Sunnuntai 16.6.2019

PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – Sipilän hallituksen kannatus enää 34,3%

Luotu: 
21.2.2019 07:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Juha Sipilän (kesk) hallituksessa olevien puolueiden kannatus on yhteensä enää 34,3 prosenttia. Kuvassa vasemmalta Juha Sipilä (kesk), Petteri Orpo (kok) ja Sampo Terho (sin).
|

Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan tänään torstaina julkaisussa Helsingin Sanomien puoluegallupissa.

Perussuomalaisten kannatuslukema on nyt 11,7 prosenttia, mikä on 1,7 prosenttiyksikköä suurempi kuin edellisessä mittauksessa.

LUE MYÖS: Näkökulma: Saako Jussi Halla-aho kaivettua nämä piilokannattajat esiin?

Juha Sipilän (kesk) hallituksessa olevien puolueiden kannatus on yhteensä enää 34,3 prosenttia. HS huomauttaa, että kyseessä on tämän hallituskauden alin kannatuslukema. Kokoomus on edelleen alamäessä, kannatus on nyt 18,6 prosenttia. Keskustan kannatus on nyt 14,7 prosenttia.

Suurin puolue gallupissa on yhä sdp 20,8 prosentin kannatuksella. Lukema on pysynyt lähes ennallaan.

Oppositiopuolue vihreiden kannatus on nousussa. Kannatus on nyt 13,6 prosenttia. Oppositiopuolue vasemmistoliiton kannatus on laskenut 8,7 prosenttiin.

LUE MYÖS:

Kokoomukselle karmiva luku Yle-gallupissa – ”Selittelyt piinaavaa katsottavaa”

Näkökulma: Suomen pääministerikisa on draama vailla vertaa – mutta hän on kaikkein varmin ministeri

Alma-kysely: Keskustan alamäki kiihtyy – vihreät lähestyy, PS nousee

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marko Kukkonen

Perussuomalaiset ajavat tietysti monia muitakin järkeviä ja kansamme etujen mukaisia asioita, mutta realistinen maahanmuuttopolitiikka on tällä hetkellä yksi tärkeimmistä.
Kunhan selviää, että Oulun lisäksi myös kymmenillä muilla paikkakunnilla esiintyy tätä samaa "ei ilmiötä", realistien kannatus lisääntyy vielä roimasti. Näistä "ei ilmiöistähän" vaietaan jo poliisijohdonkin myöntämänä ihan aktiivisesti, ja että tässä Oulun keississäkin oli kyse vain jäävuoren huipusta.
Toki monille on yhdentekevää ovatko edes lapsemme turvassa maassamme, koska monikulttuuri on vain niin ihanaa, mutta onneksi tämän unelmanne todelliseen luonteeseen heräävien joukko kasvaa päivä päivältä. Tälläkin hetkellä vain Perussuomalaiset vastustavat tätä nykykehitystä, jossa jopa lapsemmekin sumeilematta uhrataan monikulttuurisuuden alttarille.
Kunpa teidät monikulturistit vielä asetettaisiin jonakin päivänä vastuuseen teoistanne. Tämä kaikki on teidän syytänne!

Seppo Simonen

Väärää tulkinta Sipilän hallituksen kannatuksesta mitaten suoraan kansanedustaja määrillä sillä se on 52 % 104 kansanedustajaa kahdestasadasta. Siis aivan selkeä enemmistö hallitus.
Kuukausi gallupin mukaan ei vasemmiston kannatus on 54 %
Punavihervasemmiston yhteiskannatus on 43,1 % ja sillä ei enemmistöhallitusta rakenneta eikä vaikka RKP mukaan tulisi.
Jos ja kun arvopohja sloganit unohdetaan hallituskuviot on todella mielenkiintoiset vaalien jälkeen.

Pentti Hagelin

Niin on kuin miltä haluaa asioiden näyttävän. Gallup mittaa kyselyajankohdan kannatusta eli nykyhetkeä, kun taas esim. hallituksen toimivalta perustuu tässä tapauksessa lähes kahden vuoden takaisten tapahtumien seuraukseen.

Pasi Käyhkö

Eipä tosiaan ole hurraamista hallituksen kannatusluvuilla. Tuo sama luku 34,3 oli myös erään toisen kyselyn tulos muutama viikko sitten.
Vihreät näyttävät tavoittavan Keskustan viimeistään vaaleissa..
Keskustan apupuolue Siniset mahdollisesti putoavat eduskunnasta.

Pentti Westerholm

Hyvin on trollit työnsä tehneet jos hallituksen kannatus on pudonnut näin alas.
Työttömyysaste on noussut yli 72 % ja valtion talous saatu tasapainoon.
Kuuluisa venäläinen painija Aleksander Karelin sanoi aikoinaan,että venäläistä ei ymmärrä kukaan muu kuin toinen venäläinien.Tämän gallupin tulosten mukaan voi sanoa,että suomalaista ei ymmärrä edes toinen suomalainen.

