Keskiviikko 22.5.2019

Annika Saarikko uskoo edelleen soteen: ”Työ on kova”

Luotu: 
23.2.2019 09:24
  • Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent
    Kuva
    Annika Saarikko lupaa, että ministeriöissä työstetään nyt heti ratkaisuja sote-valiokunnan tueksi.
|

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) sanoo olevansa edelleen toiveikas sote-uudistuksen suhteen.

Perustuslakivaliokunta edellyttää perjantaina julkistetussa lausunnossaan, että sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee maakuntavaalien ajankohtaa, liikelaitoksen palveluvelvoitetta, maakuntien rahoitusta, kunnille maksettavia korvauksia, tietosuojaa ja sosiaali- ja terveyspalvelujen valvontaa koskeviin säännöksiin eräitä olennaisia muutoksia. Lisäksi laajaa lainsäädäntökokonaisuutta on muutettava, mikäli niin sanottua maku 2 -esitystä ei ehditä käsitellä. Perustuslakivaliokunnan mukaan laissa on myös turvattava ehdotettua paremmin maakuntien rahoitus siten, että mahdollisuus rahoituksen korottamiseen turvaa asianmukaisesti riittävien sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoituksen.

Sote-valiokunnan on myös arvioitava uudelleen EU-notifikaatiota, perustuslakivaliokunta toteaa. Valinnanvapauden soveltamisen aloittamista on lykättävä, mikäli sote-valiokunta ei pysty ratkaisemaan sote-järjestelmän laillisuutta EU-oikeuden näkökulmasta, perustuslakivaliokunta linjaa. Lue tarkemmin: Sote-lausunto tuli: ”Ei system erroria” – kyse enää hienosäädöstä

”Perustuslakivaliokunta teki suuren työn, yksimielisesti. Kiitos! Sote-valiokunta jatkaa tästä. Ministeriöissä työstetään nyt heti ratkaisuja valiokunnan tueksi. Työ on kova. Mutta olen toiveikas.Annika Lapintie kuvaili muutoksia valtiosääntöoikedelliseksi hienosäädöksi, ei rakenteellisia murheita enää”, Saarikko kommentoi Twitterissä.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk) mukaan ratkaisut ovat nyt sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsissä. 

”Ministeriöt antavat StV:lle kaiken avun PeV:n esittämien vaatimusten ratkaisemiseksi. Tiukka on aikataulu, mutta tahto löytää ratkaisut on olennaista”, hän tviittaa.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd) kertoi perjantaina, että valiokunta kokoontuu heti maanantaina ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään sote-uudistusta.

”Eiköhän tässä ala olla suhteellisen kiire”, Kiuru totesi.

Lue lisää:

Tuleeko sotesta valmista, Krista Kiuru? ”Eiköhän tässä ala olla suhteellisen kiire – enää reilu viikko”

Sote-uudistus: Tätä perustuslakivaliokunnan EU-kanta tarkoittaa – Valinnanvapaus voi lykkääntyä

Professori väänsi sen rautalangasta: Valinnanvapaus on pantava EU:n syyniin – ”Ei tässä jää muuta vaihtoehtoa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Käyhkö

Keskusta tosiaan haluaa ajaa Suomen talouden ja sitä myöten ihmisten elinolot kuralle. Tietenkin ainoastaan oman vallan pönkittämiseksi.
Pysähtyneisyyden tila syvenee.

Kokoomus maksaisi myös asiasta kovan hinnan jos sote toteutuisi nyt suunnitellussa muodossa.

Pekka Siikala

Saarikko on Sipilän megafoni. Täydellisesti talustusnuorassa, ja vailla moraalia. Valitettavasti. Oli aika jolloin kuvittelin että nuorehko nainen ministerinä on edistystä, mutta Saarikon kohdalla jouduin todella pahasti pettymään. Vielä pahempi pettymys tosin oli hänen edeltäjänsä, joka ei vieläkään ymmärrä luopua politiikasta.

