Keskiviikko 22.5.2019

Bernerin veto tulistutti keskustalaiset – Varapuheenjohtaja Kulmuni Ylellä: ”Nyt tulee paljon kysymyksiä”

Luotu: 
20.2.2019 15:26
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni.
|

Viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner (kesk) kertoo Yle uutisille viestittäneensä heti pääministeri Juha Sipilälle (kesk), kun hän sai tiedon, että hän on ehdolla liikepankki SEB:n hallitukseen.

Hän ei kuitenkaan täsmennä, koska tieto tuli.

LUE MYÖS: Juha Sipilältä outo vastaus Anne Berneristä: ”Minua ei kiinnosta se asia”

Asian putkahtaminen julki yllättäen keskiviikkoiltana on herättänyt kuitenkin närää keskustan eduskuntaryhmässä. Asiasta on kertonut myös Ilta-Sanomat. Myös keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni moittii Berneriä menettelystään.

”On hienoa, että suomalaiset pärjäävät maailmalla. Mutta olisi ollut hienoa tietää tästä etukäteen. Se olisi varmasti helpottanut tulistumista. Nyt tulee paljon kysymyksiä, joihin olisi voitu katsoa vastaukset valmiiksi”, Kulmuni sanoo Ylelle.

Berner sanoo, ettei hän ole jättämässä politiikkaa tai keskustaa. Kulmuni toivoo hänen yhä asettuvan ehdolle eurovaaleihin.

”Palataan näihin kysymyksiin myöhemmin, mutta olen edelleen täällä olemassa”, Berner sanoo Ylen mukaan.

LISÄÄ AIHEESTA:

Elina Lepomäki ihmettelee Berner-kommentteja: ”Vaikea ymmärtää tätä katkeruutta”

Anne Bernerin veto puhuttaa – ”Muut saavat siivota jäljet”

Näkökulma: Tapaus Anne Berner – Nyt kävi nolosti Sipilän hallitukselle

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Lapveteläinen

Skandinaviska Enskilda Banken AB on yksi ruotsalaisista liikepankeista, joka toimii aktiivisesti myös Baltian maissa. Taseensa perusteella pankki on luokiteltu neljä vuotta sitten maailman 73:nneksi suurimmaksi julkisesti noteeratuksi pankiksi, asia ei sijoituksen perusteella aivan täysin pidä enää tänä päivänä paikkaansa. SEB syntyi vuonna 1972, kun Stockholms Enskilda Bank ja Skandivaviska Banken yhdistyivät. Pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa. Suomessa pankki on toiminut vuodesta 1984 lähtien, varainhoitoa vuodesta 1997 alkaen, kun SEB osti Gyllenbergin sijoitusyhtiön. Edellinen yhtiö on yhdistetty ruotsalaiseen Wallenbergien sukuun, Ruotsinkielisellä Gyllenbergillä on myös oma säätiö, joka jakaa Suomessa apurahoja. SEB-pankilla on toimisto Helsingissä, sekä 320 työntekijää.

Pasi Käyhkö

Niinhän tuo Wikipedia näyttää kertovan.

Mutta nyt näyttää Keskustan sisältä tulevan kolmenlaista eri tietoa riippuen kuka puhuu.

Tietenkin puolueessa ollaan huolissaan kun heiltä lähtee viime vaaleissa lähes 10 000 ääntä Uudeltamaalta saanut ehdokas. Keskustan vahvoihin kannatusalueisiin Uusimaa ei kuulu muutenkaan

Pertti Kannisto

Kepulaisena olisin huolestunut , mikäli SEB-pankin ja "pörriäisten" tai jonkun niistä taloudelliset suhteet ovat tiiviit.
Kunnat myivät ensin sähköverkkonsa Fortumille , joka teki Carunat, nyt kunnat ovat kilvan siirtämässä Sote-vastuunsa ulkomaisille yhtiöille ja sitten......

Timo-Pekka Mustakallio

Kukapa voisi moittia ministeeri Berneriä valinnasta loikata suuren liikepankin varmaankin hyväpalkkaiselle näköalapaikalle kaiken sen loanheiton jälkeen, jonka kohteeksi hän on ministerikaudellaan joutunut - ansaitsemattomasti, työtään ohjeistetusti tekemällä, tai tietyn jääkylmän tyylinsä vuoksi, vaiko joissain määrin ansaitusti?

Asema toimitusministerinä on ennalta selvitetty, eli en nyt oikeasti näe miksi asiaa niin innokkaasti skandaloidaan... korppikotkien kaarteluako, ehkä? Berneriä vastaan huokuu kansalaisten parissa aika voimakasta antipatiaa, vaaleissa tulisi siksi kuittia, joten on aika siirtyä kohti uusia haasteita - muuten äkkiarvaukselta aika mukavia. Seuraajathan voivat vetää poliittisen töpselin irti Bernerin vihatuimmilta hankkeilta, sillä ilmeisesti uudet poliittiset tuulet puhaltavat, uudet ideat (toivottavasti paremmat) pääsevät esiin.

Berner on ollut suoraviivainen ja johdonmukainen ministeri, aina tyylikäs, yksiselitteisellä linjallaan jopa epäpoliitikkomainen, venkuroimaton. Häntä äänestäneet saivat varmasti juuri niitä businesshenkilön tiukkoja otteita mitä olivat tilanneet. Mielestäni tällaisia vahvoja ihmisiä täytyy kunnioittaa, ja toivottaa lykkyä tykö uusissa haasteissa, vaikka periaatteista aika lailla eri mieltä onkin.

Mikael Collan

Eikö Anne Berner sanonut jo ennen hommaan ryhtymistään, että hän on vain yhden kauden. Missä taas uutinen? Asiahan oli taputeltu jo ennen kuin edes alkoi. Kyllä ihminen saa työpaikkaa vaihtaa, tämä on vielä vapaa maa.