niihin komnisteihin tulee, nämä jotka syyttää joitakin komnisteiksi ei ole oikeata komnistia nähnytkään. Ne oli isänmaallisempia kuin yksikään tämän päivän kokoomuslainen.

Arvo Tammela

Onko sananvapaus vain opposition kansanedustajilla ja oppositiopuolueiden kannattajilla? Kun on kuullut ja nähnyt neljän vuoden ajan, miten ala-arvoisella tavalla hallituspuolueiden ministereitä, edustajia ja meitä kannattajia on nimitelty ja syytetty en ole kuullut yhdenkään oppositiopuolueen edustajan tai kannattajan nostaneen siitä näin hirveää meteliä kuin nyt Jussi Niinistön kirjoituksesta. Kelpaa sitä katsoa huomenna hallituksen kyselytuntia suorana Eduskunnan " kansanteatterista", kun käsikirjoitus on jo tiedossa.

Juha Tyyki

Scheinin ja Lavapuro ovat jo kauan pelailleet omaa likaista poliittista peliään torpedoidakseen hallituksen soteprosessia. Valta maassa ei kuitenkaan kuulu perustuslakiasiantuntijoille vaan eduskunnalle. Täydet pisteet Niinistölle lausunnoistaan, ne osuivat hyvin maaliinsa, siitä kertoo vihervasemmistolaisten ulina.