Torstai 25.4.2019

Nyt demarit kuittaavat kokoomukselle: ”Kuulostaa uskomattoman kylmältä politiikalta - eikä leikkauksiin ole enää varaa”

Luotu: 
2.3.2019 15:16
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Sirpa Paatero linjaa, että talouskasvun ja työllisyyden perusta on ihmisten hyvinvoinnissa.
|

Sdp:n kansanedustajan ja puoluevaltuuston puheenjohtajan Sirpa Paateron mukaan nykyhallituksen leikkauksien ja eriarvoistavan politiikan tie on käyty nyt loppuun. Hän vastaa kokoomuksen varapuheenjohtajalle, oikeusministeri Antti Häkkäselle, joka totesi Ylen Ykkösaamussa aikaisemmin lauantaina, että ”jos sdp lupaa täysin toisenlaista talous- ja työllisyyspolitiikkaa, aika vaikea on nähdä, että siitä kompromissia saataisiin aikaan”. Lue lisää: Antti Häkkäseltä tyly vastaus Antti Rinteelle Ylellä: ”Aivan käsittämätön linjaus”

Sirpa Paatero linjaa tiedotteessaan, että talouskasvun ja työllisyyden perusta on ihmisten hyvinvoinnissa, eivätkä ne hänen mukaansa ole vastakkain, vaan molempia tarvitaan.

”Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoi Ylen Ykkösaamussa, ettei hallituksen politiikan nykylinjaa tarvitse muuttaa. Kuulostaa uskomattoman kylmältä politiikalta, kun tällä kaudella on leikattu suuria summia palveluista, koulutuksesta ja erityisesti pienituloisten eläkeläisten, opiskelijoiden ja työttömien etuuksista. Seurauksen näemme niin huono-osaisuuden kasvuna kuin vanhusten ja sairaiden hoivan laiminlyönteinä”, hän kommentoi.

”Suomen talous nojaa osaamiseen ja hyvinvointiin eikä leikkauksiin ole enää varaa, jos haluamme kasvua myös tulevaisuudessa. Työllisyys voidaan pitää korkeana vain, jos ihmisistä pidetään huolta ja kaikki pysyvät mukana.  Kyse on arvovalinnasta: Haluammeko jatkaa nykyisen hallituksen leikkauksien tiellä ja lisätulojen jakamisella verohelpotuksilla niille joilla on jo paljon vai panostaa inhimilliseen ja ihmistä kunnioittavaan politiikkaan”, Paatero jatkaa.

Lue myös: 

Antti Rinne listasi hallitusvaihtoehtoja TE:lle: ”Se ei välttämättä johdu Juha Sipilästä henkilönä”

Kokoomus pillastui heti Antti Rinteelle: ”Haastaa riitaa”

IL–US-kysely: Demarivaikuttajat ottaisivat keskustan hallitukseen – mutta ensin ”Sipilälle potkut”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo-Juha Pietikäinen

Talouskasvu hiipuu ja valtion budjetti on edelleen alijäämäinen n. 2 mrd.
Alijäämä repeaa helposti monta miljardia lisää, jos työllisyysaste ei nouse
ja esim. korkomenot kasvavat lähivuosina.
Suomen julkisen talouden on kriisissä, jos demareiden politiikalla jatketaan.
Kenen politiikka on kylmää, sitä sopii pohtia.

Pasi Käyhkö

Kun talouskasvu alkaa hiipua muualla, mistä on jo viitteitä, niin meillä Suomessa on sama edessä ja silloin on vaikea työllisyysastetta nostaa millään keinoin. Syynä myös maan melko yksipuolinen elinkeinorakenne
Eikä yhdenkään puolueen pidä tehdä kansalle mitään suurempia "hyviä" lupauksia. Ne ovat pelkkää populismia.

Antti Brusi

Kyllä valtio pärjää vaikka velkaa on vuoden bkt:n verran. Ihan hyvin jos säilyttää itsenäisyytensä ja hoitaa oman tonttinsa. Jos valtio myydään muille maille vierahille kuten kokomuus ja sipilä haluavat ei takeita enää ole. Suohon poljettu kansakunta ei siihen enää kykene.

Juhani Jantunen

Seppo-Juha, Sipilän hallitus jättää perinnöksi 15.1 mirjardin euron velanottotarpeen 2019 (Valtiokonttori). Hyvin ovat taloutta tasapainottaneet! Julkinen talous on kriisissä jos nykymeno jatkuu, onhan kepulaista ja kokoomuslaista politiikkaa harrastettu vuodesta 2003 Vanhasen ollessa puikoissa. Voisi välillä kokeilla muuta, ei se ainakaan huonommaksi mene.

