Maanantai 22.7.2019

”Sipilä ei osoittanut viimeisenä pääministeripäivänään hyvää johtamista – yritysjohtajan kiukuttelua”

Luotu: 
8.3.2019 17:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Vt. pääministeri Sipilä poistumassa tiedotustilaisuudesta, jossa hän perusteli päätöstään kaataa hallitus.
|

Tänään pääministerin tehtävästään väistyneen Juha Sipilän (kesk) toimintatavat eivät vaikuta demokraattiselta johtajuudelta vaan ”yksinvaltaan tottuneen yritysjohtajan kiukuttelulta”, katsoo oppositiopuolue Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen.

”Sipilä ei osoittanut viimeisenä pääministeripäivänään hyvää johtamista. Päätös ei ollut hallituksen yhteinen, vaan Sipilän oma. Eropäätös näytti tulevan yllätyksenä myös hallituskumppaneiden kansanedustajille, jotka lukivat hallituksen kaatumisesta mediasta”, Sarkkinen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Sarkkisen mielestä on hyvä, että hallituksen sote-uudistus kaatui.

”On kuitenkin omituista, että Sipilä päätti kaataa hallituksen viikkoa ennen eduskunnan istuntokauden loppumista. Teko vaikuttaa tarkoitushakuiselta draamalta tai Keskustan vaalitempulta. On tärkeää muistaa, että soten kaatuminen ei johdu opposition jarrutuksesta, vaan siitä, että hallituksen sote-malli oli toteuttamiskelvoton”, hän kirjoittaa.

Sarkkinen toivoo, että puolueet onnistuvat nyt löytämään yhteisesti hyväksytyn mallin.

”Puolueiden yhteinen sävel voisi löytyä niin, että viedään eteenpäin kuntia laajempia sote-alueita, mutta luovutaan ongelmia aiheuttavasta markkinamallista ja rakennetaan palvelut julkiselle tuotannolle, jota yksityiset palvelut täydentävät. Samalla sovitaan siitä, että uudistus toteutetaan vaiheittain ja hallitusti. Luopumalla markkinamallista ja vaiheistamalla uudistus voidaan välttää myös perustuslailliset ja EU-oikeudelliset ongelmat.”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mattsson

Sipilä ilmeisesti kuvittelee vaalien alla että negatiivinen julkisuuskin on hyvää vaalimainosta!

Viikkoa ennen istuntokauden loppua vielä loppufarssi.

No, olisihan Niinistö voinut kieltäytyä antamasta ero viikkoa ennen, mutta ilmeisesti soten tilanne oli niin nolo että näin oli parempi?

Jarkko Mynttinen

Kypsä ja taitava johtaja ei aseta omaa etuaan organisaation tässä tapauksessa vation/yhteiskunnan edun edelle, siitähän tässä tosiasiallisesti on kysymys ei mistään muusta. Kaukana vastullisuudesta tämmöinen käytös. Mitä ja miten tämä hallituksen ero muka tässä vaiheessa enää auttaa? Jos olisi tehnyt saman johtopäätöksen esimerkiksi perussuomalaisten hajottua kesällä 2017 silloin ero olisi ollut ihan ymmärrettävä ja uskottava, nyt se ei sitä valitettavasti ole.