Sunnuntai 21.4.2019

Kokoomuksesta kuitti perussuomalaisille: ”Jussi Halla-ahon pitäisi olla Suomen tahtovin ilmastopoliitikko”

Luotu: 
23.2.2019 15:59
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Kai Mykkäsen mukaan on erittäin todennäköistä, että ilmastonmuutos tulee jo 10-30 vuoden sisällä pakottamaan kymmenet miljoonat ihmiset jättämään nykyiset asuinalueensa.
|

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) ihmettelee perussuomalaisten vaaliohjelman linjauksia. Hänen mukaansa ohjelma on ristiriitainen.

”Toisaalta ymmärretään tarve varautua katovuosiin lopettamalla velkaantuminen nousukaudella, mutta samalla pää pysyy tiukasti pensaikossa sen suurimman katoriskin eli ilmastonmuutoksen hillinnän suhteen”, Mykkänen kommentoi Facebookissa. 

”Maahanmuuttoasioiden pohjalta Jussi Halla-ahon pitäisi olla Suomen tahtovin ilmastopoliitikko. On erittäin todennäköistä, että ilmastonmuutos tulee jo 10-30 vuoden sisällä pakottamaan kymmenet miljoonat ihmiset jättämään nykyiset asuinalueensa (IPCC syksyn raportti)”, ministeri jatkaa. 

Perussuomalaiset vaatii vaaliohjelmassaan julkisten menojen leikkaamista erityisesti maahanmuuton kustannusten osalta. Lisäksi puolue linjaa, että ”itseruoskintaan ja moraaliposeeraukseen perustuva ilmastopolitiikka” nostaa suomalaisen teollisuuden kustannuksia ja yhä edelleen vaikeuttaa työpaikkojen pysymistä Suomessa sekä lisää tavallisen kansalaisen asumisen, liikkumisen ja muun elämisen kustannuksia. 

”Perussuomalaisille myös uusi tehtaanpiippu Suomessa on ympäristöteko. Meidän tulee vaalia suomalaista kansallisvarallisuutta, luonnonvaroja, infrastruktuuria ja julkisomisteisia yhtiöitä. 

Suomessa ei pidä toteuttaa päästövähennyksiä enempää eikä nopeampaa kuin EU:ssa on yhteisesti sovittu. Suurimmat päästövähennykset tulee tehdä siellä, missä saastutetaan eniten. Suomi on promilletoimija globaalilla tasolla”, ohjelmassa sanotaan.

Lue lisää: Perussuomalaiset: ”Kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet välittömästi säilöön”

Kai Mykkänen myöntää, ettei Suomen oma hiilijälki ratkaisen.

”Nopeuttamalla uusien ratkaisujen kehittämistä ja käyttöönottoa Euroopassa ja Suomessa meidän kädenjälkemme on kuitenkin merkittävä koko asiassa, kun täällä yleistyviä ratkaisuja pystytään kopioimaan suurille markkinoille”, hän kommentoi.

Lue myös: PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – Sipilän hallituksen kannatus enää 34,3%

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Aalto

No ei tuota Mykkästä ainakaan suhteellisuudentajusta eikä suuruusluokkien ymmärtämisestä pääse moittimaan. Haihattelusta kylläkin. Ilmeisesti hän aivan tosissaan kuvittelee, että maan, jonka päästöt ovat promillen luokkaa maailman päästöistä, pitäisi panna taloutensa sekaisin .

Jouko Kuisma

Onko Mykkänen oikeasti sitä mieltä että on "hyvä" ottaa väki Suomeen jo etukäteen niiltä alueilta joiden spekuloidaan kärsivän eniten oletetusta ilmastonmuutoksesta ? Vai miten vuodatus pitäisi ymmärtää ? Onko Mykkänen ollenkaan ymmärtänyt että PS puhuu vain Suomen osuudesta oletetun ilmastonmuutoksen torjunnasta ? 7000 jaettuna 5,5 on Suomen laskennallinen osuus. Kokoomus tietysti haluaa rahastaa kansaa että selviämme tästä "etukäteisestä hädänalaisten kansojen pelastusoperaatiosta". Mutta mikä on loppujen lopuksi pelotellun muutoksen todennäköisyys ? Ei ole olemassa yhtään tutkimusta , jonka kaikki asiantuntijat hyväksyisivät.

Jarmo Makkonen

"Euroopassa ja Suomessa meidän kädenjälkemme on kuitenkin merkittävä koko asiassa, kun täällä yleistyviä ratkaisuja pystytään kopioimaan suurille markkinoille”"

Ei Suomea kukaan kopio tässä älyttömyydessä. Muut maat ovat jo suoraan ilmoittaneet lisäävänsä päästöjä, ei siinä Suomen näpertelyt mitään muuta paitsi haittaavat Suomen omaa taloutta.

Samy Arling

"Meille ilmastonmuutos on etujärjestöjen ja poliitikkojen pelinappula, nuorille se on totisinta totta.".Nuo järjestöjen ja poliitikan hemmot vankilaan ja ilmastomielisairaat pöpilään, saisi tuo lasten pelottelu loppua !

Jari Kilpinen

Suomi on tehnyt paljon ja vähentänyt päästöjään, mutta Suomi ei yksin palloa pelasta.
Muistetaan Suomen CO2 päästöt on alle 2 promillea ja Suomi on harvoja maita, jotka vähentäneet päästöjään.
Vaikka Suomi laittas lapun luukulle, niin maailma ei pelastu vaan jäisimme muiden avustusten varaan!

