Perjantai 24.5.2019

Orbánille potkuja vaativa Petteri Orpo: ”Sain kirjeen – ei enää auta”

Luotu: 
14.3.2019 16:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ajaa Viktor Orbánin Fidesz-puolueen erottamista europuolue EPP:stä.
|

Unkarin pääministeri, Fidesz-puolueen puheenjohtaja Viktor Orbán vetoaa kirjeellä, että kokoomus vetäisi pois esityksensä Fideszin erottamiseksi europuolue EPP:stä. Kirjeestä kertoo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Twitterissä.

”Kirjeet eivät enää auta”, Orpo vastaa.

”Fideszin tulisi teoillaan osoittaa, että se kuuluu EPP:hen. Näin ei ole tapahtunut. Kokoomus ei vedä esitystään pois”, hän jatkaa.

Kokoomus esitti EPP:lle Fideszin erottamista maaliskuun alussa. Orpo perusteli esitystä muun muassa sillä, että Fideszin mainoskampanjassa hyökätään EU:n ja EPP:n johtoa vastaan.

”On se silloin aika vaikea toimia samassa puolueessa”, hän sanoi tuolloin Uudelle Suomelle.

Orbán vastasi kokoomuksen esitykseen haukkumalla niitä poliitikkoja ja puolueita hyödyllisiksi idiooteiksi, jotka haluavat erottaa Fideszin.

”Kaikki eivät ymmärrä tätä, mutta akateemisessa kirjallisuudessa heitä kutsutaan hyödyllisiksi idiooteiksi. He luulevat käyvänsä älykästä taistelua, mutta todellisuudessa he ajavat vastustajien etua”, Orbán totesi saksalaisen Welt am Sonntag –lehden haastattelussa.

LISÄÄ AIHEESTA:

Unkarin Viktor Orbán sivaltaa myös kokoomusta: ”Hyödyllisiä idiootteja”

Kokoomus ajaa nyt Orbánin Fideszille potkuja – ”Tänään on deadline”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Orpo parka on yrittänyt surkeasti kerätä ääniä ulkopoliittisella kirveen heiluttamisella, mutta osoittaen välittömästi ja konkreettisesti ettei hänellä oile hajuakaan eikä kykyjä minkäänlaisen kansainvälisen diplomatian tai toimintaymmärryksen toteuttamiseksi.
Epäilemättä Orban on toiminut kuin nykyaikainen diktaattori, mutta ei heitä poisteta erottamalla vaan integroimalla niin että eivät saavutettujen taloudellisten etujen vuoksi ryhdy kovasti diktatuuriaan promovoimaan ja toteuttamaan,
Pitäisi vaan ostaa enemmän paprikoita ja Tokajia Unkarista ja jos sitten Orban alkaa liikaa tyrannisoimaan kertoa että paprikoiden ja tokajin tuontia on pakko rajoittaa kun niissä on epäselvyyksiä EU direktiivien kanssa

Timo-Pekka Mustakallio

Strateginen virhe Orpolta. Fidesz ja muut EU-kriittiset puolueet olivat jo virittäneet yhteistyötä, eli lyöttäytyvät EP-ryhmäkseen ja lisäävät painoarvoaan. Entiseen järkevään aikaan "pidettiin ystävät lähellä... ja vastustajat vielä lähempänä". Mutta samankaltaisella hölmöilyllähän EU onkin ajanut itsensä pahaan kriisiin, ja kriisi syvenee kierros kierrokselta. Vahva tanathos, kuolemankaipuu, otaksun.