Keskiviikko 22.5.2019

Yli 1200 suomalaista tiedeyhteisön jäsentä tukee lasten ja nuorten ilmastolakkoja

  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ilmastolakkojen katalysaattori on ruotsalainen 16-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg.
|

1228 suomalaisen tutkimusyhteisön jäsentä on allekirjoittanut tukikirjeen ilmastolakkoileville lapsille ja nuorille.

"Me allekirjoittaneet akateemisen yhteisön jäsenet haluamme osoittaa tukemme ilmaston puolesta lakkoileville koululaisille ja kaikille heille, jotka ottavat kantaa planeettamme tulevaisuuden puolesta", tukikirjeessä kerrotaan.

Kirjeessä kannetaan huolta ilmastonmuutoksen vaikutuksista ihmiskunnan tulevaisuuteen.

"Erityisesti nuorisolla on oikeus olla vihoissaan tulevaisuudesta, jonka olemme heille jättämässä, jos uhan suuruuteen verrannollista kiireellistä muutosta ei saada aikaiseksi. Rohkaistumme siitä, että lapset saavat äänensä kuuluviin", kirjeessä todetaan.

Ilmastolakkojen katalysaattori on ruotsalainen 16-vuotias ilmastoaktivisti Greta Thunberg, joka on innoittanut esimerkillään koululaisia ilmastolakkoihin useissa maissa. Ilmastolakkojen aikana lapset eivät mene kouluun, mikä on huolestuttanut joitakin aikuisia.

"Jos joku ajattelee, että meidän pitäisi olla koulussa, ehdotan, että otatte paikkamme kadulla", Thunberg sanoi EU-vaikuttajille STT:n mukaan.

Nuoret ovat jättäneet opintojaan väliin osoittaakseen mieltä ilmastotoimien puolesta myös Suomessa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Mikkola

Olen seurannut Auringon aktiivisuusvaihteluja 29 vuoden ajan. Auringossa on alkanut jo kuukausia kestänyt pilkuton/lähes pilkuton kausi, jonka loppua ei ole näkyvissä. Tilanne, jossa nyt olemme, on täysin poikkeuksellinen ja herättää ilman muuta huolta maapallon ilmaston kehittymisestä – kylmempään suuntaan.

https://sohowww.nascom.nasa.gov/

Aurinkotutkijat pidettiin tiukasti IPCC:n 1189- sivuisen raportin ulkopuolella, joka on ollut lyhytnäköistä toimintaa. Totuus on kuitenkin nyt edessä. Olemme matkalla mahdollisesti jopa kohti uutta pientä jääkautta, joksi Maunderin minimiä myös kutsutaan. Maunderin minimissä tämän vaiheen kesto oli viimeksi 70 vuotta.

Maunderin minimi eli Auringon lähes pilkuton jakso oli vuosina 1645 - 1715, jolloin maapallon ilmasto kylmeni. Siihen liittyen vuosina 1696 - 1697 olivat suuret kuolonvuodet Suomessa. On arvioitu, että jopa kolmannes maamme väestöstä kuoli nälkään ja tauteihin.

Parker-luotain on nyt saatu myös radalleen ja tutkimustyö on alkanut. Ensimmäinen tieto siitä on annettu julkisuuteen. Siinä todetaan, että Auringon aktiivisuusvaihteluilla oli merkitystä myös Auringon koronaan.

https://www.nasa.gov/content/goddard/parker-solar-probe

Asiallinen kysymys päättäjille: Mikä onkaan viljan varmuusvarastointitilanne? Onko siitä huolehdittu riittävästi?

Jarkko Palmgren

-Jäätiköt nyt ainakin lienevät pienentyneen ja keskilämpötilat nousseet. Aika näyttää kaiken , uskon kuitenkin hiilipidioksidipitoiduuden ilmakehässä nousseen.

-Mutta, se että Suomessa ratkaistaan maapallon ongelmat tällä alle 0,7 promillen maapallon kokonaisväestön osuudellamme, on kyllä utopiaa!

