Keskiviikko 22.5.2019

Elina Lepomäki ihmettelee Berner-kommentteja: ”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta”

Luotu: 
20.2.2019 11:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Ministeri Anne Berner on tehnyt hyvän työn Suomen valtioneuvoston jäsenenä, Elina Lepomäki (kok) katsoo.
|

Kokoomuslainen kansanedustaja Elina Lepomäki ihmettelee liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ympärillä vellovaa keskustelua. Berner siirtynee ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen.

”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta. Ministeri Anne Berner on tehnyt hyvän työn Suomen valtioneuvoston jäsenenä. Käsittääkseni hän ilmoitti aikaa sitten että on vain yhden kauden remmissä”, Lepomäki kirjoittaa Facebookissa.

”Miten niin poliittisesti härski kauppa? Olisiko Bernerin pitänyt jäädä loppuiäkseen roikkumaan eduskunnan käytäville?” Lepomäki kysyy viitaten erityisesti Ilta-Sanomien kommenttiin aiheesta.

LUE MYÖS: Anne Bernerin veto puhuttaa – ”Muut saavat siivota jäljet”

Lepomäen mielestä on vain hyvä, jos ihminen voi vaihdella politiikan ja bisneksen välillä.

”Jääviys- ja pyöröoviongelmat ovat asia erikseen, mutta luulisi olevan hienoa, että politiikasta voi lähteä ihan markkinaehtoisiin hommiin sen sijaan että jää jopa vuosiksi odottelemaan tilataksilta poliittista virka- tai järjestönimitystä. Eduskunnassa on ihan tarpeeksi "entisiä ministereitä", joiden intohimo asioiden muuttamiselle on heidän omien sanojensa mukaan sammunut aikaa sitten. On toki myös heitä, joilla palo roihuaa vielä vuosikymmenten jälkeenkin”, Lepomäki pohtii.

Bernerin uranvaihdos on herättänyt kysymyksen siitä, voiko Berner jatkaa ministerinä, kun SEB:n hallitus on määrä nimittää 26. maaliskuuta. Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta.

Berner kertoo STT:lle keskustelleensa oikeuskanslerin kanssa valinnastaan SEB-pankin hallitukseen. Bernerin mukaan oikeuskanslerin linja on, että hän voi jatkaa ministerinä, kunhan hän tekee valinnan jälkeen sidonnaisuusilmoituksen ja jäävää itsensä mahdollisista rahoitusmarkkinoihin liittyvistä kysymyksistä.

Berner ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin.

LUE MYÖS: Näkökulma: Tapaus Anne Berner – Nyt kävi nolosti Sipilän hallitukselle

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Tässä oikeasti näkee miten eri tavalla "hyväkin" poliitikko kuten Lepomäki ajattelee ihmisiin verrattuna.
Kyllä uskallan puhua koko ihmiskunnan puolesta, että Berner oli ministerinä ja etenkin aikeiltaan ihmisen kannalta suuri fiasko ja sai lähinnä pahaa aikaan toteuttamiseen asti edenneillä "ideoillaan" ja kauhulla odotamme vielä niitä toteuttamattomia liikenne ja sen valvonta ideoita.

Ihminen siis ajattelee täysin eri tavoin kuin Lepomäki ja muut poliitikot.
Mutta ero onkin siinä suuressa asiassa, että ihminen elää ja toimii yhteisen hyvän periaatteella mutta poliitikko mulle sulle edut muilta pois periaatteella.

Elina Lepomäki

Silloin lienee paikallaan kritisoida Bernerin ja hallituksen tekemiä ratkaisuja - politiikkaa saa ja pitääkin arvioida - eikä sitä, että Berner tuli ministeriksi yksityisen sektorin hommista ja sinne myös palaa, kuten oli jo kautensa alussa kertonut.

Pasi Käyhkö

Elina, olen samaa mieltä. Kritisoinnin kohteena on oltava hallituksen ja Bernerin politiikka.

Jos kansa on äänestänyt Bernerin eduskuntaan niin kenen on mentävä "peilin eteen"?
Hän sai vuoden 2015 vaaleissa lähes 10 000 ääntä.

Risto Nikander

USAssa on nähty, mitä kuvaamasi vaihdot politiikan ja liike-elämän välillä merkitsevät. Tehdään lakeja ministerinä ja sitten rahastetaan pankkien ym. kauraa tavallista kansaa. Ja päinvastoin. Lepomaen ihannetila. Berner on pyrkinyt ihan saan parhaansa mukaan. Ja kokoomus ja saanut Sipilän pääministeriksi mukaan.

