Keskiviikko 19.6.2019

Kansanedustaja: ”Juha Sipilältä härski vaalitemppu – Vastaavaa ei ole ikinä nähty Suomen historiassa”

Luotu: 
8.3.2019 13:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Ville Tavio.
|

Oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio syyttää keskustan puheenjohtajaa, vt. pääministeriä Juha Sipilää härskistä vaalitempusta.

Kyse on siitä, että Sipilä pyysi tänään perjantaina hallituksensa eroa, kun oli käynyt selväksi, että sote-uudistusta ei ehditä tehdä vaalikauden aikana.

”Tällainen härski vaalitemppu maan pääministeriltä juuri ennen vaaleja ei kuulu länsimaiseen demokratiaan. Vastaavaa ei ole ikinä nähty Suomen historiassa”, Tavio ryöpyttää blogissaan.

”Keskusta ei olisi missään nimessä panikoinut näin, ellei sen gallup-kannatus olisi kovassa laskussa. Sipilä ei aja nyt Suomen etua, vaan keskustapuolueen etua”, Tavio uskoo.

Sipilä on kuitenkin ennenkin liittänyt koko hallituksensa kohtalon soten onnistumiseen. Hallitus oli vähällä kaatua soten takia vuonna 2015.

Kokoomuksesta on sanottu, ettei hallituksen ero olisi ollut välttämätöntä. LUE LISÄÄ: Juha Sipilän ratkaisu tuli puskista – Kokoomus: ”Ei ollut perusteltua”

LUE MYÖS: Näkökulma: Juha Sipilän onneton info – ”Räikeä tyylirikko”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Korpilampi

Sipilä voi olla monessa asiassa hyvä, mutta PR-asioissa hän on hävyttömän huono.

Oulun lastenraiskauskriisin (johon syyllinen hän on) ollessa kuumimmillaan hän tuli Ouluun lällättelemään, että raiskaahan ne muutkin. Aika röyhkeää, ottaen huomioon että hän on nimenomaan Oulussa ehdokkaana.

Nyt hän eroaa, koska kokee että kun ei ole hallituksessa, ei tarvitse tehdä mitään, eikä kannatus myöskään laske kun ei uutisoida mokista.

Noinkohan se menee? Veikkaanpa että ei.

Kaarlo Kunnari

Hannu Korpilampi, en usko väitettäsi että Sipilä tuli Ouluun lällättelemään eli vähättelemään raiskauksia. Asiat voidaan esittää niinkin että hänen puheensa on sisältänyt osan, jossa tuli ilmi muidenkin kuin maahanmuuttajien tekevän raiskauksia. Sehän on totta. En ymmärrä mistä kumpuaa tuo vihapuhe, joka kohdistuu Sipilään ja kuitenkin hän on parhaansa yrittänyt meidän kansalaisten etujen parantamiseksi. Nyt oli aika v. 2015 lopettaa maammme velkaantuminen ja myös parantaa työllisyyttä. Jos et ymmärrä missä tilanteesssa maamme oli kahden edellisen hallituksen jäljiltä, niin kerron. Meillä oli velkaa yli 100 miljardia € ja jos olisi toimittu edellisten hallitusten tapaan, niin velka olisi lisääntynyt 10 miljardia €/ vuosi eli nyt meillä olisi 140 miljardia velkaa ja kun korot aikanaan nousevat esim. 5 %:iin niin maksaisimme korkoja 7 miljardia/ vuosi. Se raha olisi poissa yhteisestä hyvästä, eli joltakin kansalaiselta tai yhteisöltä joka yhteiskunnan tukea tarvitsee.

Timo Heikkila

Jos Sipilä olisi kantanut vastuuta kehumallaan tavalla, hän olisi itse eronnut pääministerin tehtävästä! Nyt kun koko hallitus "erosi" niin mikään ei Sipilän kohdalla aiheuttanut uhrausta, eli samat edut, ministeriauto, palkka, turvamiehet jne jatkuu normaalisti, hommat vain vähenevät. Mua sylettää tuollainen vastuunkanto, mennä sitten vielä samantein kentälle elvistelemään.