Torstai 25.4.2019

Sdp:stä heti lyttäys Juha Sipilälle: ”Höpö höpö ja löyhyn löyhyn”

Luotu: 
9.3.2019 11:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|

Eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen (sd) ja sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen viestintävastaava ja poliittinen neuvonantaja Dimitri Qvintus arvostelevat suorin sanoin pääministeri Juha Sipilän (kesk) aamuisia lausuntoja sote-uudistuksen kaatumisesta.

Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa muun muassa, että hallitus teki kaikkensa sote-uudistuksen maaliin saamiseksi. Lue tarkemmin: Juha Sipilä myönsi Ylellä: ”Olen valinnanvapauden kannattaja, mutta hallituksen kaatuneessa esityksessä sitä oli hieman liikaa”

”Sipilä väittää Ykkösaamussa pokkana, että ”hallitus teki kaikkensa” sotessa. Höpö höpö ja löyhyn löyhyn. Lehmänkaupassa kepun kokoomukselle antama markkinamalli todettiin kolme kertaa perustuslain vastaiseksi. Korjauksia ei tehty. Se oli poliittinen valinta”, Qvintus tviittaa.

Tuula Haatainen puolestaan tarttuu Sipilän putkiremontti-vertaukseen. Pääministeri vertasi sote-uudistusta taloyhtiön putkiremonttiin, jota osa asukkaista haluaa lykätä. 

”Sipilä vertaa sote- uudistusta koko ajan putkiremonttiin. Ei kuunneltu järjen ääntä: remontti kaataisi koko talon. Ei rikota sitä mikä toimii. Korjataan se, mikä ei toimi. Sipilä vierittää hallituksen omaa epäonnistunutta putkiremonttiaan eduskunnan syyksi. Remonttisuunnitelmasta jo alkumetreillä näki, että maakunta-markkinamalli ei pystynyt etenemään”, hän kommentoi.

Keskustan riveistä vastataan vaatimalla sdp:ltä vastauksia siihen, miten puolue aikoo viedä sotea eteenpäin.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hautaa

Ei kannattaisi ihan vielä leikkiä voittajaa. Eikä sitä Sotea tee yksin kukaan vaalien jälkeen. Täällä Suomessa varmin tapa munata vaalimenestys on ylimielisyys. Se on meille myrkkyä. Mitä lähemmäs mennään vaaleja niin kannattaa miettiä sitä omaa asennetta.

Seppo Simonen

SDP saa nyt tykönänsä miettiä kuten Mauri Pekkarinen sanoi lisää lisää vaateita tuli SDP taholta siis tämän episodin loppu performanssin sylttytehdas oli Antti Rinteen sylissä täydellisesti.
Eikös Sosialidemokraatit sanoneet että he tekevät kaikkensa saadakseen sote ja maakuntalaki ei menisi läpi. Näin he myös toimivat siitä kiittäminen on punavihervasemmistoa joka saa kantaa vastuun 100 prosenttia.
Muuten Ylen toimittaja unohtaa että on kaikkien yleverojenmaksajie toimittaja nyt hän ikäänkuin syyttäusi Juha Sipilää eikös hän ole entinen Kansanuutisten toimittaja.

Seppo Simonen
Vastaus kommenttiin #6

Pekka Hautaa on perustuslain ymmärtäjä kuten moni muukin professori ja dosentti sekä tohtorit siinä vain ln se erikoisuus että kukin tulkitsee perustuslakia omaksi edukseen.
Ei siitä pääse yli eikä ympäri että sote ja maakuntalaki kaatui kahden punavasemmistojohtoisen valiokunnan pyöritykseen.

Kaarlo Kunnari
Vastaus kommenttiin #11

Olen samaa mieltä kanssasi ja toivottavasti edes osa äänestäjistä tämänkin asian ymmärtää ja osaavat äänestää Keskustaa. Esimerkiksi minä en äänestänyt heitä edellisissä vaaleissa, mutta havaitessani kuinka välinpitämättömiä kansalaisten asioista nämä punavihervasemmistolaiset ovat äänestäjän eduista, niin äänestän nyt Keskustaa.

Jukka Mattsson

Sipilän vastuunotto nähtiin pari päivää "puolueen vaalimainoksessa".
Tänään ilmoitti ettei jatka puheenjohtajana jos Keskustan kannatus on uutta puheenjohtajaa valittaessa viime gallupin tasolla.

