Keskiviikko 26.6.2019

Timo Soinille pidettiin ovea auki viimeiseen saakka – Elo: 30 000 äänen miehelle olisi ollut tilaa

Luotu: 
5.3.2019 10:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Ulkoministeri Timo Soini (sin) ei asetu ehdolla eduskuntavaaleissa. Eurovaaliehdokkuuteen hän ei ota vielä kantaa.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin) ei hiiskunut vaaliaikeistaan etukäteen edes puoluetovereilleen. Soini ilmoitti tiistaina aamulla blogissaan, ettei hän enää pyri jatkokaudelle eduskuntaan.

LUE LISÄÄ: Timo Soini: ”En ole ehdolla eduskuntavaaleissa”

”Ei Timo ole sellainen henkilö, että hän yksityisesti sanoisi jotain muuta ja julkisuudessa toista. Hän on selvästi sanonut kertovansa ratkaisustaan kaikille, kun aika on ja nyt se aika on. Kaikki vaihtoehdot olivat pöydällä”, sanoo sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Uudellamaalla itse eduskuntaan ehdolla oleva Elo kertoo, että siniset pitivät ehdokaslistallaan Soinille paikkaa auki viimeiseen saakka.

”Toki henkilölle, joka on saanut 30 000 ääntä vaaleissa listalla tilaa olisi ollut”, kertoo Elo.

Soini sai kevään 2015 eduskuntavaaleissa 29 527 ääntä ja oli Uudenmaan äänikuningas. Huhtikuun eduskuntavaaleja varten ehdokaslistat on toimitettava oikeusministeriölle tänään tiistaina kello 16 mennessä. Elon mukaan sinisten Uudenmaan ehdokaslistalla on vielä ”muutama paikka” auki, mutta hän on vakuuttunut, että lista saadaan tiistain aikana täyteen.

Soini pitää eurovaalioven vielä auki

Ulkoministeri Soini on aiemmin blogissaan todennut, että tulossa on ”eurojytky” Soinilla tai ilman. Tiistaisessa blogissan Soini ei hän ottanut kantaa eurovaalikysymykseen. Vastausta kysymykseen odottavat myös siniset.

”On siitä matkan varrella keskusteltu, mutta ei hän tosiaan vielä siihen ole ottanut kantaa. Ovea me pidämme tietysti siltä osin raollaan”, Elo kertoo.

LUE MYÖS: SMP-konkari Raimo Vistbacka yrittää paluuta eduskuntaan – nyt sinisten riveistä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Suninen

Soinin ura oli tietyllä tavalla huijausta alusta loppuun. Jytkyt saatiin lupauksilla, joita ei hallituksessa sitten edes yritetty toteuttaa.

Maahanmuutto- ja EU-politiikkaa koskevien lupausten pitämiselle keskeiset valtiovarainministerin ja sisäministerin salkut jätettiin suosiolla kokoomuspuolueelle. Soini itse nosti kytkintä ja häipyi ulkomaille. Soinilaisten hallituskaudella Suomeen tuli enemmän haittamaahanmuuttoa kuin koskaan Suomen historiassa.

Juha Lapveteläinen

Edustaja Timo Soini oli saanut kevään 2015 eduskuntavaaleissa 29 527 ääntä uudeltamaalta. Tällä äänimäärällä hänet valittaisiin Keski-Uudenmaan Maakunnan edustajaksi Helsingin edustajainhuoneeseen, edellyttäen että oikeusvaltio olisi perustuslaillinen tasavalta.

Juha Lapveteläinen

Maakuntien edustajainhuoneen edustajat osallistuvat eduskunnan äänestyksiin edustajainhuoneessa kaikissa niissä asioissa, jotka koskevat itsehallinnollisia maakuntia. Myös maakuntien edustajainhuone pystyy tekemään yhteisiä maakunnallisia aloitteita eduskunnassa päätettäväksi, lisäksi heillä on itsenäisiä maakunnallisia asioita joita tulee päättää äänestämällä edustajainhuoneessa. Perustuslaillisen itsemääräämisoikeuden tulee toteutua maakunnissa isänmaallisen oikeusvaltion puolesta yhteistyössä eduskunnan kanssa, tämän vuoksi tarvitsemme maakuntien edustajanhuoneen ja edustajat. On tärkeää, että pienten maakuntien ja kansalaisten alueellinen ääni saadaan yhteiskunnallisesti kuuluviin suomalaisissa tulevaisuuden maakunnissa. Näin eduskunnasta vapautuu myös lisäpaikkoja vähemmän ääniä saaneille eduskuntavaaliehdokkaille lisäten demokratiaa, sillä maakuntien edustajainhuoneen äänikuninkaita tulee olemaan (arviolta) 36-40 Suomen perustuslaillisessa Tasavallassa, missä jokaisen kansalaisen yksilönoikeuksia kunnioitetaan jatkossa Perustuslakituomioistuimen päätöksillä. Ratkaisu on isänmaallinen tasavaltalainen oikeusvaltio, Suomen Tasavalta.