- Ja jos se kasvihuonekaasujemme osuus 0,14 prosenttia koko maapllon ihmiskunnan lasketuista osuudesta pitää paikkansa, niin on aivan sama vaikka koko kansamme menee syksyllä syömään kärpässieniä ja odottamaan kuusen alle varmaa kuolemaa , niin maapallon ihmiskunta menee omaa rataansa!

Kukaan ei tule itkemään eikä muista.

Visiot menevät näin:

-Etelästä päin afrikkalaiset valtaavat näköjään nopeutetusti liberaalis-demokraakttisen intelligentsijamme avulla lopulta Euroopan kuitenkin.

Kiinan ekspansiivisuus ei ole vielä tullut esiin , mutta Venäjälle tulevat pyrkimään.

-Tsingiskaanin kaltainen - keltaisen miehen -toinen aalto tullee ihmiskunnassa toistumaan.

-Tässä välissä toki on liberaalilla- vihreällä - tiedeyhteisöllä missiona Pekka Haaviston nostaminen kansakunnan arvojohtajaksi. Juha Sipilä ja Antti Rinne tulevat olemaan hänen kummisetiään , nimittämällä pätevöitymään seuraavan hallituksensa ulkoministerinä tuohon 2024 presidentin vaaleissa alkavaan tehtävään.

Haavisto tulee nopeuttamaan väestönsiirtoja edistäviä päätöksiä sekä kansallisen identiteettimme sekä elämänmuotomme hajottamista sekä taipumista välttämättömään häviämiseen.

Ilmastoahdistuksesta on luotu kätevä työkalu kanskuntien pelotteluun sekä ohjaamiseen. Vihreät yrittävät sillä korjata potin. Haavisto kuitenkin lentelee sekä vihreät muutkin ympäri maailmaa kaiken aikaa.

- Ilmastomuutos on uusi "näkki"- joka tulee ja vie.

-Lajikato on totta ja havaittavissa, siitä kannattaa enempi olla huolissaan. Maatalouden torjunta-aineiden käyttöönotto myös Afrikassa ja viljelyn tehostuminen siellä sekä täällä, on vähentänyt hyönteisten ja lintujen määriä. Ihmisiä on liikaa. Paaviakin on siitä " kiittäminen".

Timo Hietanen

Ainakin tällä ilmastoahdistuksella rahastetaan nyt ja tulevaisuudessa biljoonia.
Hyvä tuhannen ja yhden yön satu uskotaan, vaikka argumentointi on täynnä
aukkoja, epävarmuustekijöitä ja jatkuvasti muuttuvia laskelmia.

Heikki Paananen

Tämä tuo joustoa arkeen. Jos lapsi ei jostakin syystä halua mennä kouluun jonakin päivänä, voi opettajalle ilmoittaa, että lapsi lakkoilee vastustaakseen ilmastonmuutosta. Poliisi pysyy poissa ja lapsi voi rauhassa pelata koko päivän Fortniteä.

Jukka Mikkola

Ilmasto on matkalla kylmempään suuntaan ja sitä tukee myös professori Valentina Zharkovan johtaman tutkimusryhmän tulokset. Tässä on professorin tutkimuksia myös professoreille. Ihmettelen, että professorit = opettajat tukevat tukikirjeellään oppilaiden ilmastolakkoilua.

Suuresti arvostamani edesmennyt Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn sanoi aikanaan Nobel-esitelmässään vuonna 1970: ”Yksi totuuden sana painaa enemmän kuin koko maailma.”

Käsitykseni mukaan tieteen pyrkimyksenä on päästä absoluuttiseen totuuteen. Siihen ei päästä silloin, jos merkittävän tieteen alan eli astrofysiikan edustajat jätetään IPCC:n 1189 - sivuisessa raportissa sen ulkopuolelle.

https://nextgrandminimum.com/2018/11/22/professor-valentina-zharkova-bre...

Antti Salonen

Ettei vain olisi kyse humanisti-muka-tutkijoiden yhteisön jäsenistä. Tuskin yksikään tiedeyhteisöön kuuluva uskoo, että vähentämällä opiskelua ja olemalla pois koulusta ilmastonmuutos helpottaa. Akateeminen yhteisö ei ole sama asia kuin tiedeyhteisö.