Seppo Simonen

Onkin jäänyt huomaamatta että entinen Keskusta-aktiivi nykyinen anti Keskusta-aktiiviilla ei ole edes lukkarinrakkautta Annikka Saarikkoa kohtaan vähääkään vaan käyttä sanan säilää meidän rohkeata ja älykästä Annikaa vastaan.
Missä joukossa kahlaa Orimattilan mies sitä varmaan moni pohtii mielessään.

Pertti Ikonen

Liian nuorina menestyneillä poliitikoilla on aina ollut taustavoimat tukenaan jotka ovat auttaneet poliittisen uran alkuvaiheilla. Keskustassahan on nyt menossa sukupolven vaihdos kun monet nimekkäät Keskustan edustajat ovat vetäytymässä pois politiiikasta.

Raimo Hakala

Kyllä kansa tietää kuinka kovaa työnteko on. Miljoona on jo työkyvyttömyyseläkkeellä. Ja suurin syy on siinä, ettei ole osaamista. Se rasittaa kovimmin, kun täytyy pelätä, että joutuu aktiivilain mielivallan alle. Onhan paljon helpompaa olla eläkkeellä, kun ei tarvitse muuta kuin esittää vaatimuksia yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteuttamiseksi. Samalla, kun yrittäjät vaativat osaavaa työvoimaa? Mistä ihmiset olisivat voineet saada oppia, kun kouluista saa päättötodistuksen osaamatta mitään oppikurssia? Ovat jopa lukutaidottomia? Eikä yrittäjilläkään ole kaikilla osaamista alastaan. Siitä päätellen, että he hakevat alalla olevia osaajia. Mutta eivät arvosta osaamista, kun tarjoavat työtä sosiaalitukia vastaan. Pois on se suomalainen kulttuuri jossa yhdessä yritettiin saada parempi ja helpompi elämä tuleville sukupolville. Siitä kiitokseksi uusi kulttuuri onkin nähnyt itsensä tärkeämpänä kuin edelliset sukupolvet. Ymmärtämättä sitä tosiseikkaa, ettei heitäkään olisi ilman näitä edellisiä sukupolvia. Se on sitä kehitystä joka tuhoaa elämän tältä pallolta. Ja muutto muille planeetoille joissa ei ole ihmisen tarvitsemia elämän vaatimuksia kuten ilmakehää, vettä, ruokaa ja suojaa säteilyä vastaan on vain utopiaa. Eikä poliittinen tahto riitä tuhon estämiseen. Poliittinen tahtohan on jo tuhonnut suomen. Kadonneet ovat oma teollisuus, pankit ja jopa itsenäisyys jonka puolesta menettivät monet henkensä tai invalidisoituivat sodassa. Näin vaalien alla kannattaisi pohtia mitä kaikkea on tämä poliittinen tahto antanut kansalle? Ja verrata sitä omaan elämään, että onko se tasa-arvoista ja yhdenvertaista?

Seppo Simonen

Oikein tuossa ihmettelen missä on nelos kommentoija liekkö sensori poistanut.
On se uskomatonta kohdistaa ilkeily Annika Saarikkoa vastaan joka on tehnyt mahtavaa jälkeä uuden sote ja maakuntalain edistymiseksi.

Annikka Saarikko on perehtynyt koko sote/maakunta prosessiin ja sen hyvyyteen sekä osaa hyvin asiantuntevasti vastata kysymyksiin sekä ymmärtää myös kysyjän sielun elämää.

Voi sitä vapaavuorelaispunavihervasemmistolaista takertumista ja jämähtämistä nykysote kurjuuteen jossa julkinen monopolin syliin saa menehtyä rauhassa kun se käyttää valtaansa 295 kunnan ryppäällä ja jonka toimintakyky on nähtävissä nyt kun huutokauppasivat vanhushoidot valvomattomasti markkina voimille.

Uudessa sotessa kuntalaisen valinnan mahdollisuus palveluseteleineen ja sotekeskuksineen tuo aivan uudenlaisen ulottuvuuden saada hyvää ja turvallista hoitoa joten mikä saa vasustamaan tätä yhteiskunnallista parannusta.

Matti Kouri

Seppo!

Kirjoitit: "Uudessa sotessa kuntalaisen valinnan mahdollisuus palveluseteleineen ja sotekeskuksineen tuo aivan uudenlaisen ulottuvuuden saada hyvää ja turvallista hoitoa ..."

