Maanantai 17.6.2019

Li Andersson: ”Juha Sipilä levittää tietoisesti valheellista tietoa”

Luotu: 
4.3.2019 09:54
  • Kuva: Antti Nikkanen / Alma Talent
    Kuva
    Li Andersson kritisoi pääministeri Sipilän puheita.
|

Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson yhtyy muiden oppositiopoliitikkojen kritiikkiin koskien pääministeri Juha Sipilän (kesk) metsäkannanottoja.

Sipilä sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa sunnuntaina, että ”punavihreä puoli kieltäisi käytännössä metsien käytön kokonaan”.

”Sipilä on pääministerin asemassa käyttänyt valtakunnallista julkisuutta levittääkseen tietoisesti valheellista tietoa muiden puolueiden kannoista”, Andersson tviittaa.

”Sipilän metsälausunto on surullinen myös siksi, että Sipilä itse on osallistunut vaalitentteihin joissa kysytty metsien hakkuutasoista, ja tietää itse miten eri puolueet kysymykseen ovat vastanneet. Vas ja Vihreät että ei voi kasvattaa, sdp että riippuu hiilinielujen kehityksestä”, Andersson myös toteaa. LUE LISÄÄ: Orpo ja Sipilä iskivät MT-vaalitentissä – Sanna Marin: ”Edes Suomen johtavat ilmastotieteilijät eivät ole kyenneet vastausta antamaan”

 

 

Vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö syytti viikonloppuna Sipilää tahallisesta valehtelusta ja sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marin sanoi, ettei pääministerin puheilla ole totuuspohjaa.

LUE LISÄÄ:

Ville Niinistö raivostui Juha Sipilän heitosta: ”Tahallinen valehtelu on jo törkeää”

Myös Sanna Marin tarttui Juha Sipilän heittoon: ”Rimanalitus pääministeriltä”

Sipilä vastasi valehtelusyytöksiin pääministerin haastattelutunnilla. Hän totesi kommentoineensa Uutissuomalaisen haastattelussa tutkimusta, jonka mukaan 95 prosenttia vihreiden kansanedustajaehdokkaista on sitä mieltä, että metsien hakkuita, metsien ja puun käyttöä pitää heti vähentää.

”Kyllä minusta on oikeutettua kysyä, mistä vihreät ja vasemmisto sulkisivat tehtaan. Minusta olisi nyt vaan hyvä, että vihreät ja myöskin sdp, jonka linja on ollut epäselvä, kertoisivat, mistä tehtaita suljetaan, jos puunkäyttöä halutaan vähentää. Jos puuta tuotaisiin Venäjältä ei auttaisi yhtään, koska meillä on yhteinen ilmakehä”, hän kommentoi.

LUE LISÄÄ: Juha Sipilä vastasi valehtelusyytöksiin haastattelutunnilla: ”Tässä ajellaan kaksilla rattailla”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #8

Luuletko, ettei kentältä tule epäluottamusta!?!

Sipilän ja Bernerin röyhkeys omien ja pääomapiirien etujen ajamisessa veronmaksajien ja yleensä maksajien kustannuksella on ollut uskomatonta.

Se, että tilanne menee vieläkin huonompaan suuntaan Li Andersson'in tapaisten politiikkojen päästessä valtaan onkin toinen juttu.

Vasemmisto ei sentään myy veronmasajien omaisuutta pääomasijoittajille ja varsinkaan ulkomaisille, on sentään hyvä puoli verrattuna nykyhallitukseen.

Raimo Laine

Vihreät mepit EU:ssa ovat ainakin kahdesti vaatineet EU:ta lopettamaan Suomen metsähakkuut, koska hakkaamme niin paljon, että metsät eivät enää sido hiilidioksiidia, mikä taas kiihdyttää ilmastomuutosta ja vähentää metsien monimuotuisuutta sekä haaskaa luonnonvaroja.
Onneksi EU ei ole tätä uskonut.
Kuka lienee valehtelee ???

Raija Lempiäinen

Toden näköisesti Sipilä politisoi ja tulkitsee oppositioon kuuluvien puolueiden sanomisia ja ajatuksia itselleen suosiolliseen suuntaan, onhan se jonkin moista "valehtelua" tai epätotuutta, ei se ainakaan reilua ole! Mitä ei tekisi kannatusaallon pohjalla?? Trumpismia??