Pasi Käyhkö

Nämä tulevat vaalit ovat hyvin vahvasti sote-/maakuntauudistusvaalit.
Jospa ihmiset ajattelevat nyt elämäänsä eteenpäin tukevaisuuteen.
Eikä tämä lahjonnan ja korruptionomainen sulle- mulle peli sekä Ahvenanmaan "voitelu" asioiden edistämiseksi oikein kansalaisia tyydytä.
Lisäksi etenkin Persut tulevat mittaamaan hallituspuolueita. Joten sieltäkin voi tulla lunta tupaan.

Pasi Käyhkö

Lisään vielä kommenttiini; Suomen talouden ja työllisyyden nousu ovat hyvin suuresti seurausta EU:n ja maailman talouden paranemisesta viimeisen viiden vuoden aikana. Hallituksen teot jäävät vaikutukseltaan vähäisemmiksi.

Juha-pekka Naukkarinen

Mielestäni on kummallista,että hallitus jatkoi kansan vastustamaa maahanmuuttopolitiikkaansa,ovatko he noin ulkona siitä mitä tavallinen kansalainen ajattelee sos.turvaan perustuvasta maahanmuutosta,herää epäilys,että hallitus on ollut yhtä pihalla kaikista tekemisistään ja Sipilä vielä lupasi pääministerinä talonsa matujen käyttöön,huh,huh....

Pentti Westerholm

Samaa mieltä hallitus oli alkuun liian sinisilmäinen maahanmuuttopolitiikassa.Silmät ovat avautuneet ja otetta kiristetty kiitettävästi.Oppositio on rummuttanut yhtenäisenä joukkona koko vaalikauden ajan hallituksen heikkoutta.Trollauksen tuotos on nähtävissä kannatusluvussa.Hallitus on kuitenkin onnistunut tärkeimmässä.Moni perhe iloitsee kun isä ja äiti on saanut työtä.Kannustan jatkamaan samalla linjalla.

Jouni Suninen

Uusien työpaikkojen syntymistä ei välttämättä ole paljon tapahtunut. Sipilä on mahdollisesti saanut aikaan ”lisää työpaikkoja” ottamalla tilastoihin myös ns. työlliset.

Työllinen on henkilö, joka on tutkimusviikolla tehnyt ansiotyötä vähintään tunnin rahapalkkaa tai luontaisetua vastaan tai voittoa saadakseen. Myös tutkimusviikolla työstä tilapäisesti pois ollut palkansaaja lasketaan työlliseksi, jos poissaolon syy on äitiys- tai isyysvapaa tai oma sairaus tai jos poissaolo on kestänyt alle 3 kuukautta. Yrittäjä tai samassa kotitaloudessa asuvan perheenjäsenen yrityksessä palkatta työskentelevä lasketaan työlliseksi riippumatta poissaolon pituudesta tai syystä. (Jani Tuononen, Puheenvuoro, Uusi Suomi)

Mikko Toivonen

Jos kykenee omilta tunteiltaan objektiiviseen poliittiseen analyysiin, niin Persujen potentiaali on jopa Sinisten lähdön jälkeenkin jopa kirkastunut ja edelleen olemassa.
Minäkin olen ajat sitten jo todennut, että Persujen reaali mahdollisuudet ovat hyvinkin 15% seuraavissa vaaleissa. Siihen ei kovinkaan suurta passiivisten persujen äänestys koppiin saamista vaadita. Kokonais potentiaalihan heillä on täydellä tai esimerkiksi Ruotsin veroisella äänestys aktiviteetillä luokassa 25%. Tuo siis teoreettisena mutta olemassa olevana potentiaalina,
On myös huomattava, että siellä on myös opittu ja ne alku jytkyjen jälkeiset yksilö "suoritukset" ovat ilmeistä historiaa ja kyseessä on normaali puolue jolla on hiukan prioriteettejä mutta pääosa ohjelmasta ihan rationaali markkinatalouden ohjelma ja muuten energiapolitiikan osalta kaikista puolueista järkevin siitäkin huolimatta, että
turvetta vielä sallitaan kun puolueen kannattajina on paljon pienyrittäjiä joita on myös paljon turpeen jyrsijöissä ja rahtaajissa
Yhtään en ihmettelisi jos vaalien jälkeen Persut olisivat Kepua suurempi puolue

Kurt Sainio

Perussuomalaiset on ainoa puolue joka on vastustanut tätä haittamaahanmuutttoo.
Ne miljardit mitä hassataan maailman parantamiseen kun käytettäisiin suomalaisten hyväksi niin ei olisi leipäjonoja, homekouluja, karmeaa vanhustenhuoltoa........