Keskiviikko 22.5.2019

Perussuomalaiset: ”Kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet välittömästi säilöön”

Luotu: 
22.2.2019 14:58
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.
|

Oppositiopuolue perussuomalaisten vaaliohjelma keskittyy maahanmuuttoon. Yleisohjelmassaan puolue linjaa, että menoja on ”merkittävästi leikattava” hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi.

Perussuomalaiset panostaisi vähäosaisiin, vanhuksiin, lapsiperheisiin, sairaisiin ja vammaisiin. Puolue asettaisi Suomen viennin kilpailukyvyn turvaamisen etusijalle ja keventäisi suomalaisen teollisuuden kustannuksia.

Puolue laskisi sähköveron minimiin ja laskisi asumisen, liikkumisen ja lämmityksen kuluja. Työmarkkinoille perussuomalaiset lisäisi joustoja.

Puolue ei tarkenna ohjelmassaan, mitä menoja se supistaisi ja miten paljon eikä sitä, miten uudistukset rahoitettaisiin.

Erillisessä maahanmuutto-ohjelmassaan perussuomalaiset linjaa, että laittomaan maahanntuloon ja maassa oleskeluun on oltava nollatoleranssi.

”Kasvava ongelma ovat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt, jotka jäävät luvatta maahan”, perussuomalaiset lausuu.

”Suomen tulee välittömästi ottaa käyttöön kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden systemaattinen säilöönotto. Säilöstä pääsee vain yhteen suuntaan, pois Suomesta”, puolue linjaa.

Perussuomalaisten mielestä säilöönotto vähentäisi turvallisuusriskejä.

”Turvapaikanhakijoiden liikkeitä on seurattava tarkasti sekä hakemuskäsittelyn aikana että sen jälkeen. Hakemuksen vireilläoloajan turvapaikanhakijan pitää olla luvallista liikkua vain vastaanottokeskuksen välittömässä läheisyydessä. Huomattavan suuri osa Suomeen saapuneista turvapaikanhakijoista jää identifioimatta, mikä osaltaan tukee vaatimusta valvonnan tiukentamisesta. On täysin kestämätöntä, että kaduillamme liikkuu tuhatmäärin ihmisiä, joiden henkilöllisyyttä tai historiaa kukaan ei tiedä”, perussuomalaiset linjaa.

Perussuomalaiset kysyi eduskunnan kyselytunnilla tammikuussa, aikooko hallitus ottaa laittomasti maassa olevat ja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet säilöön suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) huomautti, ettei kaikkia kielteisen päätöksen saaneita voida ottaa säilöön ja tämä myös tulisi kalliiksi. LUE LISÄÄ: ”Se maksaisi 200 €/päivä” – Ministeri Mykkänen ja perussuomalaisten Meri ottivat yhteen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotosta

”Jos kaikki kielteisen päätöksen saaneet otettaisiin säilöön, 200 euroa päivä, 10 000 henkilöä tällä hetkellä suunnilleen – 365 miljoonaa euroa vuodessa. Jos tällä rahalla voisin estää seksuaalirikoksia, tekisin sitä huomattavasti tehokkaammin kuin ottamalla henkilötä säilöön, joista 90 prosenttia ei ole vaara suomalaisille tytöille, lapsille, aikuisille. Ja se mitä tulee oikeudenmukaisuuteen: meidän tulee aidosti tehdä toimia jotka kohdistuvat erityisesti ulkomaalaisiin, koska meillä on tietty segmentti ulkomaalaisia, jotka ovat täällä ilman oleskelulupaa tai syyllistyvät rikoksiin. Heistä pitää päästä eroon. Tässä on yhteinen tahtotila ja niitä toimia viedään eteenpäin ja on viety tähänkin asti. Mutta samalla olisi väärin leimata tuhannet ulkomaalaiset ihonvärin perusteella, ikään kuin päästä heistä eroon, vaikka he toimivat täysin moitteettomasti. Minä puhuin tässä oikeudenmukaisuudesta, joka sisältyy perustuslakiimme, mutta ilmeisesti teillä on eri käsitys asiasta”, Mykkänen sanoi.

Perussuomalaiset toteaa vaaliohjelmassaan:

”Jotkut kommentoivat säilöönottovaatimusta sillä, että se tulisi kalliiksi. Tiukka maahanmuuttopolitiikka ei koskaan tule niin kalliiksi kuin löysän maahanmuuttopolitiikan seuraukset. Mikäli Suomessa olisi kaikille kielteisen päätöksen saaneille voimassa säilöönotto, tänne ei saapuisi tuhansia ihmisiä Euroopan mantereen halki”, puolue uskoo.

Katso kaikki US:n jutut puolueiden eduskuntavaaliohjelmista täältä!

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jone Tuominen

Mikä on ihmisen hinta Kokoomuslaiselle? Tai raiskatun pikkutytön loppuelämän hinta?