Tähän asiaan kiteytyykin koko uudistuksen epäonnistuminen.

Kannattaa kysyä, missä päin maata tuo toteutuu. Lähtökohta perustuslainkin näkökulmasta on yhdenvertaisuus. Kaikkien tulee saada hoitoa tasavertaisesti.

Minä en tunne yhtään niin suurta idioottia, jonka mielestä 1 600 000 asukkaan ja alle 70 000 asukkaan maakunnissa yhdenvertainen hoito olisi mahdollista.

Ainoa oikea tapa olisi yhdistää maakuntia keskenään vähintään 250-300 000 asukkaan kokonaisuuksiksi, jolloin niillä olisi edes teoreettinen mahdollisuus vastata hoidon tarpeisiin.

Seppo Simonen

Matti ihmettelysi maakuntien erilasista asukaluku määrille löytyy selitys. Ihanteellinen tilanne olisi jos koko maamme olisi tasaisesti yhtä tiuhaan asuttua, näin ei valittavasti ole.
Nyt tuleekin se pihvi elikä etäisyydet sillä ei ole viksua ympätä hyvin erilaisen asukastiheyden seutuja vaan niistä muodostettaan oma maakuntansa jotta yhdenvertaisuus toteutuu koko maassa yhtenäisesti.
Nythän yhdenvertaisuus ei toteudu on rikkaita kuntia ja köyhiä kuntia ja ero näkyy terveyden hoidossa.

Arto Lähteelä

Sote toteutuu ja hyvinvointi valtio luhistuu.
Maakunta himmeli loisi rakenteellisen korruption.
Siirrymme Itä-Euroopan maineikkaaseen ryhmään.
Suomi siirtyy sotaa edeltävää aikaa elämään.
Mannerheim ja Kekkonen varoittivat sisäisessä hävittämisestä.

Arvo Tammela

Käyhkö, Siikala, Kostet, Toivonen, Kouri ja Lähteelä malttakaa nyt odottaa vielä muutama kuukausi. Silloin teidän " harras toiveen-
ne" on saanut lopullisen sinetin. Maahamme on saatu unelmienne mukainen hallitus ja hyvinvointivaltiomme luhistuminen korjataan hallituksen toimesta nopeasti. Sote- uudistuskin saa lopullisen , onnellisen, päätöksen ja kansalaiset asuinpaikastaan riippumatta saavat täysin tasavertaiset ja erinomaiset sotepalvelut maksutta, ei suinkaan ahneilta firmoilta, vaan julkisilta palveluntuottajilta. Voi sitä onnea ja autuutta. Toivottavasti me "kepulitkin" pääsemme nauttimaan onnen ja autuuden ajasta.

Matti Kouri

Arvo!

Näin ainakin toivon!

Sitä paitsi mielelläni näkisin tuossa hallituksessa mukana myös alkiolaisen keskustan.

Kokoomuslaista ääriliberaalisen markkinatalouden kannattajaa minusta ei taida saada, mistä syystä demareiden yhteistyö maltillisen keskustan kanssa sopii minulle ja uskoakseni myös koko Suomelle paremmin.

Mikko Toivonen

Tammela jo tietääkin, että minun kansalaismielipidekirjoni ja toiveeni miten asioita hoidetaan sisältää elementtejä kaikista muista puolueista paitsi kepusta ja vihreistä.
Mitä tulee itse luonnon ja ilmaston hoitoon mikä pitäisi kuulua vihreiden kärkiajatuksiin, niin olen täysin varma, että omat ajatukseni siitä ovat kymmeniä kertoja vihreiden poliittisia ja kelluvia illuusioita voimakkaammat, mutta tuhoamatta tapaa jolla elämme ja yhteiskuntaa missä elämme. Asioita kun voi hoitaa tuloksellisesti aivan järkevästikin mistä tämä sotesotku tarpeettomine maakuntahallintoineen myös on kaukana
Kepulit pääsevät kyllä nauttimaan onnesta kunhan saisivat jostain löydettyä rationaalin toiminta ajatuksen ja lakata ruinaamasta rahaa muiden taskuista