Jukka Laine

Jos sosiaalietuuksista pitää leikata, niin leikattakoon niiltä jotka eivät niitä kaikkia edes tarvitse. On jättieläkkeet, lapsilisät, remonttiavustukset, yritystuet, yms.

Rikkain kymmenys saa nykyään enemmän sosiaalitukia kuin köyhin kymmenys.

Ja rikkaimmilta ja yrityksiltä on muutakin leikattavaa. Pääomatuloveron korotus. Varallisuusvero. Ansiotuloverotuksen progressiivisuus. Vakuutuskuoret.

Lauri Kiiski

Suomessa on harvinaisen alhainen sosiaaliturvan taso ja samalla harvinaisen iso ja kallis julkinen sekrori hyvine etuuksineen ja eläkkeineen, mutta samalla maailman korkein verotus ( piiloveroineen ja palvelumaksuineen ) ja julkiset menot.

EU on huomauttanut Suomea monia kertoja kovin alhaisen perusturvan takia.

Seppo Makkonen

Taas sitä mennään, vaalit lähestyy ja poliitkot tekee lupauksiaan. Olisi kiva tietää Antin, Petterin, Lin, Pekan ja muiden puoluejohtajien vastaus kysymykseen; Onko demokratia onnistunut jos 51% enemmistö äänestää 49% vähemmistön rahat ja varallisuuden itselleen? Tämän kysyisi jossain suorassa paneelihaastattelussa, näkisi todella hauskoja älyllisiä umpisolmuja ja piiiitkiä selityksiä asian vierestä.

Seppo Makkonen

Hups, kommentistani sensuroitiin loppuosa. Se meni kuta kuinkin näin. Siitä lähtien kun Marx ja Lenin ammoin lanseerasivat kommunismin / sosialismin on useaa maata hallinnut vasemmiston enemmistö. Joka ikinen kerta lopputulos on ollut oikeusjärjestelmän epäreiluus, rikas nomenklatuura, köyhät ja kurjat kansalaiset. Siis joka kerta on käynyt näin, ei yhtään poikkeusta. Kysymys kuuluu, ovatko vasemmistolaiset tyhmiä vai häiriintyneitä kun eivät vieläkään usko miten siinä käy? Mitähän sensuroitavaa tässäkin nyt oli?

Petri Ollila

Kuulostaa kummalliselta, että valtion taloudesta huolehtiminen on "kylmää" politiikkaa. Demarit elävät käsittämättömässä illuusiossa, että rahaa tulee jostakin tyhjästä. Tällaista viestiä on helppo syöttää asiaa tarkemmin tunteville kansalaisille. Minusta se on epärehellistä.

Petri Ollila

Kuulostaa kummalliselta, että valtion taloudesta huolehtiminen on "kylmää" politiikkaa. Demarit elävät käsittämättömässä illuusiossa, että rahaa tulee jostakin tyhjästä. Tällaista viestiä on helppo syöttää asiaa tarkemmin tunteville kansalaisille. Minusta se on epärehellistä.

Juha-pekka Naukkarinen

Työllisyys ei pysy korkealla,jos sosiaaliturva on liian hyvä,se on nähtävissä niissä maissa,joissa sos.turva on alhaisempi,kuin Suomessa esim.USA. Kanada on poikkeus,siellä työttömyys on selvästi alle 5%, täysin ilmainen terveydenhuolto myös hammaslääkäri kaikille,siellä satsataan tehokkaasti työttömän työllistymiseen,koska työttömyyskorvauksia voi saada vain 90 päivää,se aktivoi tehokkaasti,sekä työttömiä,että heidän avustajiaan,julkisella puolella on huomattavasti vähemmän työntekijöitä,kuin Suomessa,vaikka väkiluku on n.33 miljoonaa,verotus on alhaisempi,kuin Suomessa,kuten muukin eläminen,Suomi tuhlaa miljardeja julkisiin suojatyöpaikkoihin sekä järjettömän korkeisiin työttömyyskorvauksiin,joka aktivoi vain siihen milloin pääsisi ansiosidonnaiselle vapaalle,joka usein yhdessä suunnitellaan työnantajan kanssa,ei tämmöinen järjestelmä mitenkään voi aktivoida pysyvään työntekoon!