Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilä ojentaa Jussi Niinistöä ”taleban”-puheista – ”Aletaan olla rajoilla”

Luotu: 
20.2.2019 14:35
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) katsoo, että puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) kommentit perustuslakiasiantuntijoista alkavat olla siinä rajoilla, millaista keskustelua hän toivoo hallituksen käyvän. Hallituksen ei pidä ohjailla, mitä asiantuntijoita eduskunnassa kuullaan, Sipilä linjaa.

Niinistö on sättinyt oikeustieteen professoreita Juha Lavapuroa ja Martin Scheininiä ”perustuslakitalebaneiksi”.

LUE TARKEMMIN: Ministeri Niinistöltä rajut syytökset: ”Palkkio 670–1340 €/lausunto – perustuslakitalebanit saivat tahtonsa läpi”

”Sanotaan, että rajoilla aletaan olla”, Sipilä toteaa.

”Kyllä meille on nyt äärimmäisen tärkeää se, että hallitus nauttii eduskunnan luottamusta eikä päinvastoin. Meidän hallituksen tehtävä ei ole ohjata eduskunnan toimintaa tai eduskunnan käyttämiä asiantuntijoita. Sanoin sen hyvin selvästi tuossa pääministerin haastattelutunnilla myöskin”, hän jatkaa viitaten sunnuntaina Ylellä antamaan haastatteluun.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson sekä vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö ovat vaatineet Sipilää puuttumaan Niinistön puheisiin. Aiemmin opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) on sanonut, ettei hän halua selitellä tai puolustella Niinistön sanavalintoja. Kokoomuksen konkarikansanedustaja Ben Zyskowicz totesi MTV:llä, etteivät Niinistön kommentit ole asianmukaisia.

LISÄÄ AIHEESTA:

Li Andersson hurjistui Jussi Niinistön puheista: ”Juha Sipilä ei voi olla hiljaa – vaientamisyritys”

”Täysin sopimatonta käytöstä ministeriltä – samaa sarjaa kuin Sipilän kaiken maailman dosentit”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Viljo Asikainen

Silloisille perussuomalaisille aukesi voitollisten viime eduskuntavaalien jälkeen hallitustaivas. Puheenjohtaja Soinin hyvinvoipa olemus pääsi kuninkaantekijäksi. Tässä imussa Soini sai valita persujen ministerit sekä pitkälle myös heille sopivat salkut. Puolustusministeriksi hän otti yksisilmäisen sotakiihkoilija Jussi Niinistön kun tiesi tällä olevan kansamme keskuudessa taktisessa mielessä riittävästi juoksuhautoihin jumiutuneita hengenheimolaisia.

Niinistö sai itselleen helpon ja kiinnostavan leikkikehän mielenlaatunsa mukaisessa autoritaarisessa sotalaitoksessa. Auktoriteetin asema siellä meni päähän. Muu yhteiskunta ja hallinto jäi sivuseikaksi. Pääministeri Sipilä suojeli ja tasoitteli puolustusministerin kupruja mm. sotaharjoituskutsujen kanssa sekoiluja pitääkseen hallituksen kasassa.

Sotilasjohtaja jumalan armosta meni lopulta kapea-alaisuuttaan vauhtisokeassa ylimielisyydessään liian pitkälle käydessään eduskunnan kimppuun. Pääministeri veti suojelevan kätensä pois koska oma nahka alkoi olla vaarassa. Tuli mahdollisimman hillityiksi muotoillut moitteet. Moitteet oli oman imagon vuoksi pakko antaa mutta hillitysti koska pääministeri pelkää hallituspohjansa rakoilua mahdollisissa tulevissa eduskuntaäänestyksissä.

Puolustusministeri Niinistön ministerintaival on kuvattu ennakoivasti viiltävän osuvasti Aarne Tarkaksen ohjaamassa kotimaisessa elokuvassa "Herra sotaministeri" vuodelta 1957.

kaarlo nuutinen

Suomen on korkea aika unohtaa tämän hyökkäysministerin hävittäjätouhuilut.
Suomen on älytöntä hommata kymmenillä miljardeilla hyökkäyshävittäjiä, jotka Venäjä pystyy tuhoamaan ennenkuin ne pääsevät minnekään.
Niiden poispitäminen Suomesta on parasta maanpuolustusta.

Erkki Malinen

Tämän sotaministeri Niinistön kannattais perustaa yksityisarmeija, näitä sotahulluja varmaan löytyis muutaman komppanian verran. Suomipojathan oli tärkeässä roolissa palttianmaiden itsenäisyys taisteluissa Neuvostoliittoa vastaan. Nyt vois Niinistön joukot vapauttaa Ukrainan Venäjän ikeestä, pääsis sotaintoiliat päästämään höyryt pihalle, tiedä minkälaisia sankaritarinoita syntyis.