Mikä suoraselkäinen lupaus tulevalta oppositiojohtajalta? Niin, miksi kukaan haluaisi tälläistä puoluejohtajaa neuvottelukumppaniksi...

Erkki Pirttimäki

Ajanpeluu on sossuilla ollut menossa koko soten käsittelyn ajan. Krista Kiuru soten kaataja, johon hällä oli asemansa myötä mahdollisuus, onnistui unelmassaan. Nyt hän on rehevää kuinka meillä Satakunnassa on enempi rahaa käytettävissä, kun näkis vaan.

Ritva Lehtonen

Mielelläni kuulisin mikä on Demareiden ajatusmallin soteratkaisu, olisi hyvä tuoda se julki nyt niin äänestäjätkin saisivat tietää heidän vaihtoehtonsa. Nyt näyttää siltä ettei mikään ole ollut hyväksyttävä ratkaisu tähän asti.

Janne Kuusi

Niinpä, se putkiremontti. Sipilä jätti mainitsematta, että putkiremonttikin voi mennä päin helvettiä – varsinkin jos sen suunnittelussa hosutaan.

Kaikkein surkein putkiremontti tehdään niin, että se suosii osaa taloyhtiön asunnoista ja toisia syrjii. Ja kirsikkana epäonnistuneen kakun päälle tulevat puliveivarit, jotka tuodaan ulkomailta tekemään remonttia halvalla.

Ja vielä se strösseli: taloyhtiön hallitus järjestää osan työstä kavereilleen.

Siinä mielessä Sipilän putkiremonttivertaus osuu maaliin.

Ja sitten kun yhtiökokous vastustaa hallituksen yritystä puliveivata putkiremontin kanssa ja talon vesijakelun vaarantamista tulevaisuudessa, hallituksen puheenjohtaja hajottaa taloyhtiön hallituksen ja vertaa loukkaantuneena putkiremonttia maan hallituksen työskentelyyn: kun vastustajat lykkäävät sotepäätöstä, se muuttuu vaikeammaksi ja kalliimmaksi vuosi vuodelta, joten puliveivaus-soten hylkääminen on kansalta vastuuton teko.

Se siitä putkiremontista. Toivon mukaan taloyhtiön kokous valitsee sellaisen hallituksen, joka kykenee esittämään kunnollista remonttia ilman puliveivausta, korruptiota ja kotiinpäinvetoa.

Tapio Mäkeläinen

Niin, ei tullut valmista edellisenkään hallituksen aikana.
Lista haasteista soten lisäksi on pitkä jahka uusi hallitus aloittaa. Ilmasto ja maahanmuutto eivät todellakaan ole kärjessä.
Eka on talouden kääntyminen alas joka tekee työllisyysasteen nousun erittäin hankalaksi.
Turvallisuudesta ei ole puhuttu yhtään. Syytä olisi kun katsoo Venäjän pullistelua.
Näitä piisaa.

Jorma Saarinen

Eikö todellakaan ole muuta sanottavaa kuin: "Höpö höpö ja löyhyn löyhyn"?
Sipilän hallituksella oli ensimmäistä kertaa järjellinen ja kaikille hyödyllinen kokonaisratkaisu. Nykyinen kuntaperustainen sekamalli olisi jo epätasa-arvoisuudessaan saanut jäädä historiaan. Mutta kun nykyinen perustuslaki tarjoaa vastustajille aseet suoraan käteen. Aina löytyy joku, jolle ehdotuksen voidaan väittää ja olevan epätasa-arvoinen ja siten perustuslain vastainen. Ajatelkaa tarkemmin: voidaanko aina ja kaikkialla todeta tasa-arvon toteutuvan? Toisella terveyskeskuslääkäri voi olla naapuritalossa, toisella voi olla matkaa lääkärille 20 km ja kolmannella 100 km. Eivätkä ne lääkärit ja terveyspalvelutkaan ole kaikissa paikoissa ihan samanlaisia. Tasa-arvo ei siis millään voi toteutua.

Jussi Keinonen

"markkinamalli todettiin kolme kertaa perustuslain vastaiseksi"

Traagisinta on, ettei nykyjärjestelmäkään olerm perustuslain mukainen samoilla kriteereillä, kuin millä uudistusyritys torpattiin. Miksei tästä keskustella enemmän?