Keskiviikko 26.6.2019

Timo Soinilla outo tiedotustilaisuus – ”Miksi kysyt?”

Luotu: 
5.3.2019 14:26
Päivitetty: 
5.3.2019 14:31
  • Kuva: Kimmo Haapala / Alma Talent
    Kuva
    ”Älkää nyt aliarvioiko itseänne”, Timo Soini sanoi medialle kehottaen toimittajia lukemaan rivien välistä hänen blogikirjoitustaan. Hän ei kuitenkaan suoraan vahvistanut politiikan jättämistä.
|

Ulkoministeri Timo Soini (sin) ei antanut eduskunnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessaan varsinaista uutta tietoa jatkosuunnitelmistaan. Soini ilmoitti aiemmin tiistaina, että hän ei ole ehdolla ainakaan eduskuntavaaleissa kuukauden päästä.

”Olen blogin kirjoittanut, ei mitään lisättävää, kysykää”, Soini töksäytti paikalle kerääntyneelle medialle.

Ensimmäisenä häneltä kysyttiin, lähteekö hän eduskuntavaalien sijaan ehdolle kevään myöhempiin europarlamenttivaaleihin.

”Miksi kysyt”, Soini vastasi.

Kun toimittajat yhä kyselivät, aikooko Soini lopettaa politiikan kokonaan eli siirtyä muihin töihin, tämä kehotti toimittajia luottamaan blogikirjoituksesta tekemiinsä tulkintoihin. Soinin tämänpäiväisen blogin otsikko oli Kiitos näistä vuosista.

”Älkää nyt aliarvioiko itseänne.”

LUE LISÄÄ: Näkökulma: Timo Soinin vaiherikas poliittinen ura taitaa olla sitten taputeltu

Soinilta tiedusteltiin, mitä hänen blogissaan mainitsemansa ”uusi matka” tarkoittaa.

”Se tarkoittaa, että olen nuori mies vielä, tässä on elämä edessä.”

Soinin mukaan ”on mahdollista”, että hänen tulevaisuutensa tietää jotain muuta työtä kuin politiikkaa. Työtarjouksia on hänen mukaansa tullut.

”Minulla alkaa tämän kansanedustajan pestin jälkeen uusi matka. Tienviitassa ei lue määränpäätä, eikä matkan pituutta”, Soini kirjoitti blogissaan.

”Hoidetaan nämä hommat [ministeriys] ensin ja sitten alkaa uusi elämä”, hän jatkoi tiedotustilaisuudessaan.

Soini vihjasi politiikan jättämiseen kokonaan myös puhuessaan Brysselistä ja europarlamenttiin odotetuista poliittisten ryhmien voimasuhteiden muutoksista.

”Aikamoinen tuuli puhaltaa Euroopassa, antaa tuulten puhaltaa.”

Soinin mukaan lopettamispäätös ei ollut helppo, mutta hänen mukaansa politiikassa ”ei voi roikkua maailman tappiin asti”.

”Sellaisiakin esimerkkejä näyttää olevan, jotka eivät ymmärrä lopettaa.”

LUE LISÄÄ:

Timo Soinille pidettiin ovea auki viimeiseen saakka – Elo: 30 000 äänen miehelle olisi ollut tilaa

Timo Soini: ”En ole ehdolla eduskuntavaaleissa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Virtanen

Siis nähtävästi piti olla jotain muutakin tiedotettavaa ? Pelko näyttää olevan Halla-aholaisten pusakoissa kova. Senverran rajua on tuo nähtävästi erään ' työmiehen " johtama kampanja Soinia vastaan. Ja syytä onkin pelätä, onhan Soini edelleenkin varsin suosittu - vaikkei ihan entinen olekaan.

Lasse Neponen

On hyvä muistaa Soinin saavutukset laajemmin suomalaisen politiikan kentällä. Olemalla tavallaan politiikan Hannu Karpo hän on se, joka on tuonut tavallisten suomalaisten työväen ja yksin yrittäjien äänen takaisin politiikkaan.
Aika ennen populistista jytkyä oli konsensuksen harmaata ja hallituskokoonpanojen vaihtumisesta huolimatta - aina sitä samaa.
Nyt politiikka taas edes kiinnostaa ihmisiä, vaikka varsin saamatonta yhä onkin.
Päätösten tekokykyyn ja käytäntöön saamiseen sitten jo vaikuttaa muutkin asiat, kuten hallintorakenteiden jäykkyys, yksilöllisyyden ylikorostuminen ja some-median perässä lyhytjänteinen huomion-/hyväksynnän hakeminen, joka tekee hallaa kaikille puolueille ja lopulta koko poliittisen järjestelmän uskottavuudelle, toimivuudelle ja luotettavuudelle.

Veli Matti Heikkilä

Soinilla oli oma roolinsa oppositiopoliitikkona iskevien lentävien lauseiden heittäjänä. Minkäänlaista varteenotettavaa vaihtoehtoa hänellä ei ollut hallituksille silloinkaan. Soinin tyhjyys ja tyhmyys sekä äärioikeistolaisuus tuli liiankin hyvin ilmi heti vallankahvaan päästyään. Hän on avoimesti veljeillyt Puolan natsimielisten vallnpitäjien kanssa eikä kritiikin sanaa sinne päin ole kuulunut, vaikka koko Länsi-Eurooppa on niin tehnyt. Entä Trumpin ja USA:n militanttipiirien hännystely. Sekin täysin avointa ja täysin Somen ulkopoliittisen linjan vastaista. Onneksi presidentti Niinistö on selvästi ottanut Venäjän politiikan haltuunsa. Soinin kyvyt eivät selvästikään riitä ymmrärtämään mitä maailmassa on tällä hetkellä tapahtumassa. Yksi kaikkien aikojen heikoin ulkoministeri. Usein olen saanut hävetä olla suomalainen Soinin kommentteja kuunnellessa. Tervemenoa vaikka hevosurheilun pariin.

Markku Savikivi

"Soinilta tiedusteltiin, mitä hänen blogissaan mainitsemansa ”uusi matka” tarkoittaa.

”Se tarkoittaa, että olen nuori mies vielä, tässä on elämä edessä.”"

-------------------------------

Ehkä Soini on päättänyt perustaa aborttiklinikan?