Liikakansoitus on osa syy ilmastonmuutokseen!
Suomessa on voitava asua ja elää joka kolkassa.
Suomen ei pidä tuhota KIKY:ä.

Heikki Pekkanen

Suurin osa päättäjistä ei välitä pätkän vertaa suomalaisista ja varsinkaan niistä jotka elannon heille tuovat.
Lentoveroa ei näy eikä kuulu, kuinka moni haluaa eläkemaksuillaan tukea lentomatkailua?
Omakotiasujalle annetaan lisäverotusta ja asuntolainan korkovähennykset nyt 25%.
Miksi pohjolan kylmiin oloihin tuodaan kielitaidottomia, kouluttamattomia ja jopa passittomia? Siis pohjoiseen energiaa kuluttavaan maahan, syy on tiegenkin rahanteko omille intresseille ei mikään muu.
Suomalaisten omaa panostusta energian tuottoon ja säästämiseen ei tueta koska se lopettaa rahan saannin tietyille tahoille.

Matti Hytölä

Yhtään todistettua ilmastopakolaista ei ole havaittu. Sotien ja väestön liikakasvun aiheuttamia kylläkin. Halla-ahon linja on täysin oikea. Aion kuitenkin äänestää Kokoomusta sillä SDPstä ei saa tulla suurinta puoluetta ja Rinteestä pääministeriä. Se olisi kohtalokasta Suomen taloudelle. Vaikka ehkä systermiä ei saada uudistettua kuin täyden romahduksen avulla...

Toimi Kankaanniemi

Mitä eroa näet Rinteessä ja Orpossa?

Molemmat herrat ajavat lopulta aivan samoja asioita kuten vapaata haitallista maahanmuuttoa, Suomea kurjistavaa ilmastopolitiikkaa, kotimaista keskittämispolitiikkaa, kansallisvarallisuuden kauppapolitiikkaa, vähävaraisten kurjistamispolitiikkaa, EU-liittovaltiopolitiikkaa jne.

Tuoreet näytöt molemmilta puolueilta ovat viimeksi vaalikaudelta 2011-2015.

Petri Hämäläinen

Mykkäseltä uupuu todellisuudentaju.

Elintasopakolaisuus Eurooppaan Afrikasta ja Lähi-Idästä lähivuosikymmeninä on hyvin todennäköistä.

Syy on kuitenkin toisaalla ja se ei ole ilmastonmuutos.

Syy on katastrofaalinen räjähdysmäinen väestönkasvu.

Vilkaiskoon esimerkiksi Irakin kehitystä oheisesta linkistä se jolle realiteetit ovat „jänniä yksityiskohtoa“.

http://www.populstat.info/Asia/iraqc.htm

Juki IsBäckk

Persut tulevat saamaan yli 15 prosentin kannatuksen. Saattavat olla jopa kolmanneksi suurin puolue. Sinne siirtyy myös meitä entisiä kokoomuslaisia. Vaikka puolueessa on kaikenmaailman törppöjä, heillä on pitkä oikeassa olon track record. Ensin vastustettiin Kreikan bail outia. Sitten elintasopakolaisuutta. Nyt ymmärretään että ilmastonmuutoksen varjolla ei pidä tehdä maasta kilpailukyvytöntä ja asumiskelvotonta. He vielä ainoana kannattavat valtion menojen leikkauksia ja puolustavat sananvapautta. Nuohan pitäisi olla Kokoomuksen ohjelmassa. Toimittajat ja muut ”asiantuntijat” jankuttavat vaan mamuvastaisuudesta. Voi kuinka väärässä he ovatkaan.

Samy Arling

Ilmastonmuutos on etujärjestöjen ja poliitikkojen pelinappula, nuorille se on totisinta totta.Nuo järjestöjen ja poliitikan hemmot vankilaan ja ilmastomielisairaat pöpilään apua saamaan.Saisi tuo lasten pelottelu loppua! Vastaako edesvastuuton porukka jollakin lailla nuorten ahdistuneisuuteen ilmastoprobakandan johdosta ? EI

Janne Rantala

Tärkeimmät vaalit suomalaisten tulevaisuuden kannalta ikinä muistakaa mennä sinne äänestämään vaikka sataisi vanhoja ämmiä taivaalta.Kokoomus ja demarit tulevat tekemään suomalaisten elämästä niin kallista että pärelamppu tulee sanastoon uudestaan.Mitä maahanmuutto politiikaan tulee eiköhän nyt ole nähty miten "mukuvaa"se on meille.

Airi Pulkkinen

EU komission ilmastotavoitteeseen pääsemisen keinoista puuttuu kokonaan tärkein, väestöräjähdykseen puuttuminen. Se tuo valtavasti muitakin ongelmia. Ilmastonmuutos on globaalisti hoidettava asia, ei pienen kylmän Pohjoisen maan ydinasia tietenkään, sillä saasteilla ei ole maiden rajoja. Nigeriassa 100 miljoonaa ihmistä ja lisääntyy. Suomi on avustanut maata jo 1964 lähtien. Miten paljon köyhiltä suomalaisilta oikein vaaditaan?

Pietu Vain

Kokoomus hinnoittelee sen minkä vihreät sanelee. Suomen talous on saatava muulla tavalla nousuun kuin kiskoa kansalta rahat talouskasvuun.
Turvapaikan hakijat 2015 tulleet olivat vain turisteja. Ei työperäisiä maahanmuutajia.
Perussuomella ja Jussi Halla-aholla on ainoa oikea suunta. Tämä on pidettävä.