Keskiviikko 22.5.2019

Juha Sipilä ärähti perussuomalaiselle eduskunnassa hurjasta Berner-syytöksestä: ”Tässä salissa pitäisi puhua totta”

Luotu: 
21.2.2019 17:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Perussuomalaisen kansanedustajan Ville Tavion syytökset ministeripestin lupaamisesta saivat  pääministeri Juha Sipilän (kesk) ärähtämään totuudessa pysymisestä.

Tavio esitti Sipilän saaneen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) lähtemään keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi vuonna 2015 lupaamalla tälle ministerin salkun. Puheet olivat Sipilän mukaan täysin vailla perusteita.

Samalla Tavio arvosteli ”härskiksi asiaksi”, että Berneriä ollaan nimittämässä ruotsalaisen pankkikonserni SEB:n hallitukseen, vaikka hän toimii yhä ministerinä. SEB ilmoitti torstaina, että Bernerin hallituspesti olisi alkamassa vasta kesäkuun alussa.

Kyselytunnin suullisena kysymyksenä Tavio kysyi: ”kuuluuko valta Suomessa kansalle vai korporaatioille”.

”Valta kuuluu kansalle. Se on selvä asia. Ja myöskin se on selvä asia, että tässä salissa pitäisi puhua totta. Silloin kun puhutaan jotakin tällaisia väitteitä ennen vaaleja käydyistä keskusteluista ja lupauksista, niin niihin pitäisi olla myöskin perustelut. Mistään tällaisesta ei ole sovittu. Se ei sovi keskustalaiseen kulttuuriin, että luvataan yhtään mitään ennen kuin on vaalit käyty ja tiedetään, missä mennään. Se on yksi myös tämän kansanvallan perusteista, että tässä salissa puhutaan totta”, Sipilä vastasi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marjatta Marttila

Lainaus; "Tässä salissa pitäisi puhua totta". Pm Sipilä samaa suosittelen myös teille. Vanha viisaus sanoo, ettei savua ilman tulta.
Kerroitte nähneenne paperin, jonka oikeuskansleri oli antanut Bernerille. Asian kielsi oikeuskansleri. Että silleen.....

Teijo Myllylä

Hauska miäs tää sipilä. Mutta kyllä totuus on, että nyt valion miästä ketuttaa kun arla menee oikialta ohi...ja pahinta tässä on, että oma koira puri. No, ei se nyt niin oma ollut. Ja rahamaailmassahan moraali tai arvot ei oo este. Esteellisyys on vaan hiadaste. Mitenkähän tän nyt maajusseille selittää? Ei ooo helppoo kepuleilakaan olla nyt ees jollain tapaa uskottavia. Harmi kun tätä ei voi tehdä opposition tai ryssien syyksi.

Juha-pekka Naukkarinen

Sipilän totuus taitaa olla samaa luokkaa,kuin Trumpin vaalipuheessaan mainitsema totuus,jota hänen avastaja joutui selittämään myöhemmin vaihtoehtoiseksi totuudeksi. Tarkoittaako Sipilä,että muualla voi valehdella,mutta ei tässä salissa,siltä se näyttää,kun muistelee hänenkin vaalilupauksiaan,puhumattakaan Soinin lupauksista!