Henrik Saarimäki

Kun norsunluutornista omalla suihkujetillä lentää ministeriksi ilman välilaskua ja alkaa suoltamaan idoita ja ajatuksia joiden ainoa tarkoitus on hyödyttää vain ja ainoastaan jo valmiiksi rikkaita, vaikka hallituksen ja ministerien tehtävä olisi ajaa kaikkien suomalaisten asioita, niin rikkaiden kuin köyhien, tasa-arvoisesti mutta kuitenkin niin, että niitten asemaa joka on jo valmiiksi huono ei huononneta. Ei ole ihme, että on katkeruutta ja jos sitä ihmettelee niin taitaapi olla itsekkin siellä norsunluutornissa, omassa tai sitten jonkun muun.

Pasi Käyhkö

Minkälainen suihkujetti Bernerillä on? Toiset vain osaavat hoitaa asiansa paremmin kuin toiset. Ihmiset ovat erilaisia.
Berneriäkin äänesti eduskuntaan viime vaaleissa lähes 10 000 ihmistä. Joten ei hän sinne väkisin mennyt.

Timo Virtanen

No taisi olla oma jetti kuitenkin ? Useimmat lentävät meidän veronmaksajien kustantamilla jeteillä ? Onko se jotenkin parempi asia ? Suurinta ääntä nyt tuntuvat pitävän ne, joilla ei taida olla suuremmin kysyntää avoimilla työmarkkinoilla. Tulkitsen, että kysymys on hyvin paljon kateudesta ja myös poliittisesta mustamaakauksesta. Olisiko Bernerin pitänyt kysyä oppositiolta, mitä se sallii hänen tekevän eduskuntakauden jälkeen ?

Markku Hatakka

Maailmalla on ehdotettu että politikkojen kausi rajoitettaisiin yhteen kauteen. Tällöin valitut ajattelisivat valtion (=kansan) etua pitkällä ajanjaksolla.
Esim täällä ajatuksia ”Public Choice’ teoriasta makroekonomiassa (laajenna käsityskykyäsi sivusto) ja muustakin makroekonomiasta
http://inflateyourmind.com/macroeconomics/unit-6/s...

”Some economists have suggested to limit politicians to one term. This way they will be less likely to make decisions that favor the short run, frequently at the expense of long run economic health. In the current system elections are usually just around the corner and sitting politicians want the economy to look good so that they can increase their chances of getting re-elected. When politicians have a one term limit, they know that they will return to the “real world” after their term. This encourages them to make decisions that are better for the long run and best for the country as opposed to what is good for themselves (i.e. to get re-elected).”

Jani Tuononen

Elina Lepomäki ei voi arvostella Berneriä, koska kokoomuslaiset ovat tehneet aivan samaa.

Berner roikkuu vielä vaaleihin asti hallituksessa.

Kokoomus, keskusta tai siniset eivät ansaitse luottamusta eduskunnassa, kun hyväksyvät tällaisen Bernerin ja kokoomuslaisten toiminnan.

Pekka Määttä

Onneksi tässäkin keskustelussa on mukana monta tolkun ihmistä; tämä älytön mollaaminen ja perusteeton viha on käsittämätöntä. Suorastaan ”innolla” odotan seuraavan hallituksen - oli sen kokoonpano sitten mikä tahansa - aikaansaannosten ruotimista kun somettajat huomaavat arkitodellisuuden ja vaalilupausten eron.

tom brunila

Samanlaisiin tehtäviin Elina Lepomäkikin tähtää! Ensin hänen toimet Royal Bank of Scotlandissa, hän myi tietoisesti huonoja johdannaissopimuksia asiakkaille muun muassa kunnille Suomessa ja oli mukana aiheuttmassa pankin ongelmat, pitää painua unholaan!

Jyri Virmalainen

Sampo Säterille: Oli kuule 11 hetki että päästiin irti taksilupasäätelystä. Ei nykyaikainen suomalainen tarvii stalinismia. Sitä paitsi, ei yksi ministeri kesää tee missään puolueessa, kyllä siellä takana on ollut melkoinen ryhmä ammattilaisiakin jotka sen Liikennekaaren suunnitteli. Tosi hyvä filosovia siinä ja hyvä että saatiin aikaan, edes torsona. Pidetäänpä tämä asia mielessä, ennen kuin yhtä ihmistä ryhdytään suotta kiusaamaan.

Arja Karhuvaara

Hyvä Elina! Suomen kansa saa juuri sellaiset päättäjät kuin on äänestänyt. Lisäksi jokaisella on oikeus ja mahdollisuus mennä itse ehdolle päättämään asioista. Jos tätä ei viitsi tehdä, on aivan turhaa huudella sivupöydistä.
Lisäksi, tuskin Berner yksin näitä "rikoksia suomalaisia köyhiä kohtaan" on päästään keksinyt. On hyvä myös muistaa, että kellä valta on, se sitä käyttäköön. Liike- elämän oppeja toivoisi monen muunkin tämän maan taloushallinnossa käyttävän, eikä jättävän ylivelkaista kansantaloutta vielä lastenlastemmekin maksettavaksi. Meillä on varaa vain onnistumisiin. Edellinen eduskunta kun ei saanut yhtään mitään aikaiseksi.