Suomessa oleskelee laillisesti sellainen jolla on oleskeluun lupa. Muut ovat laittomasti maassa ja voisivat hyvin oleskella vastaanottokeskuksissa kunnes päätös on valmis.

Päätöksiin pitää saada vauhtia, lisää henkilökuntaa. Porvarien bisnekset eivät saa olla syy Suomalaisten turvallisuuden vähenemiseen.

Myös maahanmuuton 8 miljardin vuotuinen hintalappu on jo liian suuri, rajat kiinni eikä kasvateta tuota enää.

Tuolla hinnalla voitaisiin ostaa 64 hävittäjää joka vuosi. Tai sitten laittaa vanhustenhuolto, terveydenhuolto, oikeuslaitos, liikenneverkko, lastenhoito, eläkkeet, koulutus ja terveydenhuolto kuntoon.

Tai ottaa lisää työttömiä ja pitää kivoja pelihetkiä. Päätös on sinun, vaalit 14.4.2019.

Kauko Aalto

Saattaa tuottaa vaikeuksia löytää tarvittava määrä tiloja, joita on helppo vartioida ja joihin voidaan tuottaa tarvittava määrä paperittomien palveluksia. Eli halvemmaksi tulee antaa jokaiselle haluavalle kansalaisuus ja panna sosiaalit pyörimään, luonnollisesti myös perheenyhdistykset, tästä menee tieto valonnopeudella ympäri maapallon, joten työvoipulasta sen enempää kuin alhaisesta syntyvyydestä ei enää tarvitse huolehtia. Summa summarum: tälle ongelmalle ei ole mitään ratkaisua, ratkaisut olisi pitänyt tehdä jo kolmannesvuosisata sitten, kun tänne ehdoin tahoin alettiin houkutella anteliaalla sosiaaliturvalla ”hätää kärsiviä”.

Taisto Pihlajamaa

Noilla ideoilla saa kyllä ääniä, mutta ei tarpeeksi. Jos niitä tulee sen verran, että hallitukseen on pakko mennä, saattaa käydä kuten Soinille: Olikin sitouduttava hallitusohjelmaan, ja unohdettava puolueohjelma. Pitäisi saada yli 50 % äänistä, jotta voisi sanella hallitusohjelman.

Ellei hallitukseen hyvästä vaalimenestyksestä huolimatta lähde, on kohtalona jäädä räkyttämään oppositioon sekä omien että toisten virnuiltavaksi.

Jouni Suninen

"saattaa käydä kuten Soinille: Olikin sitouduttava hallitusohjelmaan, ja unohdettava puolueohjelma."

Paitsi että Soini ei sitoutunut hallitusohjelmaan, koska Sipilä ja Orpo kieltäytyivät sitoutumasta siihen. Kun Halla-aho voitti puoluevaalit, hän oli valmis menemään Sipilän hallitukseen jos se alkaa noudattaa hallitusohjelmaansa. Se ei Sipilälle käynyt, ja niin sai Soini lähteä.

Sehän oli nimenomaan Halla-aho joka kirjoitti Sipilän turvapaikkapoliittisen kohdan. Kaipa Sipilä ja Orpo tiesivät, ettei Soini luovu hillotolpastaan vaikka hallitusohjelmalla pyyhittäisiinkin ahteria. Halla-ahon kanssa oli toisin.

Jaakko Karki

Asiallisia ja tärkeitä ohjelmia jotka tulee toteuttaa mahdollisimman pian. Erityisesti, "laittomaan maahanntuloon ja maassa oleskeluun on oltava nollatoleranssi". Edelleen, ”Suomen tulee välittömästi ottaa käyttöön kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden systemaattinen säilöönotto. Säilöstä pääsee vain yhteen suuntaan, pois Suomesta”.
Tanskassa ja monessa muussa maassa on tälläisia ohjelmia jo pantu toimeen, ja niin on tehtäävä myös Suomessa. Muutoin Suomesta tulee houkutusvaltio niille jotka eivät tule saamaan turvapaikkaoikeutta, ja sitä eivät pienen valtion rahkeet kestä.

Esko Riikonen

Säilöönotto on ainoa keinoa joka toimii paremmin kuin rahan jakaminen lähtijälle.

Joku kysyy, mistä tilat. Mistä ne tilat olisi silloin saatu, kun pelättiin miljoonien venäläisten tuloa Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen. Ottakaa ne käyttöön.

Esko Riikonen

"Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) huomautti, ettei kaikkia kielteisen päätöksen saaneita voida ottaa säilöön ja tämä myös tulisi kalliiksi."

Oletettavasti säilöönotto on sen verran tehokas toimi, että porukka alkaa lähteä sen seurauksena kotiin. Silloin, kun huomaavat, että ollaan tosissaan. Jo sen uhka saattaa toimia matkahaluja lisäävästi. Ja säilöönotossa ei pidä olla nykyisenkaltaista paapomista.