Perjantai 19.7.2019

Kokoomus pillastui heti Antti Rinteelle: ”Haastaa riitaa”

Luotu: 
27.2.2019 15:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. Molemmat puoluejohtajat ovat puhuneet punavihreästä hallituspohjasta.
|

Hallituspuolue kokoomus kritisoi usealla suulla suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen lausuntoja.

Perjantaina politiikkaan pitkältä sairauslomalta palaava Rinne sanoo Iltalehdessä, ettei ottaisi pääministeripuolue keskustaa eikä valtiovarainministeripuolue kokoomusta kumpaakaan hallituskumppaniksi.

”Poliittiset näytöt, jotka tällä hallituksella ovat eriarvoistumiskehityksen näkökulmasta, johtavat siihen, että en ottaisi kumpaakaan näistä puolueista hallitukseen”, Rinne pamauttaa.

LUE MYÖS: IL–US-kysely: Demarivaikuttajat ottaisivat keskustan hallitukseen – mutta ensin ”Sipilälle potkut”

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ihmettelee Rinteen kommenttia.

”Missä on yhteistyön tahto ja taito? Politiikka olisi tietenkin helppoa, jos voisi aina tehdä yhteistyötä vain sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat kaikesta samaa mieltä. Demokratiaan kuuluvat monet mielipiteet. Vaalit ratkaisevat, ei Antti Rinne”, Grahn-Laasonen näpäyttää.

”Toivottavasti tämä ei ollut Rinteeltä loppuun asti harkittu lausunto, jolla hän haluaa muuttaa Suomen yhteistyöhön ja yhdessä sopimiseen perustunutta poliittista kulttuuria. Rinne jakaa jo hallituspaikkoja, vaikka vaaleja ei ole käyty. Kansa päättää, ei Rinne”, hän jatkaa.

LUE MYÖS: Yleisö räjähti nauruun – Sanna Marin hämmästyi Juha Sipilän heitosta

Myös kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari ihmettelee, että Rinne ”haastaa riitaa”. Rinne epäilee Iltalehdessä kokoomuksen sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin.

”Valitettavasti nyt olemme nähneet demareilta epäselviä linjauksia metsien hakkuutasosta ja ehdotuksen polttomoottoriautojen kieltämiseksi - eli lähinnä kieltoja ja käskyjä. Kokoomus uskoo enemmän kannustimiin ja on esittänyt esimerkiksi nollapäästöisille työsuhdeautoille huomattavaa veroetua. Kokoomus on listannut kolmisenkymmentä keinoa omassa ohjelmassaan ympäristön ja ilmaston tilan parantamiseksi. Näillä keinoilla saavutetaan hiilineutraalius jo 2030-luvulla”, Jaskari kommentoi.

Kaikkein mieluiten Rinne haluaisi johtamaansa hallitukseen vasemmistoliiton ja vihreät. Toisaalta Rinne sanoo IL:ssä, että haluaisi mahdollisimman laajapohjaisen hallituksen.

Aiemmin sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin on liputtanut punavihreän hallituspohjan puolesta. Myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on sanonut, että tavoitteena on punavihreä hallitus.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Antti Rinnekään ei ollut korvaamaton – sdp jakoi vastuuta kadehdittavan hyvin

Näkökulma: Oikeisto-Suomi on pian muisto vain, nyt myös Li Andersson matkalla valtaan

 

EK:n Häkämies: Punavihreä hallitus tulisi kalliiksi – lasku jopa 2 miljardia euroa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Loikkanen

”Haastaa riitaa”

Antti Rinne on noussut puolueensa johtoon haastamalla riitaa ja antamalla katteettomia lupauksia. Niin ja tietysti, "otetaan lissää velkaa".

Olisi ollut kaikille onneksi, jos Antti olisi hyllytetty lopullisesti.

PS Tässä lehdessä saa vielä sanoa, että kansa ansaitsee terveen päämisterin. HSssä ei saa.

Tapio Tuomisto

Kokoomuslaisten näytöillä hallituksessa tuskin kenelläkään olisi mitään asiaa oikeisiin töihin..joku voisi korkeintaan säälistä ottaa johonkin tukitehtävään..ei nyt ainakaan cv- tietoihin kannata laittaa mainintaa, että oli töissä tässä hallituksessa..nimen vaihtoakin kannattaisi harkitä näin rekryvinkkinä..nuo sateenvarjoduunit katsotaan yksityispuolella lähinnä haitaksi ja erityisesti jos niissä munii kuin kokoomus, niin ei mitään saumoja muuhun kuin julkisen puolen tukitehtäviin.