Arska Hyytiäinen

Ainakin näin sivusta seuraavana ja yksittäisten vihervasemmistolaisten juttuja lukeneena olen kyllä samoilla linjoilla Sipilän kanssa.Luotan kyllä enemmän LUKEn laskelmiin kuin aatteen nojalla tehtyihin mutu arvioihin metsän hakkuusta.Jos puuta saada Suomesta niin sitä tuodaan Venäjältä missä hakuut on valvomattomia eikä kestävästä metsänhoidosta ole tietoakaan.

Seppo Simonen

Punavihervasemmisto museoisi suomen metsät hiilenpäästölähteiksi ja puunjalostustehtaat ja sahat suljettaisiin.
Nyt on maaseudun ihmisten korkea aika herätä ja katsoa eteensä missä mennäänkö city kaupunkien ehdoin vai koko maan edun mukaisesti eteenpäin.

Kai Lähteenmäki

jep, varsinkin kun Suomen CO2 päästöt yli puolittuu, kun uudet ydinvoimalat valmistuu.
Nyt Suomen KHK päästöt on n 50 milj tonnia CO2 vuodessa- OL3 vähentää päästöjä 16 milj tonnia ja FV1 12 milj tonnia, yhteensä siis 16+12 = 28 milj tn CO2.
Silloin Suomi on naapuriaiden Ruotsin ja Norjan kanssa HUIPPUHYVÄ ilmastoasioissa.
Se mahdollistaa myös sen, että metsää ei tarvitse polttaa huonoissa kattiloissa, vaan biomassa säästyy korkean jalostusasteen raaka-aineeksi.

Juha-pekka Naukkarinen

Silloin kun sanotaan mitä ilmaston hyväksi pitäisi tehdä,jotta ihmiskunta pelastuisi,pitäisi myös sanoa mitä ne teot maksavat ihmisten jokapäiväiselle elämiselle,sitten vasta voidaan tietää miten paljon he ovat valmiit maksamaan ilmaston hyväksi tehdyistä toimenpiteistä,nämä viherpiipertäjät ovat valmiita sulkemaan tehtaita,rajoittamaan maataloutta ja liikennettä,siitä huolimatta haluavat kerätä veroja enemmän vähäosaisille,mistä niitä veroja otetaan,jos ei ole tuottavuutta,kertoisivat tämän heidän äänestäjilleen!

Marko Kivelä

On mielenkiintoista kuinka innokkaasti oikeistokonservatiivit levittävät ja puolustavat Sipilän väitettä vaikka jokainen heistä taatusti tietää, että väite on täysin virheellinen. Yllättävää tämä ei kuitenkaan ole, sillä mm Trumpin jatkuva valehtelu on tehnyt hänestä varsin suositun, myös suomalaisissa konservatiivisissa piireissä.

Ari Mikkola

Sähköä ja puuta voi tuoda venäjältä rajattomasti, ajattelee Vihreä ja Vasemmisto. Säästyy suomen luonto..Myös kivihiiltä voi polttaa huoletta koska vaihtoehtoinen turve on suomalainen tuote, saastuttaa yhtä paljon mutta raha ja työ jäisi suomalaisten käyttöön, tosin turpeennoston haitat Suomeen. Kivihiilikaivokset Puolassa ei saastuta Suomessa..
Kehtaako joku kirkkain silmin nauramatta väittää ettei Vihreät ja Vasemmistopuolueet aja metsien käytön merkittävää vähentämistä, varsinkin sellun käytön, joka lie tärkein elementti metsäteollisuudessa. Puurakentamisen on marginaalitoimintaa ja vain yksi osa kokonaisuutta.
Vähän kuin sanoa että kasvatamme vain filettä emme jauhelihaa..

Ilkka Paananen

Näinhän se menee. Vallankahvaan pääsy on niin kiihottavaa, että ei sillä ole väliä jos tuontienergia on saastuttavampaa kuin kotimainen. En usko sanaakaan Andersonin, Niinistön, Karin ja mitä näitä on sanomisista. Kyyti on kylmää kun maailmaa pelastetaan suomalaisen sosialismin opein.

