Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

Luotu: 
20.2.2019 12:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa pääministeri Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoo, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) ministeriystilanne on ajankohtainen vasta sitten, kun ruotsalaispankki SEB:n uusi hallitus valitaan yhtiökokouksessa maaliskuun 26. päivä.

Eilen tiistaina kävi ilmi, että Berneriä esitetään SEB:n hallitukseen. Berner ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. Bernerin tulevaisuudensuunnitelmat herättivät kysymyksen siitä, pitäisikö liikenne- ja viestintäministerin salkku siirtää toiselle henkilölle.

LUE MYÖS: Näkökulma: Tapaus Anne Berner – Nyt kävi nolosti Sipilän hallitukselle

”Nyt puhutaan lähinnä toimitusministeristöajasta. Oikeuskanslerin kirjallisen vastauksen näin, että silloin täytyy olla tarkkana, ettei osallistu esimerkiksi rahoitusmarkkinaa koskevaan päätöksentekoon. Niitä tuskin edes toimitusministeristöajalle sattuu”, Sipilä sanoi tiedotustilaisuudessa Kesärannassa.

Berner itse kertoi aiemmin tänään STT:lle selvittäneensä esteellisyysnäkökulman oikeuskanslerin kanssa. Oikeuskanslerin mukaan Berner voi jatkaa ministerinä. LUE LISÄÄ: Elina Lepomäki ihmettelee Berner-kommentteja: ”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta”

Sipilä korosti lyhyessä tiedotustilaisuudessa useaan otteeseen haluavansa, että Bernerin työ tärkeiden ratahankkeiden puolella saatetaan loppuun.

Sipilä huomautti, että Bernerin tuleva hallituspaikka on luottamustoimi, joita ministerien täytyy pystyä kautensa jälkeen tekemään.

Uusi Suomi kysyi Sipilältä heti tiedotustilaisuuden jälkeen, milloin Sipilä itse sai tietää Bernerin suunnitelmista.

Milloin saitte tietää, että Berneriä esitetään SEB:n hallitukseen?

”Hän saa itse kertoa nämä. En puutu hänen [asioihinsa].”

Milloin itse saitte tietää?

”Minua ei kiinnosta se asia, eikä sinuakaan varmaan”, Sipilä vastasi astellessaan ulos huoneesta.

LUE MYÖS: Anne Bernerin veto puhuttaa – ”Muut saavat siivota jäljet”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hely Salmi

Onneksi on tulossa vaalit. Näyttää siltä, että yksi ja toinenkin haluaa pois kansanedustajan tehtävästä. Mielestäni kunnianhimoiset haasteet joita hallituksella on useita eikä mikään onnistu eikä tule valmiiksi on kyllä katoamisen paikka.

Seppo-Juha Pietikäinen

Vaaleihin on 1,5 kuuukautta. Tällä menolla ehtii tula kaikenlaista haastattelua ja puoluejohtajan ym. kannanottoa, jota revitellään puoleen jos toiseenkin.

Keskustan Uudenmaan piiri on tiennyt aikoja sitten, ettei Berner asetu ehdokkaaksi toiselle kaudelle.

Vuonna 2015 Berner oli alunperin lupautunut kokoomuksen ehdokkaaksi, mutta menikin kepun listalle.

Markku Koivisto

Berner on riviministeri vailla muita kuin puoluesidonnaisuus, eikä edes pyrkimässä jatkoon. Paljon huolestuneempi olen entisestä ay-liittojohtajasta pyrkimässä pääministeriksi. Hänen toimintansa kansanedustajakaudellaan on osoittanut napanuoran ay-liikkeeseen olevan edelleen mitä verevimmän vahva.

Tuiccu Karhu

Alun alkaenkin Berner sanoi tulevansa yhdeksi kaudeksi (sekoittamaan Suomen), ja kuten edellä jo mainittiin, Kokoomukseen oli menossa, mutta Sipilän tarjoama ministerin palli vei voiton. Päästäänpähän hänestäkin. Kauan olen sitä toivonut...