Risto Nikander

Valitettavasti kokoomuksen karkiporukkaa on päässyt rahakkaisiin hommiin. SOTE valmistelun avulla. Ja Jyrki Katainen jopa komissaariksi. Vaati suunnilleen isänmaan petoksen tätä varten. Ja Katainen on kaiketi löytänyt jonkun muun paikan. Berneria unohtamatta.

Erkki Malinen

Olisit Matti sanonu suoraan, että ois äijän rujake kuollu vaivoihinsa. Mutta eikös se ole reilua äänestäjiä kohtaan kertoa kenen kanssa yhteistyötä kukin tekee. Nythän meillä on ollut puhdas porvarihallitus, oiskohan aika jollekkin muulle.

Tapio Mäkeläinen

Ne gallupit myös ohjaavat suuntaa ja lähinnä edellisten G:n jälkeisen ajan tapahtumien mukaan. Olemme siirtyneet ajat sitten lööppi-ja gallup äänestysten maailmaan, joista alkuperäinen demokratia on kaukana.
Ehkä äänestyksistä luovutaan ja mennään vain gallupeilla.
Vastaan niihin toki itsekin netissä paremman tekemisen puutteessa.
” Mikä kuvien juustoista vastaa arvojasi?”
saa mäkkärin kuponkeja.
70- l tein niitä ovelta ovelle ja se oli rankkaa puuhaa nettiin verrattuna. Ei ollut myöskään vaalikoneita.
Kirjoitin oikeusministerille, joka on puolueeni edustaja, gallup kiellosta ennen vaaleja muttei ole vastausta kuulunut.

Mikko Toivonen

Karmiva visio, mutta Orpon ja Sipilän johtamat puolueet ovat niin hirveästi sössineet kansalaisten perusetujen ja tarpeiden kanssa, että jos kansa vaikka noinkin päättäisi niin sitä mieluummin kuin nykyistä.
Tosin on paljon muitakin koalitio ja puolueiden uusiutumismahdollisuuksia sekä kansan yleisen ja yhteisen edun palauttamista puolueohjelmiin.
Eniten minua hirvittää vihreiden paluu kenen tahansa hallintoon. Tulee taas uusia Carunoita ja Palmuöljydieseleitä!

Markku Koivisto

Toivoisi tietenkin Rinteeltä edes joitakin linjauksia, mitkä olisivat hänen hallituksensa keinot vaikkapa tämän "eriarvoistamisen" torjuntaan. Ja mikä olisi talouspohja, joka tuohon johtaisi. Hieno sanahan eriarvoistaminen on, mutta mikä lienee sen sisältö. Semmoinen stiiknafuulia luulen mä.
Katse on nyt aika lailla väärässä asiassa -hallituskumppaneiden valinnassa- ennen äänestystuloksen selviämistä.

Viljo Asikainen

SDP+vihr+vas+RKP ei riitä tulevista vaalivoitoistaan huolimatta parlamentaariseen enemmistöön. Lisävoimia pitäisi välttämättä saada. Mistä?

Kun SDP on julistanut ei menevänsä hallitukseen perussuomalaisten kanssa ja nyt julistaa samaa kokoomuksen ja keskustan suhteen, ei apua tule mistään. Siniset ja Harkimon ja Väyrysen liikkeet eivät kansanedustajia saa, KD:kin niin vähän ettei siitäkään ole avuksi.

Rinteen uhoaminen kummastuttaa. Onko hänellä liian vähäinen kokemus politiikasta? Kokeneempi tietäisi ilman muuta että Suomessa ei hallitusta voi muodostaa muuten kuin että siinä on kaksi kolmesta suuresta (SDP, kok, kepu)

Sen verran tämän päivän tilanteessa on uutta että Rinteen toivepohja täydennettynä perussuomalaisilla olisi toimintakykyinen enemmistö. Mutta ne kaikki joutuisivat perumaan aikaisemmat perussuomalaisten kelpaamattomuutta koskevat kantansa ja sitä ei voi tapahtua ainakaan kaikkien kohdalla.

Tervetuloa sairasvuoteelta maan pinnalle, Antti Rinne!