Ensio Jauhiainen

Miksi valtionyhtiö rahoitti Juha Sipilän henkilökohtaisia liiketoimia? Siihen ei uusi kirjakaan anna vastausta. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)
Uusi kirja kertoo keskustatahojen sekä Juha Sipilän kummallisia kuvioita sisältäneistä liiketoimista.
PÄÄMINISTERI Toimittaja ja kirjailija Jarno Liski on yhdessä Yleisradion toimittaja Jyri Hännisen kanssa julkaissut kirjan Keskustan valtakunta – kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta (Into). Teoksessa suuren roolin saa Nuorisosäätiö entisine johtajineen, jotka ovat epäiltynä useista rikoksista. Kirja kuvaileekin, kuinka keskustataustaiset yhteisöt pyörittävät pimeää rahaa rakennushankkeiden kautta.
Keskeisessä roolissa on myös keskustan puheenjohtajaksi vauhdilla noussut liikemies Juha Sipilä. Kirja lupaa avata, kuinka Sipilä rikastui ja kuinka hänen liikemiestaustansa on näkynyt myös pääministerin työssä – ja minkälaisia bisnesmahdollisuuksia Sipilä on järjestänyt verkostoilleen Suomen pääministerinä.
Sipilä on tuttu aihe vapaana toimittajan työskentelevälle Jarno Liskille, joka oli yksi Ylegate-kirjan kirjoittajista. Aikakauslehti Seura julkaisi aikoinaan myös poikkeuksellisen suorasanaisen analyysin Sipilän liikemiesurasta ja siitä, kuinka nykyisestä pääministeristä tuli miljonääri. Sipilä ei antanut haastattelua Liskin kirjoittamaan artikkeliin, eikä nykyisin edes vastaa hänen haastattelupyyntöihinsä.
Siksi ilman vastauksia jääkin edelleen erikoinen myyntikuvio, jossa Sipilä teki valtion rahoituksella miljoonavoitot. Nokia-taustaisen Lauri Kuokkasen Solitra Oy valmisti matkapuhelimissa tarvittavia taajuussuodattimia, joiden kysyntä räjähti 1990-luvun alussa. Yhtiössä työskennellyt nuori diplomi-insinööri Sipilä oli 40 000 markan osuudella vähemmistöomistaja.
Vuonna 1993 Solitrasta tuli Rautaruukin tytäryhtiö, kun Kuokkanen myi osuutensa valtionyhtiölle. Solitran toimitusjohtajaksi nostettiin Juha Sipilä, joka perusti Solifil-nimisen pöytälaatikkoyhtiön. Sipilä omisti Solifilistä kolme neljäsosaa, ja Sipilä halusi ostaa koko Solitran.
Valtionyhtiö Rautaruukki myikin Sipilän holdingyhtiölle enemmistöomistuksensa Solitra Oy:stä. Valtaosan rahoista kauppaan – yli 30 miljoonaa markkaa – Sipilälle lainasi erikoisesti Rautaruukki itse. Vakuutena olivat vain kyseiset osakkeet, kauppahinta oli kokonaisuudessaan 50 miljoonaa.
Vain reilua vuotta myöhemmin Sipilä myi osuutensa nelinkertaisella hinnalla amerikkalaiselle ADC Telecommunicationsille. Kauppahinta oli nyt lähes 200 miljoonaa markkaa.
”Rautaruukin toiminta vaikuttaa erikoiselta. Järjestelyssä Rautaruukki ei pienentänyt riskiään mutta varmisti, että kaupan onnistuessa yli odotusten Sipilä saisi pitää voitot.”
Rautaruukin hallituksen puheenjohtajana toimi tuolloin keskustan Paavo Väyrynen ja kauppa- ja teollisuusministerinä puolueveli Seppo Kääriäinen.
Liski on pyrkinyt selvittämään mitä oikein tapahtui. Mutta silloiset Rautaruukin johtajat eivät muista, miksi Sipilän liiketoimia rahoitettiin valtionyhtiön toimesta, yksi asioista vastannut johtaja on kuollut. Ja Sipilä itse ei vastaa.
Lue myös: Seura syyttää – Sipilä käytti veronmaksajien rahoja ja hyvä veli -verkostoa rikastuakseen