Juha-pekka Naukkarinen

Rinne lupaa oppositiosta kaikenlaista herkkua äänestäjilleen,joita ei voi toteuttaa,jos valitaan pääministeriksi,se onkin henkilökohtainen päätarkoitus,päästä pääministeriksi,valinnan jälkeen lupauksista viisveisataan,jos aikajana puuttuu,se kertoo jo paljon,ei katetta! Valtiontalous on se joka viimekädessä määrää mihin suuntaan Suomen on mentävä,jos kulutusjuhlat alkavat,niin luottamus on mennyt ulkomaailmaan,se on nähty vaikkapa Kreikan kohdalla,Suomessa ei tiedetä vielä kurjuudesta mitään,mutta Rinteen johdolla demarit tulevat sen näyttämään,he eivät elä tätä vuosituhatta,vaan toimivat AY liikkeen edustajina,joten Suomen alsajo on varmaa,sen jälkeen tulee oikeistohallitus joka joutaa taas kerran aloittamaan kaiken alusta,sääliksi käy suomalaisia,aina menevät samaan lankaan,demarien ja vihervasemiston lupauksiin!

Jani Tuononen

Sipilän hallituksen poliitikoille ei ole uskottavaa valittaa yhteistyön puuttumisesta, kun hallituskausi on ollut pelkkää sanelua.

"Toivottavasti tämä ei ollut Rinteeltä loppuun asti harkittu lausunto, jolla hän haluaa muuttaa Suomen yhteistyöhön ja yhdessä sopimiseen perustunutta poliittista kulttuuria. Rinne jakaa jo hallituspaikkoja, vaikka vaaleja ei ole käyty. Kansa päättää, ei Rinne"

Pasi Anttila

Mitäköhän hän tarkoittaa että "onko rinne nyt romuttamassa suomessa harjopitettua yhteistyöhön perustuvaa politiikka.

Missä on todisteet tämän hallituksen yhteistyöhön perustuvasta politiikasta. Tämä hallitus on käskyttänyt ja komennellut. Hallitus on ek:n kanssa hylännyt yhteistyöhön perustuvan mallin. Konsensus ja kolmikanta on muistaakseni yhteiskunnan syöpä kokoomuksen mielestä. Ay-liikkestä taidettiin käyttää samaa termiä.

No mitä tulee edustaja Jaskarin väitteeseen että kokoomus käyttää mieluuten porkkanaa kuin keppiä. Missä todisteet positiivisesta suhtautumisesta, luottamuksesta. Mitä on esim aktiivimalli? Porkkanaa vai keppiä.

Kokoomuksella alkaa olla kova huoli näin vaalien alla kun kova oikeistolainen talousoppi ja politiikka on vienyt yhteistyökumppanit, keskusta sellainen voisi olla mutta kansa tulee mitä ilm. rankaisemaan Sipilän johtamaa keskustaa rankalla kädellä. Kokoomuksen vaihtoehdot alkaa olla vähissä. Joutuuko nöyrtymään ja tukemaan vasemmistolaista politiikkaa päästäkiseen hallitukseen. Nyt kun alkaa Jaskarin ja Vartiaisen kanssa katumushjarjoitukset niin eikö sieltä kokoomuksellekin pieni paikka hallituksesta aukea. Tulee olla hauskaa seurata kun kokoomus poistaa demarien kanssa aktiivimallin ja kikyyn liitetyt vuosittaiset lisätunnit ym.
Tulee kokoomuksestakin vihdoin se työväenpuolue jota he joskus aikoinaan mainostivat:)

Airi Pulkkinen

SDP, Vasemmisto ja Vihreät= maan tuho. Mm. Antti Rinne totesi 9.10.2016 turvapaikanhakijoiden kuluista, että olemme maailman rikkaimpia, eikä apu ole ongelma taloudellemme, eikä myöskään raha ole pois työttömiltä tai eläkeläisiltä. Näillä kolmella edellä mainituilla puolueilla lienee jokin taikaseinä, josta saa hakea ilmaista rahaa.

Tapio Mäkeläinen

Lähes kommunistinen hallitus länsimaassa? Ei kansa niin tyhmä voi olla. Tai no, olihan se 70- luvullakin. Pikkupioneerit Sanni ja Li ministereinä. Njet snaju.
Noi lausunnot osoittaa ettei Rinne ole kunnossa ja on karsea riski hälle itselleen ja politiikalle jos palaa keskiöön.
Sitten on toinen asia. Vaalit on pitämättä.

Helena Adel

Oikeisto pois vallasta! Ovat jo vuosien varrella näyttönsä näyttäneet. Keskittyköön kähmittyjen rahojensa "hoitoon" veroparasii...anteeksi ...paratiiseissa ja vakuutuskuorissaan ja näpit pois yhteisestä kansanomaisuudesta ja valtiolle kuuluvista tehtävistä.